返回列表 回復 發帖
簽名被屏蔽
都不失為一個好方法哦
條骨都無佐lu
政府補助基本生活,如果你想要去旅遊和做其他的東西. 不可能發生..
美國人肥屍大隻, 食物券只夠填飽他們的一部分的胃.  做廢柴等政府養住在普通生活水平, 早死早著! ...
Pedestrian_A 發表於 2015-2-8 03:45 PM
呢啲係其中一部好食懶做既人, 另一部份係有錢人唔報稅仲攞政府補助, 去遊行揾其他人幫手買機票唔會用自己名, 政府查就話朋友請. 年中省埋唔少.

一位報足稅既人年收入4萬:
- 年尾只報2,3千元收入. 政府退回成萬元.
- 實袋起過4萬落袋.
- 申請政府粮食劵 (每个月有幾旧水用).
-
一位報足稅既人年收入4萬:
- 實袋唔夠3萬落袋.
- 每月食自己.

呢個就係美國社會現像. 唔到你唔服.
嗰啲唔報稅既人既錢起边度黎? 咪起報稅個啲人身上面黎囉.
甘你做咩甘乖報足稅啊
條骨都無佐lu
我份工係要報足稅啊, 冇法.
搵D走盞位
條骨都無佐lu
有啲公司係按足法例同你報足稅.
簽名被屏蔽

香港而家啲新樓,賣幾百萬,夠膽死比半個浴缸你,死未?
perfectman 發表於 8/2/2015 11:12 AM
跟進啲,咪睇咁多生果,係話示範單位度有個柱頭頂住咋,實際單位係全個
認真睇真啲真係又真係
係大马有浴缸嘅都係排屋居多,楼宇係冇浴缸嘅。
tvbkk123 發表於 8/2/2015 02:36 PM
新村屋企冇,芭場間獨立屋有個細泳池,都好耐冇返入去住
認真睇真啲真係又真係
呢啲係其中一部好食懶做既人, 另一部份係有錢人唔報稅仲攞政府補助, 去遊行揾其他人幫手買機票唔會用自己名, 政府查就話朋友請. 年中省埋唔少.

一位唔報足稅既人年收入4萬:
- 年尾只報2,3千元收入. 政府退回成萬 ...
pknoface 發表於 2015-2-8 11:30 PM
收入4萬真是悲哀
甘你做咩甘乖報足稅啊
lhy92725 發表於 2015-2-8 11:34 PM
你想掌門坐牢?
KK 早晨!!! 新一周快樂!!!
KK兄早晨.