返回列表 回復 發帖
洗完又要吹...好煩吖
主任 發表於 2009-12-3 09:44 PM
吹嗰個煩定俾人吹嗰個煩呀

Miss 比人篤咗幾日背脊
仲有咁燥呀
gonkong 發表於 2009-12-3 09:59 PM
我個背脊花晒好耐啦
明晚我要出街,去人屋企食薑醋
我阿媽叫我唔好倆日都出街
叫我睇住老豆,我問煮埋飯/買定餓比佢
先再出得唔得,又無答我
gonkong 發表於 2009-12-3 10:06 PM
果然係孝順仔
工工, 係流晒水果隻~~~鼻水啊
小飛機 發表於 2009-12-3 10:14 PM
我有時都流晒水架
護士姐姐要我飽肚先食
小飛機 發表於 2009-12-3 10:16 PM
咁護士姐姐有冇叫你餵飽佢呀
眼仔好攰
唞陣先
3:00am 要睇學警雄心
你間舖頭乜嘢最能手呀
Fian. 發表於 9-12-2009 01:28
嘩...好多o架喎!
我哋係咁o架...有啲嘢食係日頭or夜晚先有, 有啲就閒日lunch冇, 有啲就淨係閒日嘅下午茶先做, 亦有部份嘢食係限量出, 所以好多時會賣哂, coz總有啲嘢係特別受歡迎(啲人嚟親都要食, 為咗嗰啲而嚟咁)同埋一定會影相(啲人會可能唔記得帶夠錢, 但唔會冇帶相機)
if只供應於16:00前有:
豬軟骨手打烏冬(係tea set嚟, 閒日日頭先有做豬軟骨o架咋, 本人強烈推介一定要食, 豬軟骨真係超掂, 會一試愛上的)
牛仔骨就唔記得夜晚有冇, 但都幾good o架, 頗吸引的!
照燒雞扒就超多人叫, 但我個人本身對雞扒喜好只屬一般, maybe啲人貪佢啖啖肉, 抵食夾大件啩
吉列豬扒and 黑胡麻豬扒都做得好, 我就尤其鍾意後者, 一來特別啲啦, 唔係度度有嘛, 二來火候控制得幾好, 炸得外皮香脆之餘冇過火唔會燶, 肉質鬆化夠淋唔會死實實, 自己揼, 並唔係俾嘢去乸
coz日頭嘅手前烏冬湯底冇晚市咁多choice, 但豚骨湯底都好多客揀同喪飲, 咖喱就香而不辣, 日式咖喱嘛辣得去邊吖! 仲有就係辛辣(即係地獄)湯底, 不論咖喱定地獄, 兩者離遠都聞到幾香, if食得辣者可以叫廚房加辣, 唔多食得辣嘅可以叫佢少辣, 但所有烏冬fix哂材料同湯底係堅持唔俾轉(相信係原則嚟)當然if你唔想食生蛋(即係窩蛋)可以叫佢轉溏心熟蛋, 但反之溏心熟蛋轉生蛋就要加兩蚊(coz係半隻同全隻嘅分別)基本上, 除咗所有豚骨湯底嘅生蛋之外, 全部其他款都係熟蛋(我就like熟蛋喇, 如果俾我揀, 因為睇落好吸引好靚仔o架啲溏心蛋)
此外, 我哋啲鰻魚都比唔少食肆肥美同厚身, 穩陣之選! 厚切豚肉就睇落會以為好肥, 但食落就唔會, 醃得幾好味, 厚得嚟又夠熟又唔會死實實, 我食過都冇黐牙! 牛肉係靚肥牛, 脂肪分佈均勻(隨個人喜好, 叫烏冬order時可以叫佢另外生上, 自己逐塊食嗰時灼落個湯度, 湯夠滾乜都熟, 放心! even正常咁出都係放面, 半生熟嘅啫, 唔會老)
咖喱海鮮...海鮮分別有帆立貝一大隻, 數隻大蜆, 青口一大隻, 蟹柳...忘記咗有冇蝦sorry

講住咁多先, 下回再講晚市推介...
p.s.中午12:55前, 同埋傍晚18:55前結帳可享有88折優惠......留意! 本店只接受現金!
愛.回家 + 耀舞長安 + 心戰
嘩!成份menu 甘
嘩!成份menu 甘
榴槤蛋撻 發表於 9-12-2009 02:39
我就係剛才至省起...點解我咁蠢同大懵...晏晝唔記得俾你睇定夜晚個大menu呢...真係失策咗!
可以有個粗略concept響個腦嘛......你下次如果日頭再嚟食, 真係要提我喇!
今日呀, 我咪就係幫佢中咗條六合彩囉, 佢仲話我好腳頭tim
我就係剛才至省起...點解我咁蠢同大懵...晏晝唔記得俾你睇定夜晚個大menu呢...真係失策咗!
可以有個粗略concept響個腦嘛......你下次如果日頭再嚟食, 真係要提我喇!
今日呀, 我咪就係幫佢中咗條六合彩囉, 佢 ...
*柳飄飄* 發表於 2009-12-9 02:51 AM
今期好似冇人中頭獎..
梗係, 篇字我打咗勁耐, 家陣仲未睇哂堆劇, 今晚嗰啲一集都未睇完
氣死, 仲要發現版主放錯咗種, my name is 邦 係n集之前嘅玉樹林峰, 而唔係配音人員做嘉賓
等咗鬼咁耐, 每隔一排就會響weekend開始遲遲幾日都唔update, update又擺錯嘢, 我上星期五鍾嘉欣嗰集都係上mytv睇咋陰功, 但好衰唔衰tvb逢係綜藝節目都特別遲先upload上去, 要第日好晏時份先有
嘩...好多o架喎!
我哋係咁o架...有啲嘢食係日頭or夜晚先有, 有啲就閒日lunch冇, 有啲就淨係閒日嘅下午茶先做, 亦有部份嘢食係限量出, 所以好多時會賣哂, coz總有啲嘢係特別受歡迎(啲人嚟親都要食, 為咗嗰啲而嚟咁) ...
*柳飄飄* 發表於 2009-12-9 02:29 AM
你講都講到我溜哂口水
梗係, 篇字我打咗勁耐, 家陣仲未睇哂堆劇, 今晚嗰啲一集都未睇完
氣死, 仲要發現版主放錯咗種, my name is 邦 係n集之前嘅玉樹林峰, 而唔係配音人員做嘉賓
等咗鬼咁耐, 每隔一排就會響weekend開始遲遲幾日都唔update ...
*柳飄飄* 發表於 2009-12-9 02:56 AM
蟻呀!唔記得話你知..my name is 邦 repeat 等下個禮拜..亞運做完改時間先有戴幟偉出場呀...
今期好似冇人中頭獎..
榴槤蛋撻 發表於 9-12-2009 02:54
咁獎嘅嘢有分大細, 冇人話一定係頭獎o架嘛! 你估咁易中咩真係...好易中...好易中...好易買餐餸

你又真係誇張啦, 頭先話我甜美笑容, 邊有喎人哋咪誤導佢哋至得o架
好食就真嘅......碗飯

今日我落場...冇返歸走去行dsc...原本想去登打士街嗰間...但原來我要睇嘅嘢...油麻地彌敦道新店有...咁結果我就去咗逛喇...
咁當然係混吉啦...哈哈!試咗一大輪...坐吓呢張...又坐吓嗰張...然後又試返頭一張...坐咗三四張...好多人見我試得咁過癮...試埋一份...仲有幫襯喎!
dsc真係多得我唔少~~
miss 去左睇學警雄心..我都訓啦 chau