返回列表 回復 發帖
救命啊新幣兌換馬幣2.8,真後悔當初冇跟朋友過新加坡做工隔條橋咋
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
後悔藥系無得食嘅
你都有車有樓啦,吾使成日隔離飯香嘅
條骨都無佐lu
朋友offer我過去幫佢睇住佢間公司,唯一條件就係叫我唔好返嚟大馬咗
佢話幫我嗰度搵間樓,要用車就用佢個仔嗰架豐田7人車,亦可以用佢架5系列(不過佢過嚟時要用到),佢打算叫佢個仔返嚟大馬(因為今年4月結 ...
lckiong 發表於 2015-6-19 09:45 AM
去啦等乜嘢啊,人工低d冇所謂,最緊要有機會繼續發展。大馬咁嘅情況,我都搵緊路過新加坡。
後悔藥系無得食嘅
你都有車有樓啦,吾使成日隔離飯香嘅
lhy92725 發表於 2015-6-19 11:50 AM
有車有樓又如何,日日睇住自己嘅銀紙變廢紙。新加坡是單一個孟加拉都高人工過我。
在呢度搵呢度使,吾使理佢有無貶值的
我好想人仔貶值D,等D物價吾好再上漲
條骨都無佐lu
有車有樓又如何,日日睇住自己嘅銀紙變廢紙。新加坡是單一個孟加拉都高人工過我。
tvbkk123 發表於 2015-6-19 11:53 AM
唔係嗎?有車有樓又如何
我又冇車又冇樓。
KK成日身在福中不知福
吾使羨慕人,最緊要自己過得去
條骨都無佐lu
啱聽
擺正心態,會過得快樂安心好多
條骨都無佐lu
在呢度搵呢度使,吾使理佢有無貶值的
我好想人仔貶值D,等D物價吾好再上漲
lhy92725 發表於 2015-6-19 11:59 AM
你地人仔貶值物價唔會上,我地馬幣貶值商家會有藉口,物價會上。
唔係嗎?有車有樓又如何
我又冇車又冇樓。
Anonymous 發表於 2015-6-19 12:01 PM
你住邊度先係大馬首都你冇車等於冇腳,除非你屋企俾車你揸,俾屋你住嗻咁就你修得好,無憂無慮啦
KK成日身在福中不知福
吾使羨慕人,最緊要自己過得去
lhy92725 發表於 2015-6-19 12:03 PM
我從來唔羨慕人,我只會為自己爭取自己應得嘅嘢
擺正心態,會過得快樂安心好多
lhy92725 發表於 2015-6-19 12:14 PM
擺正心態,同現實係有衝突嘅。我都係餐餐清茶談飯,問題依架d清茶談飯仲貴過你吃麥噹噹,麥噹噹吃得多又冇益。
擺正心態,同現實係有衝突嘅。我都係餐餐清茶談飯,問題依架d清茶談飯仲貴過你吃麥噹噹,麥噹噹吃得多又冇益。
tvbkk123 發表於 2015-6-19 01:05 PM
清茶談飯都會中毒, 黑心商人太多.............
型 英 帥 靚 正
清茶談飯都會中毒, 黑心商人太多.............
chan200308 發表於 2015-6-19 01:10 PM
今時今日乜都有毒,係強定差嘅分別嗻。大馬中餐可以發展到比快餐更貴就真係誇張,車油一公升起0.10馬幣,d食物就起0.50馬幣。
馬幣貶值0.10,食物又起0.50,消費稅6%佢地就起20%,乜都係商家講嗮,反而d快餐店仲有良心過d華人商家。