返回列表 回復 發帖
我係追L團的~!
viento 發表於 2011-3-23 16:34
X 正啲,話哂都係 Visual 始祖
完全低估左貓姐人面,佢識好多高層
HIDE 發表於 2011-3-23 04:39 PM
一早我就知咩人都得罪得係猫姐唔得
畸形人類研究科
我好明顯係新人啦
HIDE 發表於 2011-3-23 04:38 PM
你又扮野啦
條骨都無佐lu
藍精靈~~!!!!好可愛喔~!
viento 發表於 2011-3-23 04:40 PM
睇下好喇, 咪學人食!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
畸形人類研究科
完全低估左貓姐人面,佢識好多高層
HIDE 發表於 2011-3-23 04:39 PM
貓姐係大姐大~
HIDE 發表於 2011-3-23 04:40 PM
又話去溫書ge?
跟住考邊科啊?
「視覺系(ビジュアル/VISUAL系)」這個名詞的來源,起自前不久過世的X JAPAN吉他手HIDE的建議。據日本有名的視覺系搖滾專門雜誌「SHOXX」的總編輯星子誠一表示,從前的媒體對於這種以超乎常理的造型包裝的搖滾樂團並無好感,以帶有蔑視意味的「化妝樂團」來稱呼他們。

當他受到了這種新型態的樂團的音樂和理念感召,決定出一本專門的雜誌來介紹他們時,HIDE就以X樂團全名中的「CRIME OF VISUALSHOCK」,建議星子誠一先生使用「VISUAL系」來代表這種新類型的樂團,而「SHOCK」就成為1991年創刊的新音樂雜誌「SHOXX」的字源。

hide
悟好摆我上台喔
條骨都無佐lu
HIDE 發表於 2011-3-23 04:40 PM
呵呵~~!!我知, 大家都係咁話~!
不過我唔係追visual, 我中意L團果种搖滾中的柔情~!
而且我都唔係追hyde老頭果一种~!

X 舊年開咗好多場LIVE, 你有冇去睇呀?
一秒鐘可以刺穿一個心, 一輩子才能彌補一棵心
買個隻啦!1317839
go2david 發表於 2011-3-23 04:38 PM
咁又唔晒..蔭住又俾貓姐威力嚇到掛左...
呵呵~~!!我知, 大家都係咁話~!
不過我唔係追visual, 我中意L團果种搖滾中的柔情~!
而且我都唔係追hyde老頭果一种~!

X 舊年開咗好多場LIVE, 你有冇去睇呀? ...
viento 發表於 2011-3-23 16:44
撞正考試,我都想睇下佢個立體投射 hide 人像係點,有人話好似真人咁
悟好摆我上台喔
lhy92725 發表於 2011-3-23 04:43 PM
邊個敢!!邊個!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
畸形人類研究科
睇下好喇, 咪學人食!1317847
go2david 發表於 2011-3-23 04:42 PM
我講緊依只wor~~! 點食呀?
?
http://i2.sinaimg.cn/bb/edu/08/1704/U1955P20T47D109345F776DT20080417153751.jpg
你依家先知貓姐識得人多呀....
cammy8080 發表於 2011-3-23 16:46
你明知我係新人唔知道,又唔提我
撞正考試,我都想睇下佢個立體投射 hide 人像係點,有人話好似真人咁
HIDE 發表於 2011-3-23 04:45 PM
咁可惜~!
你住邊呀?

不過講真, 我對X個團長冇乜好感, 我睇過佢一次