返回列表 回復 發帖
睇到了,不過我都系吾知你呢個畫面系邊
條骨都無佐lu
不過我見到有個地方好似系顯示佢自動設定佐省電模式自動設定選擇顯卡甘
條骨都無佐lu
不過我見到有個地方好似系顯示佢自動設定佐省電模式自動設定選擇顯卡甘
lhy92725 發表於 2015-10-12 09:55 PM
控制台--->外觀及個人化--->顯示--->螢幕解析度 ---> 進階設定
autocad 同 3d max 呢啲大食怪..............

咁講會好啲
出面街賣1萬以下嘅display card,係打機用嘅,

真真正正繪圖用嘅display card,係貴到嘔嘅,我見過一張2萬幾嘅

仲有,要勁啲嘅CPU,同加大火牛W數,因 ...
perfectman 發表於 2015-10-12 09:41 PM
大食怪呀..... 正版 咁貴的

macbook 平咩?! 好似好貴下
仲有 mac 唔 suppourt 3d max 播

咁樣 砌機 (desktop) 是否好過 "一體化機"(desktop) ?
簽名被屏蔽

控制台--->外觀及個人化--->顯示--->螢幕解析度 ---> 進階設定
satoshi23 發表於 2015-10-12 10:37 PM
呢度米就系顯示我用緊個自帶顯卡咯
都無得選我要用獨顯嘅
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
呢架手提電腦仲點有碟架
條骨都無佐lu
如果以繪圖機計,Mac算係平嗰隻㗎喇
成部Macbook嘅價錢
都未夠買張靚顯卡
不過Mac行咩繪圖軟件我就唔知喇
Maya?
perfectman 發表於 2015-10-12 11:15 PM
Mac 冇用過 ....
繪圖軟件  Autocad (畫平面)
通常整  3d 用 3d max
Maya .... 係呀都可以整 3d , 不過沒有學這個
簽名被屏蔽
系呀,我部手提電腦有獨立顯卡的
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
CAD嘅3D吾靚嘅,只系粗粗地睇下甘

評分次數

條骨都無佐lu