返回列表 回復 發帖
我朋友有話叫我去嗰度落地生根,幫我搵半間屋
佢都幫我計過尼邊搵同嗰邊搵唧差別,
lckiong 發表於 2015-6-19 04:18 PM
其實係唔錯嘅,不過唔俾人返黎就真係搞笑d嘅。
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
歡迎完美俠過嚟吉隆坡玩,我俾地方你住,交通自理
lckiong 發表於 2015-6-19 04:20 PM
佢會話吉隆波都冇嘢玩嘅,兩日玩嗮
簽名被屏蔽
我朋友有話叫我去嗰度落地生根,幫我搵半間屋
佢都幫我計過尼邊搵同嗰邊搵唧差別,
lckiong 發表於 2015-6-19 04:18 PM

其實係唔錯嘅,不過唔俾人返黎就真係搞笑d嘅。
tvbkk123 發表於 19/6/2015 04:42 PM
叫得你過去,搵埋半間屋俾你,你仲以為有得返嚟呀?

最多都係一年俾兩張機票你返嚟渡幾日假咋
認真睇真啲真係又真係
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
其實出外做工都幾好嘅
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
男人老狗怕咩哦,又吾系無本事
條骨都無佐lu
叫得你過去,搵埋半間屋俾你,你仲以為有得返嚟呀?

最多都係一年俾兩張機票你返嚟渡幾日假咋
lckiong 發表於 2015-6-19 04:52 PM
咁都OK啊,我以為永遠唔返得黎。
咁你又知唔知外國收小費標準係20%(一定要比)
perfectman 發表於 2015-6-19 04:59 PM
你又冇睇重點啦!我夠知其他國家嘅消費稅10%-20%啦,問題係人地嘅政府攞稅係發展國家,大馬係自己落袋。大馬老闆係嘢照起價,錢自己落袋。
依大馬嘅資源同地理嘅優勢,如果俾有腦嘅人管,馬幣一定可以同新幣相同,甚至乎高過新幣都冇問題。依架全世界有眼睇,大馬咁優質嘅環境同資源,有乜可能只會退步而唔會進步。

我係大馬人,我可以好肯定同你講,其實大馬係好有錢嘅,d錢落嗮係官嘅袋嗻,問題係d官越吃越多依然吃唔窮個國家。想象下,只有d官吃少d嘅話,拋開種族依個框嘅話,大馬一定係東南亞number 1.
簽名被屏蔽
唔係消費稅
我講嘅係不成文規定嘅小費
perfectman 發表於 2015-6-19 08:20 PM
一樣啦,重點係真係俾服務員冇所謂,問題係老闆自己落袋。
簽名被屏蔽
佢地小費多過人工
條骨都無佐lu