返回列表 回復 發帖
妳有冇特別鍾意邊個公仔架
Fian. 發表於 14-1-2010 12:50
我呀...公仔呢家嘢...都鍾意得好雜吓...乜都有啲...唔同時期又會有唔同(除miss外, 你哋見到唔准話我花心同濫o架, 公仔係唔同嘅)
細個都有hello kitty, 我咁大個女第一個錢箱同銀包仔都係hello kitty o架, 仲係最original嗰款tim, 早排響火山石竟然仲俾我見到有個客用嗰款銀包呀, 真係超經典, 已經係咸豐年代嘅款, 仲要係膠嘅, 其實好薄裝唔到啲咩o架咋!
兒時同讀書時期都係用sanrio公仔多o架啦...keropi...馬騮仔(對馬騮樣嘅嘢特別有種情意結, 細個時最嚴重, 真係當咗自己係馬騮咁, 鍾意食蕉啦, maybe我屬猴關係啩)但如果係paul frank嗰隻馬騮頭就麻麻有興趣喇
車車啦, 企鵝, 狗男女都曾經好興, 可惜出品唔多吖, 到而家都成日俾我舅父話我大pat鴨
bb女時期已經著對little twins star鞋仔, 而家屋企被套同枕頭袋都係佢
melody同kuromi都幾鍾意, 但melody一定要係鮮粉紅色嗰隻版, coz曾經出過一隻係紅白色, 超核突呀

而家就冇咩特定, 但都比較喜歡麵包超人同kuromi & melody同hello kitty, twins star, 我見到麵包超人係特別會開心啲o架, 見到佢啲嘢時, 真係會嗌出嚟: 麵包超人呀......咁樣
有啲新興不知名又cute嘅公仔, 可能見到都會鍾意o架
但本人就對winnie the pooh呢隻嘢麻麻...都唔知點解咁多人鍾意, 啲人直情係迷戀winnie, 我只覺得佢嘅Q版先ok啲啫, 可能我本身對所有迪士尼嘢都麻麻, 唯獨有隻貓叫marie嘅覺得靚
愛.回家 + 耀舞長安 + 心戰
miss今晚就煮咖喱...不過我仲未諗到食咩好呀
*柳飄飄* 發表於 2010-1-13 05:44 PM
卒之尋晚食咗咩呀
算係啦, 一隻響屋企著又得, 出街當襪著完再著boot都得, 係抓毛嚟o架, 好soft的, 仲有好多唔同靚色同pattern, 全部好啱女性嘅款嚟, 呢款就10蚊對啫, 我都買咗幾對, 諗住再買多幾對唔同款自用or 俾我亞姨同婆婆, 不過 ...
*柳飄飄* 發表於 2010-1-14 01:53 PM
好似好吸引咁啵
著咗同毛毛拖鞋有咩分別呀
方知大情且大性~~~男仔性格確有型
Fian. 發表於 2010-1-14 02:18 PM
英烈個性又玩得……仲可吹得同劈得

惡得(英烈嘛)、玩得、吹得、劈得……三從四德的新四德喎
琴晚我三點零就瞓, 瞓到頭先12:55, 都ok好瞓呀, 一瞓到尾, 妳都算好嘢喎, 斬件瞓同俾人嘈醒咗都瞓得返, 尤其傾電話會越傾越精神o架嘛, 照常理係好難瞓得返o架, 仲仲做咩半夜打俾妳呀, 仲咁好傾tim, 如果俾佢嘈醒咗 ...
*柳飄飄* 發表於 2010-1-14 02:00 PM
就係嘈醒咗瞓唔番
所以要到成五點鐘先瞓得番
我嘅死穴係最憎俾人嘈醒瞓覺
因為我啲學生個個都知我最憎洗碗
所以佢哋咪幫我洗囉
尋晚飲咁少酒點會頭痛架
miss做乜咁唔小心呀? 諗緊嘢冇專心呢...不過最緊要冇割親對玉手啫...

舊嘅唔去, 新嘅唔嚟

最緊要啲hello kitty碗冇爛
*柳飄飄* 發表於 2010-1-13 08:53 PM
但係嗰隻叮噹匙羹我都好鍾意架
邊度夠妳諗
Fian. 發表於 14-1-2010 13:03
miss太抬舉我喇, 妳都唔弱啫, 咁呀對付呢種狂徒人渣, 梗係要用最極嘅處理方法
唔係等佢哋淋得咁開心吖嗱...要佢哋知驚...唔係點俾到教訓佢哋呀
今日新聞講銅鑼灣條友拉到喇, 仲俾勁多記者當場影哂, 上哂電視, 全程影到實成棚差佬大陣象塔住佢上哂孖葉同鎖鍊返去案發現場幢大廈重組案情, 案件重演, 23歲咋條友, 笠住個黑布袋蒙頭, 淨係睇佢啲眼神意識形態, 個人唔係高都寒哂背咁行......顯得佢勁粒水感覺勁羞恥呀, 佢肯定自己都冇諗過會有咁多人拍同影住佢上哂鏡
咁就一世喇...新聞都話會落案...落得案實charge硬佢...今次冇走雞喇...懸紅一百萬都可以慳返
做個o靚仔嘅老豆老母真係慘呀
嘩! 今日好post 呀, 要快d 追
小飛機 發表於 2010-1-13 09:05 PM
我都仲追緊呀
就係嘈醒咗瞓唔番
所以要到成五點鐘先瞓得番
我嘅死穴係最憎俾人嘈醒瞓覺
因為我啲學生個個都知我最憎洗碗
所以佢哋咪幫我洗囉
尋晚飲咁少酒點會頭痛架  ...
Fian. 發表於 14-1-2010 14:27
又有一樣嘢似...我都一樣係超憎同怕洗碗
煮就九大簋都唔怕, 叫我洗就真係......
死喇, 哎呀第時如果我有幸嚟miss妳樹開餐, 咁咪......
我又唔好意思撓埋雙手喎...點好呢
正所謂: 人哋出雞, 我都要出吓豉油o架嘛
點都要有返啲貢獻嘅
係咪已經半夜喇
Fian. 發表於 14-1-2010 13:05
咁又未駛到半夜
個頭整成點呀
靚靚
Fian. 發表於 14-1-2010 13:12
有機會妳見到我咪知囉
我八月份驗咗子宮頸癌細胞都未去睇 report
不過我諗冇事啩
如果有事佢哋實刮我啦
Fian. 發表於 14-1-2010 13:33
啋~大吉利是...lur口水講過
成五個月都唔去攞包膠...快啲去啦...冇事都要睇o架...唔係驗嚟做乜喎...俾咗錢唔睇咪好蝕
數勻全球既Miss……要靚過你咪指意
夢遺大師 發表於 14-1-2010 13:14
你用定俾人用呀
Fian. 發表於 14-1-2010 13:23
夢夢想買咩呀
咀多不如錫啖我~~~唔使多講多出錯
Fian. 發表於 14-1-2010 13:22
少做少錯, 唔做唔錯