返回列表 回復 發帖
喔, 呢個都有聽過
blacker14tt 發表於 2012-8-12 10:03 PM
坐巴士又係去到d以巴爭議地區......會有軍隊上車check行李......

千祈咪亂帶有關對方政治野既物品
必殺技
WAI鬼 發表於 2012-8-12 10:01 PM
最紧要知道原因就好氹啦
條骨都無佐lu
呢個知道, 比入境US仲誇張
blacker14tt 發表於 2012-8-12 10:04 PM
yes
以前工作...做左2年去過晒世界6大洲....差南極洲未去過

本身之前份工有得去...不過最後budget問題我冇得去
WAI鬼 發表於 2012-8-12 10:02 PM
你就好啦

我大把地方未去過,我好想去阿根廷,不過暫時唔夠膽自悠行住
so far 我D 朋友都OK 嘅
blacker14tt 發表於 2012-8-12 10:03 PM
如果係朋友都係咁就唔係朋友啦~
我每次都唔帶的

我就算去到日本都扮local,不過次次都比人問"are you chinese" i dont kown why
huhut6432gj 發表於 2012-8-12 10:00 PM
日本好D, 好少會check, 基本上你話你係遊客冇帶, D警察都會放行
日本人唔分架, 大陸, 台灣, 香港全部都係chinese, 係外國人身分證上會寫中國 (香港) or 中國 (台灣)
我D台灣朋友個個E哇鬼叫, 話明明係台灣, 點解要加個中國係前面
然後有D台灣朋友逢襯有人問佢"你係唔係中國人?", 都會好激動咁講"我係台灣人"
最紧要知道原因就好氹啦
lhy92725 發表於 2012-8-12 10:05 PM
佢唔會唔講要你估~佢會好清楚講你知佢唔鐘意你點點點下次唔好

tum都係要繼續
咁多年前~
wng86 發表於 2012-8-12 10:04 PM
係呀, 今年年尾打算再返去, 未確定行程如何, 不過上次返去時上ipoh嘅司機結左婚, 再上ipoh都幾渺茫
搵返個男伴才是重點
huhut6432gj 發表於 2012-8-12 10:04 PM
哈哈, 但係好難遇到好嘅旅友, 似足我老豆咁就死得, 我寧願三步不出閨門
你就好啦

我大把地方未去過,我好想去阿根廷,不過暫時唔夠膽自悠行住
huhut6432gj 發表於 2012-8-12 10:07 PM
南美洲真係唔好......d街童癲架...........果時去南美d當地人一日提左50次都有....人生路不熟夜晚千祈唔好亂走出酒店
坐巴士又係去到d以巴爭議地區......會有軍隊上車check行李......

千祈咪亂帶有關對方政治野既物品
WAI鬼 發表於 2012-8-12 10:04 PM
經驗豐富
放心啦, 近年內都唔會去, 我仲揸緊大馬護照

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
日本好D, 好少會check, 基本上你話你係遊客冇帶, D警察都會放行
日本人唔分架, 大陸, 台灣, 香港全部都係chinese, 係外國人身分證上會寫中國 (香港) or 中國 (台灣)
我D台灣朋友個個E哇鬼叫, 話明明係台灣, 點解要 ...
blacker14tt 發表於 2012-8-12 10:07 PM
如果我係佢地我都唔會理你地中國人鬼打得既

不過我明明set晒頭著晒原宿衫都比人認出...............sin晒我d心機(唔通我太靚仔)
經驗豐富
放心啦, 近年內都唔會去, 我仲揸緊大馬護照

blacker14tt 發表於 2012-8-12 10:12 PM
敵對架咩
如果係朋友都係咁就唔係朋友啦~
wng86 發表於 2012-8-12 10:07 PM
咁如果我夜遊當然會揀熟 or 信得過嘅朋友啦
南美洲真係唔好......d街童癲架...........果時去南美d當地人一日提左50次都有....人生路不熟夜晚千祈唔好亂走出酒店
WAI鬼 發表於 2012-8-12 10:11 PM
大馬又係咁

阿根廷又係咁

真係小d謄量都去唔到