返回列表 回復 發帖

KK兄晚上好.
咩意思要加公仔呀?
pknoface 發表於 2015-2-7 10:27 PM
金爺在VIP區研究過吹水吾用表情同用系有區別嘅
條骨都無佐lu
一的都唔便宜. 如果你能夠攞到政府補助當然係好便宜啦.
pknoface 發表於 2015-2-7 10:29 PM
點先羅到政府輔助
條骨都無佐lu
點先羅到政府輔助
lhy92725 發表於 2015-2-7 11:12 PM
(舉個例)你去打唐人工, 大部份出現金, 唔報稅(收入). 政府唔知你收入幾多. 好多有錢人大把錢將自己講到好窮, 政府會補助你. 細路讀書唔使錢之外, 連平時買餸既錢都有政府出(呢啲起美國就叫糧食劵). 細路仔飲既名貴BB奶或奶粉有政府幫你出, 所以啲奶幾貴都大把人買, 安份報稅既人反而唔一定買得起. 呢個世界就係咁.
甘即系有報稅的基本上食自己一D補助都無?
條骨都無佐lu
差唔多係咁話啦.
甘幾大都瞞少少啦
條骨都無佐lu
(舉個例)你去打唐人工, 大部份出現金, 唔報稅(收入). 政府唔知你收入幾多. 好多有錢人大把錢將自己講到好窮, 政府會補助你. 細路讀書唔使錢之外, 連平時買餸既錢都有政府出(呢啲起美國就叫糧食劵). 細路仔飲既名貴 ...
pknoface 發表於 2015-2-7 11:27 PM
掌門屎橋
甘即系有報稅的基本上食自己一D補助都無?
lhy92725 發表於 2015-2-7 11:31 PM
免稅額兩個孩子和個人免稅額在我這裡幾乎沒有分別!
如果夫妻雙方工作,不要填寫同一個報稅表!
簽名被屏蔽
一人一個講法哦
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
KK兄早晨.

香港而家啲新樓,賣幾百萬,夠膽死比半個浴缸你,死未?
perfectman 發表於 2015-2-8 11:12 AM
都叫做有半個浴缸比你企下, 好過勿都冇.
我記得有個移民咗去美國嘅朋友講過,
如果家庭年收入唔到三萬美金(唔係好肯定個數),就可以去申請政府補助。從懷孕開始就可以去領取政府發放的奶票和購買水果、維生素的購物卡。而且孩子出生以後提供的奶票更多 ...
perfectman 發表於 2015-2-8 08:00 AM
所以好多人就係成群細路仔啦.