返回列表 回復 發帖
) q( \9 c" C# {2 P7 T% D2 X
7 Z% [7 g3 b1 R( z! M" F( lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你唔講政治系你既事,
6 a" p% |, \- }( x9 ?( jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你系乜水? 敢代表全部廣州人
7 A' A6 {" z( H" _. ]) a! iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我是廣州人, 但我系講政治TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& A2 W/ i) f, s
aqqqq11111 發表於 2011-3-2 07:25 PM
os.tvboxnow.com  D/ `! F1 K9 C. a; g% Y
3 E9 W5 \; ?5 A5 u
其實每人都有佢嘅捻法.有人安於現在.有人不滿政苦施政方針
3 ?  J5 C4 {4 h$ w9 M  T2 ^tvb now,tvbnow,bttvb最好和平同理性討論
咋日己逝,明日是迷,
面對今天,盡力而為.
你鍾意跪著要錢是你的自由;我認爲中國人應該是站著穩錢的!!tvb now,tvbnow,bttvb% r/ d& b6 B; T. y) i- p
gztvb 發表於 2011-3-3 06:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 q! _; M/ G9 r. ~
tvb now,tvbnow,bttvb# y7 }/ v8 ?& a7 r* r+ O; U
无聊又幼稚,结合实际好无?97之前你地香港人有选票不?点解你地唔跳出来叫要普选?唔通系你地眼里跟英国人D屁就香D?仲有,你系大陆见过暴动无?我就见过,D农民头蠢过只猪。(唔好问我点解知道,我既同事就系呀个管理区既人,2个,一男一女,)有人出钱100银一个人去示威去冲击镇政府要求放犯人。你见过无?无去搞事D人,第二日被去左D人打烂晒D去网鱼既鱼网。成个管理区人心惶惶,就差独立了,外人不准入呀个管理区一步。。。。你点睇?甘既素质既人,你中国唔强权管理,你话会点?当然,呢D唔系阻碍我地发展既借口,我地系要发展的同时选对路,明无?仲有,寻晚睇到TVBD新闻就好笑,6000蚊系大陆系一个好大既数。。。。话你听,我呀边D人个个月有花红分,我地合作社有借钱俾人,有做生意等等,有收入,一个月一个人分几百银,节日小就500或800,多既2000,帮我地买保险3份,仲有好多好多福利,就连我死左既嬷嬷一年都有几千银一年分。。。。你地呢D人除左选票,乜都睇无到,只会睇新闻,试问,中国人口占全世界5份之一,13亿人,你话会有问题无?
呢地话经济既人都没经历过共D的黑暗...一条村可以十年同一个人讲晒.只手遮天没人理.半数村民要求更换书记都没人理.个人都讲到明.唔系你地你点屁民选我出来架.唱翻首好一条美丽的叉叉叉
8 a$ m+ E4 ~2 X. J- K$ l+ |4 Y5 a# W     枉你地D香港人仲够胆日日叫民主,你地呢D就叫假民主。只让自已跟长毛稳食,就唔钟意人地有信仰。唔好讲话中共,台湾既陈水扁都有好多粉丝。连你地香港既长毛甘既颠佬,一样有好多粉丝,甘你地系几多毛?你地呢 .... s) g* I6 n) B" J7 ?8 R
ujj198009 發表於 2011-3-2 11:59 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 H# h$ W9 u& |9 T+ i# o
进步..一样是不能选自己的领导.不能说自己想说的话.这叫进步的话.不明进步在那..你说经济上我不否认.但是个人收入有进步么?有么?
tvb now,tvbnow,bttvb+ p' I: {) m* k* H7 ?. a
tvb now,tvbnow,bttvb9 w$ C- O" a* k1 C# M* I& k5 x. |
无聊又幼稚,结合实际好无?97之前你地香港人有选票不?点解你地唔跳出来叫要普选?唔通系你地眼里跟英国人D屁就香D?仲有,你系大陆见过暴动无?我就见过,D农民头蠢过只猪。(唔好问我点解知道,我既同事就系呀 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) ^/ A2 L1 a! \2 }3 U  Y2 V
ujj198009 發表於 2011-3-3 09:09 PM
2 F& ?5 y  G, b# \* U. a. |
自己拿个2000元.点官拿几多你知么!那些被贪官吃埋个地人既钱你又知么..现在既问题是下面有问题上面唔理.只会靠吓.你又明唔明..唔明找点野去上访你就明晒中国的政权.中国的信访制度几好.
& i) b8 j& G) v3 \% [/ |5 ?, B" h/ b
无聊又幼稚,结合实际好无?97之前你地香港人有选票不?点解你地唔跳出来叫要普选?唔通系你地眼里跟英国人D屁就香D?仲有,你系大陆见过暴动无?我就见过,D农民头蠢过只猪。(唔好问我点解知道,我既同事就系呀 ...& H! n4 v% W7 G9 |/ k6 O& q
ujj198009 發表於 2011-3-3 09:09 PM
4 Z1 v. Q% p; K1 {公仔箱論壇自己拿个2000元.点官拿几多你知么!那些被贪官吃埋个地人既钱你又知么..现在既问题是下面有问题上面唔理.只会靠吓.你又明唔明..唔明找点野去上访你就明晒中国的政权.中国的信访制度几好.
; }2 v6 g- m) `' P, N公仔箱論壇
, E# O1 E+ C; BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實每人都有佢嘅捻法.有人安於現在.有人不滿政苦施政方針
% D* ~. `9 N" e公仔箱論壇最好和平同理性討論TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ \$ T- C/ Y& M* j6 }! P$ t* z+ `
jjwah 發表於 2011-3-3 08:09 PM
os.tvboxnow.com" T& G0 e( z; {# R

+ Y0 N! w: q8 l说得对,那个见习版主你就应该学习一下人家版主,这才是真正的民主。坦白说一下,大陆人很多都经历过日本仔,内战,文革等等,你说,安稳的生活对于他们重要不?换位思考一下,不要只会跟着长毛等人扔蕉。你们说民主的,就要懂得尊重人地,政见一唔合,就话人地跪呀,狗呀,奴才呀,动手动脚呀,个D话唔系真正咀求民主既人士讲同做既事。
3 K( g) K8 f, M: p) f0 d& s) ~$ d; {6 w9 t' }- f
说得对,那个见习版主你就应该学习一下人家版主,这才是真正的民主。坦白说一下,大陆人很多都经历过日本仔,内战,文革等等,你说,安稳的生活对于他们重要不?换位思考一下,不要只会跟着长毛等人扔蕉。你们说民 ...  y$ g+ a. _2 o0 |- ]: o
ujj198009 發表於 2011-3-3 09:29 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ A/ h& d# p1 j/ x7 P- l) U' O
其实也赞成这样的.但是再换位思考.没有这些激进的人何来话题.何来讨论政治.他们是暴力多了.但是确实唤起年轻一代关心政事啊.别忘了社民连现在很多是年轻人.

評分次數

• jjwah

/ L1 b4 E5 B2 N3 `, {: V. E/ p" L, ]tvb now,tvbnow,bttvb自己拿个2000元.点官拿几多你知么!那些被贪官吃埋个地人既钱你又知么..现在既问题是下面有问题上面唔理.只会靠吓.你又明唔明..唔明找点野去上访你就明晒中国的政权.中国的信访制度几好. ...
  e7 C  x5 ]  s6 Y) MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1593571123 發表於 2011-3-3 09:25 PM
! h1 |" W- x. M/ d: j) b+ Z
你边只眼到我话中国政府无缺点?乜你似为另一个D上台就会无事?你天真D无?上边D人换左,下边D人一鬼样,你会认为有乜变化?而家D人死形,坐牢都唔怕,你会以为国民D上台或其它既D上台D人既心零就会变得洁白无痕?

評分次數

• jjwah

, L1 Z1 M( c- y  C6 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你边只眼到我话中国政府无缺点?乜你似为另一个D上台就会无事?你天真D无?上边D人换左,下边D人一鬼样,你会认为有乜变化?而家D人死形,坐牢都唔怕,你会以为国民D上台或其它既D上台D人既心零就会变得洁白无痕? ...# a- U- N! y; n* y
ujj198009 發表於 2011-3-3 09:36 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Y0 \! w$ `: h/ x
没人叫换D.只不过话还政于民.多D执政.司法独立..民主..不是靠人事不是靠金钱上位.我知呢个世界没人管是唔得架.特别是中国的"官员".天朝问题是司法不独立.只要看赵叉海就明解晒啦
24# ujj198009 . ^. l9 i5 r, e' J: I' n: S
如果你在广东.你都明点解现在为什么香港新闻的利比亚新闻全和谐了.
呢地话经济既人都没经历过共D的黑暗...一条村可以十年同一个人讲晒.只手遮天没人理.半数村民要求更换书记都没人理.个人都讲到明.唔系你地你点屁民选我出来架.唱翻首好一条美丽的叉叉叉 ...os.tvboxnow.com! ]* Y+ t8 S# e" ?  Z$ L( {
1593571123 發表於 2011-3-3 09:12 PM
: ?( a( ~0 p$ S' `! y+ h
呢D就系当官既质素问题,官官相喂,知道无?ZF明文规定唔好贪赃枉法,要坐牢的或要死刑既,巨地怕无?当官或人民百姓既质素问题。就算你口中讲既乜鬼司法独立呀,多D合作呀,下边既人一样系个D人,唔会变。呢个系事实,唔轮到你唔认。

評分次數

• jjwah

公仔箱論壇. X& M  M' h1 `
进步..一样是不能选自己的领导.不能说自己想说的话.这叫进步的话.不明进步在那..你说经济上我不否认.但是个人收入有进步么?有么?
. Q1 R/ }( h8 |7 mtvb now,tvbnow,bttvb1593571123 發表於 2011-3-3 09:20 PM
6 a- c4 I7 B# g: hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我说一步一步进步,我没说它很民主或进步很大很大。这个世界并唔系有选票系手就叫进步。抗议D横额可以挂到烂,呢D唔系进步?以前你可以咩?前几年上网,你想发发个D李刚呀,骂ZF既话,你睇睇得无?而家你去凯迪呀天涯呀等等坛睇睇,呢D又系唔系进步?
3 ]( O" _0 ?+ r( A
其实也赞成这样的.但是再换位思考.没有这些激进的人何来话题.何来讨论政治.他们是暴力多了.但是确实唤起年轻一代关心政事啊.别忘了社民连现在很多是年轻人. ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ p5 _+ Z" r8 J5 r& e
1593571123 發表於 2011-3-3 09:33 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! R/ L) K+ B9 o& k0 L& R( K) ~
想激起话题或想唤起年轻一代关心时事与政治也要懂得尊重别人,动手动脚用暴力的话跟你们口中的中共有乜分别?
tvb now,tvbnow,bttvb' W$ z2 j6 e8 {: Q% z
没人叫换D.只不过话还政于民.多D执政.司法独立..民主..不是靠人事不是靠金钱上位.我知呢个世界没人管是唔得架.特别是中国的"官员".天朝问题是司法不独立.只要看赵叉海就明解晒啦 ...tvb now,tvbnow,bttvb" e! j: a1 U& T1 z& W6 o# Q4 U/ I1 p
1593571123 發表於 2011-3-3 09:39 PM
: n( o9 Z7 M+ d+ W- H8 Z9 nos.tvboxnow.com我13岁
" _/ g1 d7 c( B% U3 n. aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔够就出黎稳食,打工到做厂,架下31,我唔知你社会经验有几丰富,我讲一下我,我认为,而家中国呢TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 d" I+ q7 ]2 \2 p' {" s7 n
个时势,就算几个党,或边个D执政,国家既科技成果个方边我就唔讲,但你话社会既贪赃枉法现像,都tvb now,tvbnow,bttvb$ c5 U  B- U3 x. U1 K4 p# r$ f
会系一个样。除非,有某个D或现在的D开始改变一下现在既教育。是素质教育,甘10多20年后,就会有一公仔箱論壇! Y, h% E" T  }( K2 Z- [
个质的飞跃,你明我讲既意思无?

評分次數

• jjwah