返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
! I. E: E. ?! c7 \os.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
6 A0 M  g* O& r* {os.tvboxnow.com係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。5 v* S3 s2 N, W1 I
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
5 s1 n+ g" S: h( N& i0 dos.tvboxnow.com我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
2 V) F, y- j5 ]# ]. C% B! s+ D8 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com0 ^5 o, h) P! p
6 i" Y" w8 z$ i9 |$ Q" y( w
% ]! R& a. }* E  \8 e* G% los.tvboxnow.com同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集tvb now,tvbnow,bttvb) Y; O7 }. Y' P  k
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
" ?/ y* P3 {6 j7 `5 D& ttvb now,tvbnow,bttvb係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。公仔箱論壇# F! U1 |* q9 H8 p: [. R9 R: ]
唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
6 T4 r0 W. k, o" ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。公仔箱論壇+ c( c, S" H7 l6 e% P" J* g2 Y

. T  L2 {4 L1 {) o1 {* `% ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 os.tvboxnow.com( u3 f6 n  A5 M

1 Z3 v5 t. [8 E7 p) Z6 c9 R公仔箱論壇「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。/ `, p, J& Y8 f; Z8 u
「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。
os.tvboxnow.com" V/ Y0 p, o( {0 u

( y8 p- x1 M0 l! k' u# s& e6 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 " ?; Q" B6 m- l) L
os.tvboxnow.com) R2 u7 _* J0 r# R, h' u
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
( d5 q4 u* V. I9 jos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
9 y; G+ V5 r1 ~6 B/ m

/ A- \- k; l) }: P6 Z, {吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
  B  a2 ?) q6 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( m+ ]8 K( T8 P: ?! }
公仔箱論壇0 c+ @$ m! u( m1 b

/ l, M/ z3 L4 `8 Z劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ G  e: n1 \7 V1 d" r
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......tvb now,tvbnow,bttvb' k. L9 u; U6 z9 Z9 o' ]9 w7 y
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

' {: ^1 w/ i$ S2 @公仔箱論壇細佬好嘢
  X8 B& k) k  i' E+ P7 t4 _2 N
香香瘦咗好多公仔箱論壇. Q! e3 K; Y2 g: E$ G
chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
os.tvboxnow.com6 B5 ~' h% [; Y7 M1 I
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
9 L" R6 a0 k& q1 m' [: ]3 C香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....( ~7 J5 K( e0 X3 u/ \9 _3 O
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 I5 P0 ?( ?. ~3 b1 R0 \+ _1 ]
有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
# D4 C) w" x( Z) \/ S公仔箱論壇
" W8 m2 M+ @/ k7 H- o" V# Y& E) }另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
/ u9 z* }- c' o/ l! l
; ?3 D- f, A3 w; |; uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另 ...5 ^6 H: j  x1 v$ ~
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! \1 E0 c1 e" d( x% F2 g& B$ }1 T
啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
; }& k- k! |5 I; M& B6 l$ g
8 D: ^' D% e  LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1# leekwoklam
9 t: h6 R! ?" g* j7 ~" ^公仔箱論壇thank you very much,

評分次數