返回列表 回復 發帖
; {( N, F' F. ?$ r0 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" @* m- J8 o4 L: b* a1 w- m( `os.tvboxnow.com啱嘞!
; `& q- H# t# R0 u7 x+ P% F, t , i8 C( W2 e0 [: P3 H4 J2 b% ^
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
: [; w, Q5 p5 A' a1 F0 vleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
0 i$ L3 R4 D+ ~% F
' T" H2 U+ J! u$ A1 C7 p
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: N# }2 z6 L, ~& S) ~1 V9 [9 v
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
+ @; o$ L! ~! D0 g- y: f. ctvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb* _2 @- P& F; M
啱嘞! 0 {3 U9 d/ A, x8 w

P9 m9 R3 R- S$ z: V$ J; D) k# _我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?2 v! Y$ P9 U% L
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ t' a& a! W9 a( X9 t
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
. E: m: [$ w- Y" w2 \$ k1 y, R* `- D0 z8 ~
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
2 w9 F8 y2 G6 G1 O% a公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" _. M8 t% k2 l6 s5 z

9 l4 I/ s" q9 K5 i4 O* n. E公仔箱論壇係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
" [2 ~% d) e1 F" a3 H8 ~, \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住tvb now,tvbnow,bttvb  j: w. g" P  p! K8 o+ F
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
$ C4 S- z! v! utvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 B! G7 ^) D3 z& F! P& n
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
  k3 t5 Q  t* b' h
5 ]) W/ a& E$ S9 z公仔箱論壇仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
. \2 z  ~1 e3 {( k4 l% L! O9 d公仔箱論壇 os.tvboxnow.com+ B  [6 ?" A1 o# n0 K/ s
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
公仔箱論壇7 w. b' p; ^4 O; g, b
公仔箱論壇8 ]2 z) G3 e) D4 z4 ]; a
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
# X1 D" R0 F( \" N: b3 b4 _5 `% h ; z& L' z/ I6 e+ Q( H0 q( p1 {1 z
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!/ ~- e1 K, [$ P2 \- X! {- A
tvb now,tvbnow,bttvb4 X1 V$ U4 G; g  b! W8 Q
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
5 K$ F  E, m, h" G7 K* y) ileekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* u- C" r7 W+ h
8 G9 S! d7 p1 M. M) Q
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb: R8 t* [* {: E
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
4 K: M" t& R" c$ p/ u, U; Ntvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# O* w4 J$ u# t: j4 s: O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% ]6 L8 i# i+ b" ]
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
2 ^) u6 h4 h  i$ H% G公仔箱論壇
# y0 Y3 g) F4 l; Ptvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
2 l" Y3 b  S2 r, C5 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 r5 M5 c/ v9 p7 y& hos.tvboxnow.com仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
8 V8 F* P3 \; c公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb5 S7 |& a7 K5 ^
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...6 O; p. ~' h# k) S" ~' M
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加: v- R$ @$ y. n# w3 z& L
論壇學嘢,平時真係冇時间
+ M( {- [/ w$ ctvb now,tvbnow,bttvb
0 G: |2 G1 h8 M) j0 jos.tvboxnow.com唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* {* q1 A  @9 k' }% ^+ m
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
, h7 ]$ i8 \" X( _0 V! V/ \

U" h/ D2 t$ E, |/ Mos.tvboxnow.com唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...公仔箱論壇+ I4 G& Y! o! N8 O2 t; I0 b
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
os.tvboxnow.com' c. g$ k' x" x# W4 o1 a6 t& {) F
公仔箱論壇/ @- C/ y+ C, n4 _# h1 w3 t: a
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 D, U& d* a) A) x
論壇學嘢,平時真係冇時间os.tvboxnow.com3 r( N4 v& D* k" n+ |
mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
+ y& K/ g9 c2 F/ R: }
得閒就多啲回帖啦。
5 G' G9 n! K. Q+ wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com% d4 @$ Q7 d4 r) V. D/ Q; ]0 V
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
/ [8 N! o% c' v4 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
% ?5 I# I, k; M; z

6 T) a, Z2 }& D) t' l啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
os.tvboxnow.com7 B. Y3 D+ |* R5 [+ M: `8 T
os.tvboxnow.com" V8 U( \* J/ E" L. H( w1 s
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...公仔箱論壇: G! G( K! m: o) ^! B
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
os.tvboxnow.com8 ^+ J. g& e( Y1 V  _& ~6 G
os.tvboxnow.com! P+ U2 F- S" C1 \! O1 r; f
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
8 q5 B# D2 I% `+ H, ios.tvboxnow.com
1 o/ e% G+ x2 Y6 u3 t3 U8 ztvb now,tvbnow,bttvb唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型公仔箱論壇+ }9 z" s5 g- p1 L! n
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體