返回列表 回復 發帖
: Y1 k" W+ O* v% p- |! [公仔箱論壇公仔箱論壇0 ~: B) c3 d' k
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
  f" R3 _* f3 J4 ]! @- F個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...公仔箱論壇& S# j% q& ]/ F$ `' I# b
大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
% {, f7 J4 Q; [2 Qtvb now,tvbnow,bttvb你見解會用作日後考慮或參考之用
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!, U( t. m  a- A) |6 K
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 j5 F5 p9 V  M( [+ Y  B" Q
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...公仔箱論壇% U) |  S& a" J3 |' |# R
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
9 p+ N$ g' z! L! Y公仔箱論壇我都好想阿Yo番歸.
. o5 L" Y2 O& Y) i! r/ N公仔箱論壇
" H+ X( |/ }3 a' `' H6 c& y; E多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
) l% E6 k: T& q公仔箱論壇個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...
) t* y/ h# }9 V* Q7 v公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
3 X' ^: n3 U. U( k) ^- U( e公仔箱論壇你講得好啱,所以你見我嗰啲帖一定有劇名就係咁解嘞,多謝細佬嘅意見!
7 G: ]! l9 Q2 `) h% V6 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) ^9 O8 o+ U3 B* }
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" B. m/ ?: F/ C9 w" Y! O& |6 Q
timmaxsing 發表於 2014-3-20 08:27 AM
) L* b) E- G: TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. @# w4 d3 [! I: g2 O
由其生死存亡一刻! os.tvboxnow.com7 t. C5 [& a3 ?0 b( p6 c/ {& c
( L7 f+ v+ C' r& a6 V
我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗.
% U7 i: L/ J' {! G/ v2 Y公仔箱論壇但由第三集開始, 講啲學員training, 對我嚟講, 好似好無新鮮感, 有啲悶!
公仔箱論壇/ l: M* a% y. u, k- S# N
tvb now,tvbnow,bttvb2 B" t' u' [  }* J4 A$ J
由其生死存亡一刻!
5 D' |* |0 r' U9 ]/ ^tvb now,tvbnow,bttvb
, K+ D& k; T4 M, |9 v: ~% m, cos.tvboxnow.com我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗. 公仔箱論壇- p3 K% P3 C5 H3 R  |5 U. M
但由第三集開始, 講啲學員training ...
$ e0 S! `( k3 ~; q$ b大文細佬 發表於 2014-3-21 12:53 AM
os.tvboxnow.com; f0 ]$ k1 m% [8 ]* r! o
細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
& F) {4 p! l) W" v$ z4 }細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
% O0 I; k5 V* A: Y4 b% j- q$ ]. `leekwoklam 發表於 2014-3-21 12:16 PM
公仔箱論壇0 X$ O6 M9 x: H5 m' K

( p' J8 z! z5 W. H公仔箱論壇因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
睇呢一幕嘅時候,我都身同感受咁,好痛呀.........
) Y! T! l7 E( y/ s
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
# O3 N5 N2 o$ p3 Q# C: B
, n, o+ k: W' W1 L" i, y, d
因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
: |) `- Q' l% h; N/ ~! |大文細佬 發表於 2014-3-22 12:31 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* P* |/ b7 A& P- O
真係唔敢當,但我總係覺得,未必太多網友會明白我近期改為一半劇評、一半開玩笑的發帖風格。
  l# r/ N/ Z8 o& E9 J版主會明、細佬你都會明,其他嘅人就真係唔知明唔明囉?
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-22 03:50 PM 編輯 os.tvboxnow.com: c: M9 V& p/ T. m: o4 ~
tvb now,tvbnow,bttvb& o" k5 d) I# d' @/ u, n4 J' w
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
早前TVB《叛逃》一眾演員在商場出席「反恐情感戰」宣傳活動,於劇中吳卓義及陳展鵬在陳茵媺之間獲兩型男送上心形氣球示愛, # m# C7 y' I1 P" t8 B$ }- I% w
近期容光煥發的Aimee透露近日與陳豪帶同囝囝外遊慶祝誕生百日之喜,非常幸福!並透露劇情後期會非常......
5 T: m+ Z0 R" w8 X1 @) H1 V- Dtvb now,tvbnow,bttvb
% K' o& n7 Y  e* D9 U公仔箱論壇
2 l# Q; x: x3 ~$ ]( M* P, U+ ftvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
8 P, [. G1 W5 ktvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-3-22 03:48 PM
4 L0 z4 J  D1 r1 b; r2 X2 h. R
0 a3 q( S' k& ^/ O0 t4 D# o公仔箱論壇多謝晒J神哥,因為經常喺本帖加入中肯嘅評論,呢樣係非常重要嘅........
由第二、三集開始, 覺得咁早又講多角戀, 唔係太想追呢條線
. ]0 i/ o# S4 ]: f
9 B! J* w# N$ Ztvb now,tvbnow,bttvb同意樓主! 睇完第一集之後就覺得有D悶* y, @' u( ~, T1 b$ o. m
套劇講反恐, 編劇們想突出劇中反恐精英有幾勁, 但有些劇情... , H- L& H% x' Z& f7 Z
有一集唔知邊個 (好似係黃德斌) 徒手接住個就來跌落地既危險品! 又唔記得邊一集, 敖sir & 莊有正做訓練既時候, 跳過去對面無雷公咁遠既大廈天台, 第一個感覺唔係覺得佢地勁, 係覺得邊有可能呀!
2 x' h$ g1 Y% a" ~4 y; T3 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 d3 `. Y" N# l' K( t* y, ?
我明白睇戲劇會有超現實情節, 有些會還會很吸引人, 使主角很突出, 但以上兩個位, 我覺得唔吸引, 個人認為仲有少少反效果! (我心諗, 反恐精英訓練時搵自己條命較飛!!? 失手跌落去跌死你地呀!!)
- J$ @: ]" a' K% o) f7 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 l8 `+ @2 Z: W: n+ |( ?- B
為何唔用心在反恐訓練等情節, 如樓主所講, 訓練內容都無D新野睇下, 唔通真係中小學生訓練營咩!

評分次數

• timmaxsing

暗戰係幾時嘅戲黎架?? 呢幅相影到劉德華勁靚仔呀 , 不過你唔講都唔知個女仔係蒙嘉慧添 .. 乜佢四十歲架喇?? 但佢好似啱啱結婚架喎?? 咁遲嘅?? 好驚自己第二時都咁遲結婚呀.. 最好26歲前生仔喇
原來我missed咗你呢個topic呀--> [22/03/2014] ATF特訓營與中學生教育營 <-- 你啲comment絕呀! 點解我覺悶, 仲有好大原因, 好多戲同劇都有相同嘅故事編排同埋好似你咁講佢地好似好低能咁, train到好似一個普查警察咁, 一係就過火到要跳去第二層樓嘅天台, 好變態!5 h8 F% }' n4 |1 W
公仔箱論壇& u" R3 O2 `" R: H0 h
想問下, 香港係咪真係有反恐部門架? 點解我覺得佢地啲工作好似同飛虎duplicated咗嘅??