返回列表 回復 發帖
我都覺,計國土面積我覺得加拿大,美國,俄羅斯呢D一定大過中國的
人口又多所以就麻煩咯
條骨都無佐lu
現在中國我各得己很好了、這麽多人都能温飽、還有很多土豪、國力又好、以前我們去麥記大声講
話都比人嗎、現在唔同了…
其實對中國人口甘多黎講,有錢嘅只是極少一部分
大部分人依然好窮的,國力好其實吾代表國民好的
條骨都無佐lu
國力好在香港晤多各、外地就吾同、和以前比己好好多、慢慢来吧…
其實對中國人口甘多黎講,有錢嘅只是極少一部分
大部分人依然好窮的,國力好其實吾代表國民好的
lhy92725 發表於 2015-4-13 12:00 PM
係呀,可能有錢的只係得1~5%。
咁其如的可能10~30%可以有一定收入(城市工作)
剩下的就...
國力好在香港晤多各、外地就吾同、和以前比己好好多、慢慢来吧…
hungyu 發表於 2015-4-13 12:09 PM
在資本主義國家覺D嘅
條骨都無佐lu
係呀,可能有錢的只係得1~5%。
咁其如的可能10~30%可以有一定收入(城市工作)
剩下的就...
kingsleyyu 發表於 2015-4-13 12:10 PM
無錯,好多好野都只是最表面果層
條骨都無佐lu
鄉鎮都吾錯、我回我鄉下看過、茶楼毎天多满座、或者西北方就難的…
貓貓午安。
人人都希望中國好、自由、平等、开放、但中國人既天姓就……
satay貓早晨燒串satay黎吃下
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
鄉鎮都吾錯、我回我鄉下看過、茶楼毎天多满座、或者西北方就難的…
hungyu 發表於 2015-4-13 12:20 PM
睇下邊度鄉鎮啦,大城市附近果D梗系啦
條骨都無佐lu
人人都希望中國好、自由、平等、开放、但中國人既天姓就……
hungyu 發表於 2015-4-13 12:25 PM
有一部分富佐起來就產生好多其他問題了
條骨都無佐lu
satay貓早晨燒串satay黎吃下
tvbkk123 發表於 2015-4-13 12:26 PM
我都開飯啦
條骨都無佐lu
我地講一個鐘巴士路程,隨意兄講嘅系飛機時間,果然系吾同
lhy92725 發表於 2015-4-13 10:43 AM
我哋揸車,隨意兄揸飛機