返回列表 回復 發帖
上次試過teriyaki都幾好食
榴槤蛋撻 發表於 2010-1-13 02:00 AM
有機會試試先
妳食唔食得辣架
我屋企有啲咖哩粉喺度
不過我會再加啲指天椒絲落去煮辣啲
我今日想落雞翼 牛筋 薯仔 青椒 洋蔥 磨菇 雞肶菇 蝦 粟米芯同豆腐卜煮一大煲可以食幾日{: ...
Fian. 發表於 13-1-2010 14:31
嘩...咁多材料一定好正喇(不過經miss妳雙玉手煮, 乜都好食o架啦)有牛筋, 但冇牛腩嘅? 煮咖喱落啲蕃茄蓉好似正啲o架, 有多份鮮甜同開胃醒神, 但又食唔出係落咗蕃茄, 係呢miss妳煮咖喱落唔落椰汁o架? 辣呀...我直頭係favourite啦! 未見到...聽到個辣字都已經覺得開心喇...未食先興奮
愛.回家 + 耀舞長安 + 心戰
咬左我3個lone...好很痛... 果時大約6-8歲
榴槤蛋撻 發表於 2010-1-13 02:04 AM
咩狗嚟架
係咪你撩人先呀
其實我屋企有
不過唔知爛晒未呢
以前係工人幫我搞架
而家妳唔講起我都唔記得添
Fian. 發表於 13-1-2010 14:33
妳得閒去望望仲用唔用得吖...if已經拉柴...我幫妳買過個吖...好平之嘛十蚊雞...有粉紅, 粉藍, 仲有隻唔知米色定係類似杏色定卡其色咁上下, 應該幾舒服 o架, 不過我琴日買呢個都未開封, check吓先, standard size嘅塔應該都笠到
話時話, 乜呢啲嘢咁易爛o架咩
未爛就快啲拎返出嚟用啦, 唔駛凍冰冰嘛
我發覺miss又有一樣嘢同我似, 就係大家都成日食過期嘢
who? 點樣o架...等我去見識吓...邊度嘅廣東燒味呀?
*柳飄飄* 發表於 2010-1-13 01:22 PM
姨姨呀
窩打老道
其實如果妳唔係唔飲得酒
我有啲局可以預埋妳架
聽晚就有個學生話帶幾條仔出嚟飲酒
我就叫咗姨姨
而家橫掂日日都咁得閒咪去蒲吓囉
梗係有啦..
榴槤蛋撻 發表於 2010-1-13 02:11 AM
個印喺邊呀
姨姨呀
窩打老道
其實如果妳唔係唔飲得酒
我有啲局可以預埋妳架
聽晚就有個學生話帶幾條仔出嚟飲酒
我就叫咗姨姨
而家橫掂日日都咁得閒咪去 ...
Fian. 發表於 13-1-2010 14:45
我驚失禮miss妳呀...多謝妳先...有機會真係要跟miss去威吓

潛台詞: 如果唔上自然堂就仲好喇
睇老友狗狗見到講蔣志光響屋企睇緊都市閒情煮緊餸...都諗起今日嗰集都市閒情...李錦聯同安德尊爭啲開拖咁滯呀...幾有火藥味呀...教煮餸搞到俾人challenge又明寸暗寸幾乎嘈交(其實都好明顯)
不過個李錦聯又 ...
*柳飄飄* 發表於 2010-1-13 02:16 AM
好少睇煮餸節目
no comment
go to my tv  see see
榴槤蛋撻 發表於 2010-1-13 02:22 AM
乜有得睇番咩
miss妳係養尊處優嘛, 點同我喎
maybe今日冇乜嘢搞...走去飛個靚髮...趁閒日salon少人...遲吓近新年就唔同講法咯
*柳飄飄* 發表於 2010-1-13 01:27 PM
我搵日都會去整整啲頭髮呀
咁即是點呀? 答咗我o架喇
*柳飄飄* 發表於 2010-1-13 03:35 AM
咪食蝦包囉
開咗封喇, 質地幾舒服幾soft, 不過唔識點笠
乜有得睇番咩
Fian. 發表於 13-1-2010 14:50
http://mytv.tvb.com/lifestyle/pleasureandleisure/103785#page-1
完全絕對同意miss
魅力 + 10000
coz我成日總係有種想法...翻兜好難可以修成正果...亦冇乜人真係可以翻兜之後keep得好同長久...如果係會有幸福呀...根本當初就唔駛散啦...唔散又邊有得翻兜喎 ...
*柳飄飄* 發表於 2010-1-13 01:31 PM
我又唔係未試過番兜
都試過幾次架
不過睇我而家仲係單身就知唔能夠天長地久啦
不過唔到蓋棺材嗰吓都唔可以講話天長地久囉