返回列表 回復 發帖
哇,古人,N个世纪无见你
lhy92725 發表於 2012-2-6 11:30 PM
好忙呀!
聞其聲 不忍見其死
見其生 豈忍食其肉也
照呢样果样就梗架啦
系呢间医院照嘅去第间医院仲要吾承认添
條骨都無佐lu
我來了。
好夜咯,雪猫甘夜都吾训
條骨都無佐lu
我係msn同朋友聊天!msn既人經常好夜訓,夜鬼嚟
好忙呀!
婉霜 發表於 2012-2-6 11:39 PM
忙D咩啊
條骨都無佐lu
我係msn同朋友聊天!msn既人經常好夜訓,夜鬼嚟
雪貓咪 發表於 2012-2-6 11:45 PM
我呢只猫要训啦,你慢慢倾
條骨都無佐lu
lhy92725 發表於 2012-2-6 11:48 PM
你訓啦!早抖啦。
我未試過!我身邊D人試過!無啦啦叫你照東驗西!話你過唔到今晚!除非用邊D邊D藥!
婉霜 發表於 2012-2-6 11:38 PM
講到驗呢D驗果D,其實有時連醫生都冇辦法架。。
有時一個病徵有好多病因,要慢慢一個個剔除,先至得到一個病因。。
而且西醫係用統計數據嚟推測一個疾病既死亡率,亦都同樣用統計數據嚟睇呢D藥果D藥對疾病有冇幫助。。
話過唔到今晚,其實係因為連醫生都唔確定究竟病人今晚會唔會病情惡化,搞到需要進行急救(亦即係插喉、心外壓等)措施。。
致於係唔係一定要用貴藥,我就唔知道。。
如果要我講,好多時候平藥真係唔及貴藥架喔。。好次一個Lorantadine講,clarityne同clarinase都有Lorantadine既成份,都係一種抗敏、抗鼻塞既藥。但係clarinase就賣得比clarityne貴好多,因為clarinase多clarityne一樣野通個鼻,幫到好多。。致於clarityne嚟講,雖然呢架有好多唔同藥廠都有出產,但係點都唔及原廠既Schering-Plough好。。唔眼訓係呢個lorantadine比起其他抗敏藥既特色。但係我每次食其他廠既就完全訓唔着覺,好次食佐興奮劑甘;食返原廠既就仲可以訓着覺(唔係因為眼訓,而係我自己真係想訓覺)。。
lhy92725 發表於 2012-2-6 11:48 PM
早抖喇。。
大家早晨。。
飄過。。
大家早晨,开工
條骨都無佐lu
各位早晨
外星貓E生