返回列表 回復 發帖
5 P. T. G+ H: ~$ f; \雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉tvb now,tvbnow,bttvb. u% f6 A/ B- W" C2 u9 y
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! \! H) |9 f1 y6 e' S
os.tvboxnow.com$ W- p) T3 H. ?& B" D

. T4 `% u* m! w. n5 H加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
) Y; b& S1 R) x! u1 s$ U公仔箱論壇, `! t1 m. I/ H% Z

+ f; k4 u1 J6 d: l* O  F, I公仔箱論壇加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
7 n' u  a0 f: e/ D: S公仔箱論壇LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
os.tvboxnow.com0 |) l+ P3 Z, ?: u% V
所以有兩大寫筆守則:  w9 x* `) o1 y3 B+ }
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
& N/ }% U6 _9 B+ @0 H$ L$ G! qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-18 02:55 PM 編輯 os.tvboxnow.com5 }$ x" w; J: u, g, @) [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 x" a% N7 ]' o  M" E  L9 K
% V' h7 P' y$ _; r  p$ YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 A; `5 i0 v3 U, Y9 v6 m5 Z
( n/ l) B, O* K5 k+ z8 I你睇食為奴就知,大結局好求其咋公仔箱論壇; t2 ^! `" n! P) z: r1 R& l
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
0 l/ ?) l7 H# a6 b

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
1 Y2 M; Y* f3 h0 B! [9 jchy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
os.tvboxnow.com. f+ P( j4 S) B. S
好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
; b2 N9 k  T) t0 B) @6 V! ?食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 i, s4 |& K; N& g9 ~. B
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
, A4 N4 y3 C( a0 h) [8 m2 s- w+ hos.tvboxnow.com+ U' h, K% D, O
《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
4 y$ i# L) G5 w! aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ v& n* u, K& U9 U
唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
. y- k5 ^. k4 i6 R
' I! Z) N& @: T$ r
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
, z4 B/ j* r' e4 {8 ]chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
+ p4 y6 M8 I4 ?) M公仔箱論壇係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
7 P4 `* e" E7 ?, j* K0 c* j公仔箱論壇
! R9 w; B8 }, A1 R1 @8 P& D; ?0 d7 g1 x! f
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
4 c3 u) _8 s$ O. Ytvb now,tvbnow,bttvbLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
- [5 I& U2 r$ W2 o; @os.tvboxnow.com睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
8 U# e6 ?8 p. s- p; x- s! J$ A# R6 d) {
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
9 h0 @* d( M- u! @* k) T
! Q- r4 W1 B5 x& A: z' Yos.tvboxnow.com希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( x# p6 k2 D" [! h9 X: [

5 |5 ?# l3 d" C7 @$ P% [$ aos.tvboxnow.com聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
" q' V/ w- M9 p# R. Q7 A. y大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
6 `1 ^. r" b5 T+ o2 I0 J蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
% d4 M- Z+ T% g+ |timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
' f! J+ ^  ^6 T
" a. H/ f" t! e' Q; P, q多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
0 W. t6 W& s4 X: Gos.tvboxnow.com個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ]  n+ X, E( }! U' m

4 E8 ~3 a/ `; s- |tvb now,tvbnow,bttvb講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?