返回列表 回復 發帖
只要網上有呢款野,知系蘋果出品就威架啦
條骨都無佐lu
只要網上有呢款野,知系蘋果出品就威架啦
lhy92725 發表於 2015-4-14 04:14 PM
最緊要知佢洗左 $129,800 買隻錶。
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
90後騎呢辭工對話 網友眼都突               
打工仔另有高就,跳槽無可厚非,但有網友下午在討論區貼出一張下屬用Whatsapp辭工的騎呢對話截圖,引來網民熱議。

貼圖網友稱自己經營生意,早前用月薪約一萬元,聘用 ...
perfectman 發表於 2015-4-14 04:17 PM
就唔出個半個月糧,等勞工處見。
簽名被屏蔽
我估計都吾會搞落去,反正其實雇主都吾蝕底
條骨都無佐lu
我估計都吾會搞落去,反正其實雇主都吾蝕底
lhy92725 發表於 2015-4-14 04:40 PM
但係晒大家時間。
簽名被屏蔽
唔係蝕底唔蝕底嘅問題,係合約精神嘅問題
既然大家你情我願簽得合約,大家都應該遵守,唔係簽合約嚟做咩?
同埋有個重點,佢唔係咩原因辭職,純粹係去返新工,點講都講唔通啦
仲衰到正正式式嘅辭職信都懶得打,一 ...
perfectman 發表於 2015-4-14 04:53 PM
都係睇佢舊老闆想唔想晒時間去煩遮...

可能見佢煩,費時晒自己時間,當豪半個月糧比佢。

如果真係佢搞上勞工處,到時咪搞大佢囉。可能告反轉頭,曠工,冇通知期及代通知金,再串D話連辭職信都未收到,當佢一直曠工要陪反咁多個月糧。
通常個員工好重要或者手頭上有客戶資料果D先講咩合約精神遮
其他普通二打六都費事曬律師費啦
條骨都無佐lu
通常個員工好重要或者手頭上有客戶資料果D先講咩合約精神遮
其他普通二打六都費事曬律師費啦
lhy92725 發表於 2015-4-14 05:12 PM
但個90後話要勞工處見呀。
KK兄傍晚好!
口up up當秘笈遮
條骨都無佐lu
路人A去咗邊啊好掛住你啊
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林