返回列表 回復 發帖
& j) D' n5 F5 t5 J
雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉
# R7 j' Q' E1 h/ C, ~+ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
os.tvboxnow.com; Y1 a( m2 W* W4 ^

( u9 [: C  I* f+ D1 e3 b  `# utvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb- j# r% E. t  F( ]% W2 |
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 [$ `4 {. X2 l$ J% y  e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 n2 S$ R) g! t" z$ F

5 b( O/ N. f' a" Q' S  J) fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦公仔箱論壇( U0 J% c. T, ~' S
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
! H; ]/ o7 d# O, Ktvb now,tvbnow,bttvb所以有兩大寫筆守則:tvb now,tvbnow,bttvb1 Y( M) L( d3 S; D/ h. B
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
4 {+ x) H' C) B0 w; w( X8 Otvb now,tvbnow,bttvb2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
2 y8 _; s  t" U6 X8 J# V$ ?) ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* }( \7 n4 ?5 q3 c( c7 J
tvb now,tvbnow,bttvb/ \2 j" S; X; V. W# u

2 j  S* B" d% a) d  btvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb* ^7 W" F( w, O) G1 _4 g
你睇食為奴就知,大結局好求其咋os.tvboxnow.com5 n4 g' K, k& {! y! v& L; n
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
公仔箱論壇' t' K# H7 \5 D3 q# a

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
) K# F4 g; d% D/ ~6 a6 x( x, vos.tvboxnow.comchy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
os.tvboxnow.com2 V' `- A8 W: e( V# W! G6 ]# P& Z) I
好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
tvb now,tvbnow,bttvb* A/ J: i! ?( {# y* ?
食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察os.tvboxnow.com/ u( ]+ \7 G0 g5 x4 [5 S
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
$ h1 H7 x2 A/ g1 ]8 m% e# Gtvb now,tvbnow,bttvb
3 H& N- N( r! @《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-19 12:26 PM 編輯 os.tvboxnow.com  p- G6 c( H, S0 o
公仔箱論壇( @' [. q! t! s0 K' I% h1 B, N, [" D
唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
1 u4 m+ W. ^; B: `7 O5 t6 N( m; r公仔箱論壇
+ v% o! g( E  H. |) o: C2 _; gtvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
1 N' x' G; O5 ^8 }3 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 k8 W2 N3 [/ i6 V4 r
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
# y% `; Q% O' o' L1 W  x: YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; M9 }6 }1 z: W. Z公仔箱論壇- L5 p) e2 Y$ S3 S( U' O4 p$ k, _9 m
你睇食為奴就知,大結局好求其咋公仔箱論壇* H% B* h9 A  V+ z6 w
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
# k( j6 X5 L! Y3 {公仔箱論壇睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
* Q3 y$ d( x$ Y5 ~) W0 j3 aos.tvboxnow.com% x) J+ g3 h4 V& Z' `. ^6 [  g
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
( l) Q9 {6 \* O- w8 Gtvb now,tvbnow,bttvb1 l7 `! F/ @' T* M% a) b( l- h
希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!公仔箱論壇7 p$ C9 V+ W7 U( K

* C& {) V) X  n7 A$ Y. mos.tvboxnow.com聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
9 o! N# m! C$ g: p2 x+ d# R" hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
  h8 N+ k8 [3 e蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
$ U. u# E0 K: d2 W* O% Ntimmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
0 ?. J1 \; h7 ]# D

5 D8 [6 [3 r& x# P8 A多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
, ^( s7 ~( y9 U( _9 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
; @0 I6 |% j8 N- O. P$ u, Ntvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com5 B7 L' k5 [8 v
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?