返回列表 回復 發帖
隨意大哥 好!!!有冇試過針灸或者腳底按摩呢??!!!

gracechanstuart 發表於 2016-11-15 03:00 PM
grace 姐好、因為系長胃問題、只要找到出血点就好以医了。
多做運動身體好
啦叭兄 你好
多做運動身體好
你好 猫姐
多做運動身體好
甘其实应该快快决定做个小手术哦
條骨都無佐lu
我一般系對腳唔容易暖
lhy92725 發表於 2016-11-15 09:08 PM
郁下对脚D血气会流动畅顺D, 脚都会暖番
啦叭兄 你好
隨意1678 發表於 2016-11-16 03:45 AM
随意兄好!
郁下对脚D血气会流动畅顺D, 脚都会暖番
大啦叭 發表於 2016-11-16 07:32 PM
我日日行40分鐘返工架
收工都系,都未計要出去做野果陣行的路
條骨都無佐lu

失蹤太空貓 早早晨!!!

感恩節 我搞 火雞活動呀!!不過你一定唔會嚟玩啦!!!

即系留系加拿大睇,一分钱都唔使出?
lhy92725 發表於 2016-11-15 03:41 PM

貓貓 早早晨!!!

加拿大實行全民醫療免費保險制,加拿大人睇醫生係免費嘎,不過羊毛出在羊身上,加拿大人入息稅、銷售稅、營利稅...等等,就好高啦!! 所以未退休既加拿大人,有D條氣就唔係好順!! 但係佢地應該想下,到佢地退休,可以享有同等福利!!!

呢D要去唐人街搵中医馆,仲要系信得过果D先得哦
lhy92725 發表於 2016-11-15 03:41 PM

美國呢度,中醫醫生通常唔喺醫療保險受保範圍,所以除非你真係神醫,又或者你行醫只為興趣,做中醫係冇法生存既!!!

其实养生有意派叫命门派。 即系养阴补肾。
平时要增加肾气,可以放个暖水袋在后腰处。气足时成个背脊都暖晒。
大啦叭 發表於 2016-11-15 06:05 PM

啦叭師傅 早早晨!!!

咁到底邊度係命門呀?? 搞掂個命門咪長生不老??!!!

grace 姐好、因為系長胃問題、只要找到出血点就好以医了。
隨意1678 發表於 2016-11-16 03:42 AM

隨意大哥 下午好!!!

希望你盡快搵道出血點啦!!平時練下太極會唔會有幫助呢??!!!

美國呢度,中醫醫生通常唔喺醫療保險受保範圍,所以除非你真係神醫,又或者你行醫只為興趣,做中醫係冇法生存既!!!

...
gracechanstuart 發表於 2016-11-17 06:08 AM
系唐人街,做返唐人生意或者一D笃信中医嘅外国人都应该有生意做架
唔望发达,只望有两餐或者有D细艺,系米应该都得呢
條骨都無佐lu
貓貓 早早晨!!!加拿大實行全民醫療免費保險制,加拿大人睇醫生係免費嘎,不過羊毛出在羊身上,加拿大人入息稅、銷售稅、營利稅...等等,就好高啦!! 所以未退休既加拿大人,有 ...
gracechanstuart 發表於 2016-11-17 06:02 AM
真系一分钱都唔使?
但听随意兄讲,要排好耐队哦
甘如果我想加快,有无其他办法啊
條骨都無佐lu
啦叭師傅 早早晨!!!咁到底邊度係命門呀?? 搞掂個命門咪長生不老??!!!

gracechanstuart 發表於 2016-11-17 06:43 AM
呢D要高高手先搞得掂架
條骨都無佐lu