返回列表 回復 發帖
簽名被屏蔽
自己食返餐就吾系幾水魚遮
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
下世投胎做女人搵條水魚斬返佢夠本咯
條骨都無佐lu
今日亞媽節,又要出去比人劏喇
perfectman 發表於 2015-5-10 09:33 AM

真係有少少好似黃子華咁講...預咗架啦...

我就好D,通常以前買蛋糕一齊食,再買D燕窩,再唔係就曲奇咁啦。
冇話一定要街度食,因為明知貴呀。
kingsleyyu 發表於 10/5/2015 10:30 AM
上個星期已經提早過咗
認真睇真啲真係又真係
KK 早晨!!!新一周快樂!!!
KK 早晨
型 英 帥 靚 正
打鑼打鼓吵醒KK
條骨都無佐lu
【慌失失女車長】唔知手掣喺邊 九巴驚嚇實錄
589,659
最後更新: 0510 23:40 / 建立時間: 0510 15:25

12K

• [url=]適中字型[/url]
  • [url=]較大字型[/url]

吳小姐昨天坐上由女車長駕駛的88X線,遇上驚嚇過程。(讀者吳小姐提供)
坐巴士聽到車長開車前說「個手掣呢」、「點拉㗎」,作為乘客的你會點做呢?吳小姐昨天(9日)下午約4時,於沙田鐵路站巴士總站坐上一部九巴88X線,就遇上一名「慌失失女車長」。

當時吳小姐和胞兄乘坐88X線準備返回藍田家,不料上車後就發現女車長完全是個「新手」,就連手掣在那裏都不知道,又不懂得拉手掣,還要站長三度上車教路,先指示手掣位置,再教她如何拉動手掣,第三次還要站長代女車長將巴士駛出路口,怎料,當女車長再開動巴士時,疑似未看清楚路面情況,險些與一部綠色專線小巴相撞,全車10多名乘客擔心不已。

「妳駛返埋站呀,唔好落公路呀,……停車,妳駛返埋站,哇!」吳小姐與其他乘客見女車長手忙腳亂,相當危險,立即喝停女車長,更向趕來的站長表明,除非站長上車陪同,否則不讓女車長繼續開車。最後全車乘客決定冒雨落車跑回站頭,轉乘下一班車離去。

吳小姐不滿九巴罔顧乘客安全,如此新手的車長卻勉強開車,質疑九巴對車長的專業培訓不足,她事後更直言:「當時落緊大雨,一炒起上嚟,我驚佢會鏟上行人路,去到觀塘繞道最危險,天雨路滑,最多意外!」

乜HK咁化學o架
我仲以為馬來唔使車牌都可以揸車

認真睇真啲真係又真係
到到都有化學嘅野啦
話吾定強國更多
條骨都無佐lu
KK兄早晨.
仲未嘈得醒KK啊
條骨都無佐lu
【慌失失女車長】唔知手掣喺邊 九巴驚嚇實錄
589,659
最後更新: 0510 23:40 / 建立時間: 0510 15:25

http:// ...
lckiong 發表於 2015-5-11 10:21 AM
啲乘客有係既. 點解冇人上前敎下個車長呢? 或者佢揸開太空梭, 未習慣呢啲咁落後既呢? 你睇下老板娘車車架冇轆既車都一樣咁安全返返黎酒舘?
系哦,幫下手啊嘛
條骨都無佐lu
未係囉, 發揮互助精神呀嘛.