返回列表 回復 發帖
掛喺公司部電腦度,有D難喔!而且最近公司裝修,會好臘遢嘎@@
喵喵囡囡 發表於 2009-12-14 08:05 PM
喵喵:你又話比D結婚相我吔睇..
機機~~~你咁清楚嘅
主任 發表於 2009-12-14 01:44 PM
唔~~~~~~~~咁清楚嘅
喵喵,你好,呢个星期我好忙,可能无咩时间吹水啊
條骨都無佐lu
喵喵:你又話比D結婚相我吔睇..
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-14 08:51 PM
我個F未俾我啊!起碼都要1月先有得攞
喵喵爱吃鱼鱼啊!!有鱼吃~~~~~`喵喵喵
喵喵,你好,呢个星期我好忙,可能无咩时间吹水啊
lhy92725 發表於 2009-12-14 09:12 PM
做咩咁忙啊???
喵喵爱吃鱼鱼啊!!有鱼吃~~~~~`喵喵喵
good evening 喵喵
因为呢个星期好多项目要做PRESENTATION,我要帮手做BOARD
條骨都無佐lu
掛喺公司部電腦度,有D難喔!而且最近公司裝修,會好臘遢嘎@@
喵喵囡囡 發表於 2009-12-14 08:05 PM
呀!!! 咁唔好擺我係公司喇...放番係你屋企算啦
因为呢个星期好多项目要做PRESENTATION,我要帮手做BOARD
lhy92725 發表於 2009-12-14 09:54 PM
貓貓要做展板?
貓貓要做展板?
小飛機 發表於 2009-12-14 09:55 PM
是呀,我是打杂,呢D头头尾尾的功夫就我整啦
條骨都無佐lu
哦... 原來貓貓要製作展板, 我以為貓貓要 "做" 果塊板, 將d 資料貼上貓身上
喵喵~原來廣州 KFC 有炸蝦堡..有冇試過
哦... 原來貓貓要製作展板, 我以為貓貓要 "做" 果塊板, 將d 資料貼上貓身上
小飛機 發表於 2009-12-14 10:13 PM
我未有呢个荣幸
條骨都無佐lu
我未有呢个荣幸
lhy92725 發表於 2009-12-14 10:22 PM
因為貓毛仲未生番出嚟

嗨.........

空間管理 您的位置: 理想空間 [Blog + 相簿] » 4Uonly~~Lovestoned~~ » 日誌
지금 자면 꿈꿀 수 있다. 하지만 지금 안 자면 꿈을 이룰 수 있다 現在睡的話是能做夢,可是 現在不睡的話卻能捉著夢想
我的生日....

上一篇 / 下一篇  2009-02-13 04:59:41 / 天氣: 冷 / 心情: 鬱悶 / 精華(3) / 置頂(3)
查看( 48 ) / 評論( 7 ) / 評分( 0 / 0 )

好耐冇入嚟 lu...
這兩天不知為何,內心總是忐忑不安,可能又到自己生日吧!
又可能是做了一些後悔的事吧!
我的生日?
又有段故講呢,
話說當年的2-14吧!
我mama心知就快生產,事前己經作好準備,
(因我己是第8個小孩了)
mama她當日不知為何?還是痛到不得了,
(她心裏發毛了,這小孩可能會生不生來了,因之前已有過流產)
而當時爸爸又未返!!!那只好找鄰居帮忙吧!!
到了何東醫院(當時北區的醫院)
醫生見了,也即刻的把她送進產房,再看清楚知道不好了,
真有難產先兆,那只好轉送到另一醫院(馬會醫院)吧!
到了之後,大家也只有等著的份,(因羊水還未穿出來呢!)
等了一整晚,而我mama也痛了一夜,
她只知要補充體力去應付這次生產,所以她痛着也要吃得飽飽的,
當到了中午吧羊水穿了,各人也很着急的準備著,
到助產士看了一看,更麻煩的事又來了,難產是真的難產,
原來我比普通難產的不同是,我不是倒生(腳先出)
而是橫生(即一只手一只腳先出)
那只好找醫生來了,醫生到來也沒辦法,只好把我推回去,
而再轉送到瑪麗醫院了,其間我mama也痛得想過放棄,
但是己經差不多到醫院了,頂着吧!!
到醫院了後當然的直入產房吧!醫生也來了,沒法了動手術拿出來吧!!
到出來後我意不哭呢 ! ! 就算醫生怎拍我patpat也不哭...
這時醫生也慌了,好彩我有個有經驗的mama,
(當時未有做全身麻醉,因時間太長了,又急於拿我出來,只作局部麻醉)
她就叫醫生用力的在屁股上掐下去吧,
(到現在我屁屁上還有印呢,那不是胎記喔)

就這樣我才大聲地哭出來,我的小命還健在呢,,,,,

以上全部真人真事,

您的位置: 理想空間 [Blog + 相簿] » 4Uonly~~Lovestoned~~ » 日誌
지금 자면 꿈꿀 수 있다. 하지만 지금 안 자면 꿈을 이룰 수 있다 現在睡的話是能做夢,可是 現在不睡的話卻能捉著夢想
我的生日.......2.

上一篇 / 下一篇  2009-02-21 04:54:20 / 天氣: 晴朗 / 心情: 平靜 / 精華(3) / 置頂(3) / 不允許\評論
查看( 43 ) / 評論( 0 ) / 評分( 0 / 0 )

好耐冇入嚟 lu...
這兩天不知為何,內心總是忐忑不安,
可能又到自己生日吧!
又可能是想起了一些後悔的事吧!
後悔的事??
係...好後悔的事,
又回到,,,,那年的2-11吧...雖然跟她識了好一段日子,但也只是普通朋友呢,msn也很小傾(我也很小在msn上叫人呢),可是跟她甚麼也能說,就算是情感上的不如意...但是總感到,對她有着一股好感,自己也分不清是甚麼的,就這天跟她說著:我可以跟妳發展下去不只做朋友好嗎?

me:
我知而家同妳講,好似好突然咁,又可能FD都冇得做,咁早2日己經話左,5接受都好,講左G道5得都算,希望妳5好介意,5得既就當我冇講過la,我以後都5會再提架喇,sorry....

she:
你可唔可以唔好再同我say sorry呀 因為你之前一直都有拍拖,所以我真係無諗過會係咁,要講sorry果個係我, 因為我真係好蠢,咩都唔知,一直以黎我都當你係朋友,好多我嘅野你都知,我真係好多謝你o係我唔開心果時陪我傾計架 所以突然間咁我都唔知應該點好,講真丫我已經無話等d乜野,或者係已經放低左睇化左,不過我諗我仲未ready去再諗lee樣野,或者係我驚啩,但係我唔想無左你lee個朋友,我唔想我地心入面有刺,,,,

但係講左咁耐以嚟想講既事,總好過乜都冇講冇做,,,,
(以上既事都係真人真事,
不過睇完就算喇,5好問我邊個邊個,又咩咩咩事咁,
我5會答所以不作評論同回覆,thx~~)
지금자면꿈꿀수있다.하지만지금안자면꿈을이룰수있다