返回列表 回復 發帖
廣州貓晚上好. 貓貓住起廣州邊個區架? 好耐個時去過廣州既三元里, 越秀公園, 芳村, 上下九, 白雲山呢幾個地方玩過下. 依家叫我去一定唔知點去咯.
pknoface 發表於 2016-5-21 09:26 PM
我住上下九架
三元里?好亂下嘅地方哦,你去黎做咩
條骨都無佐lu
依家廣州啲消費高唔高呀貓貓? 我听講啲水果好貴下.
pknoface 發表於 2016-5-21 09:27 PM
貴,相當之
尤其對比收入黎計就更加貴
條骨都無佐lu
掌門居然未起身?
lhy92725 發表於 2016-5-21 09:13 PM
起咗咯. 週末都好早要起身, 要送老婆返工. 頭先去餅鋪坐咗一陣先返黎咯. 一陣打完招呼就去後院搞下野咯.
Hi, 125妹妹! 好耐冇見妳咯. 妳再唔多啲返黎本掌門就移情別戀架啦.
pknoface 發表於 2016-5-21 09:28 PM
乜你同125妹妹有D野嘅咩
條骨都無佐lu
如果只係35分鐘我都選擇行下. 真係幾好架. 但大熱天或天氣寒冷嗰時就搭返巴士咯.
pknoface 發表於 2016-5-21 09:29 PM
大熱天系辛苦少少,不過常常坐辦公室冷氣房,就出下汗都幾號
天氣寒冷就行一陣就暖曬咯,好好架
條骨都無佐lu
起咗咯. 週末都好早要起身, 要送老婆返工. 頭先去餅鋪坐咗一陣先返黎咯. 一陣打完招呼就去後院搞下野咯.
pknoface 發表於 2016-5-21 09:32 PM
你種落嘅野開始出芽啦?
條骨都無佐lu
我住上下九架
三元里?好亂下嘅地方哦,你去黎做咩
lhy92725 發表於 2016-5-21 09:30 PM
上下九我只係去行街買野, 我諗係09年嗰時咯. 好多人好多車, 比我既感覺就係熱鬧繁忙.
三元里係我姑媽姑丈以前住嗰度. 後來搬咗去白雲山. 以前去三元里係從江門(有時去順德九江)坐車去到舊既廣州火車站, 然後從火車站行路過去就到.
乜你同125妹妹有D野嘅咩
lhy92725 發表於 2016-5-21 09:32 PM
冇, 呃下125等佢多啲返黎遮.
大熱天系辛苦少少,不過常常坐辦公室冷氣房,就出下汗都幾號
天氣寒冷就行一陣就暖曬咯,好好架
lhy92725 發表於 2016-5-21 09:33 PM
我夏季放工之後要去接啲細路放學, 有時等車真係半粒鐘都冇車黎, 行都行到返屋企. 試過幾次啦.
你種落嘅野開始出芽啦?
lhy92725 發表於 2016-5-21 09:34 PM
大多數都出芽咯. 听日睇下有冇時間種. 有啲豆類都出咗好幾片真葉咯.
廣州火車站依然存在,無分新舊,你地口中果個新嘅,一個叫東站,一個叫南站
呢架上下九依然好多人,不過無車咯,變佐行人專用區咯
條骨都無佐lu
廣州火車站依然存在,無分新舊,你地口中果個新嘅,一個叫東站,一個叫南站
呢架上下九依然好多人,不過無車咯,變佐行人專用區咯
lhy92725 發表於 2016-5-21 09:43 PM
係咩? 我以前去嗰時啲車好恐怖下架. 大家唔會互相禮讓, 真係技術差啲都唔掂.
冇, 呃下125等佢多啲返黎遮.
pknoface 發表於 2016-5-21 09:37 PM
無D野系呃唔到嘅哦
條骨都無佐lu
係咩? 我以前去嗰時啲車好恐怖下架. 大家唔會互相禮讓, 真係技術差啲都唔掂.
pknoface 發表於 2016-5-21 09:49 PM
甘呢樣就肯定啦
在強國大部份大城市道路上可以揸架車順利過關嘅人
揸車技術絕對系一流嘅,難過考牌架
條骨都無佐lu
我夏季放工之後要去接啲細路放學, 有時等車真係半粒鐘都冇車黎, 行都行到返屋企. 試過幾次啦.
pknoface 發表於 2016-5-21 09:39 PM
絕對系啦,等車,塞車,等好幾個紅綠燈位,埋巴士站
呢幾樣如果都唔太順利嘅話,我可以行到一個來回咯
條骨都無佐lu