返回列表 回復 發帖
我都想有人工加,呢个愿望今年可能比较难实现
lhy92725 發表於 2014-1-21 01:40 PM
無論多少人工都要年年加,唔係定律黎嘅咩
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
貓貓 下午好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
無論多少人工都要年年加,唔係定律黎嘅咩
tvbkk123 發表於 2014-1-21 02:59 PM
边有甘好嘅事啊,无得加你除非辞职嘅嗻,否则仲可以点
條骨都無佐lu
老细又到饮咖啡时间啦
條骨都無佐lu
边有甘好嘅事啊,无得加你除非辞职嘅嗻,否则仲可以点
lhy92725 發表於 2014-1-21 04:15 PM
大馬如果唔年年加人工或出花紅,老細會俾人咒死
你有你咒他继续做他的老细
條骨都無佐lu
你有你咒他继续做他的老细
lhy92725 發表於 2014-1-21 04:39 PM
強國咁多人口,老細唔驚請唔到人,大馬就唔同,雖然外勞多,但係做起嘢上黎始終都係差d(唔好講d搬搬抬抬嘅嘢)。
呢D情况都是睇你需要个员工,定个员工需要份工多D咯
條骨都無佐lu
呢D情况都是睇你需要个员工,定个员工需要份工多D咯
lhy92725 發表於 2014-1-21 04:58 PM
大家都系互相需要嗻,老細唔好,員工就冇心機幫你打工架啦,冇心機幫你打工老細就會賺少咗
如果係可以賺得多嘅,點解你唔肯起員工人工仲埋俾花紅咧?
大家都系互相需要嗻,老細唔好,員工就冇心機幫你打工架啦,冇心機幫你打工老細就會賺少咗
如果係可以賺得多嘅,點解你唔肯起員工人工仲埋俾花紅咧? ...
tvbkk123 發表於 21/1/2014 05:41 PM
真係認真羨慕(其實係妒忌)
你啲
我就嚟要失業咯,仲邊有資格講加薪咧
認真睇真啲真係又真係
我连提都吾敢提,年尾可以出双粮我都心满意足了
條骨都無佐lu
lhy92725 發表於 21/1/2014 05:55 PM
雙糧咪既係花紅咯~
認真睇真啲真係又真係
真係認真羨慕(其實係妒忌)
你啲
我就嚟要失業咯,仲邊有資格講加薪咧
lckiong 發表於 2014-1-21 05:52 PM
幫你唔到
lhy92725 發表於 2014-1-21 05:55 PM
雙糧咪係花紅囉
雙糧咪既係花紅咯~
lckiong 發表於 2014-1-21 06:00 PM
睇黎佢地嘅花紅係至少10個月人工加埋果d