返回列表 回復 發帖
  正呀   MCOT
主任 發表於 2009-12-8 12:19 AM
咪玩啦
潤尻我雅
我都係超級電視迷嚟架
而家晚晚煲天光
聽朝開埋檔先去瞓
Fian. 發表於 2009-12-8 01:14 AM
miss 保重身體呀, 我聽朝接更喇
咪又係飲食業...waitress囉...我呢啲有咩好撈o架仲...
份工係我上次30號晚同撻撻食完dinner去見, 搵到的
*柳飄飄* 發表於 2009-12-8 12:20 AM
係咪好辛苦呢
間嘢好唔好食架
搵日去探吓妳吖
我嘅至愛係熱奶茶呀
點會呢, 你咁勁, 睡前一X, 睡後再一X都得啦

X=詩
Keevin 發表於 2009-12-8 01:16 AM
我d 靈感唔係成日有, 好難得先等到
邊個死得呀? why? 幾耐先...乜冇人追你交o架咩?
*柳飄飄* 發表於 2009-12-8 12:23 AM
佢邊度仲使交租呀
真係要訓了, good night miss & everybody
咁你返幾點放幾點呀
一個月有幾日假呀
Fian. 發表於 8-12-2009 01:05
嘩...呢層真係說來話長
miss妳有心喇, 我暫時一個月四日假, if過到試用期咪有有薪勞工假放囉, 但一定會係補假, 唔會放到正日, 平時例假都大多只可以放閒日only, 做呢行係咁

返工時間如下:
正路12-16, 但11:45要到, 16又一定走唔到, 啲客未走, 同埋要等客走咗之後, 分工掃地or抹玻璃門(但我實係揀掃地, coz個子矮小關係)本應佢哋唔預俾人落場出去o架, 但見我住得近, 就格外開恩
咁16-18落場啦理論上, 但又係17:45要返到, prepare晚市, 抹一次全場嘅枱, 然後鋪menu同埋紙巾and餐具, 落場嗰兩個鐘係唔做生意o架, 舖頭會熄燈的
18開晚市啦...直到23...又係啦...啲客磨爛蓆咪又阻住我哋收工囉

就係咁喇
愛.回家 + 耀舞長安 + 心戰
I'll stand by you
maAyfcO-X3k
主任 發表於 2009-12-8 12:25 AM
多謝任任你無限嘅支持
我都係超級電視迷嚟架
而家晚晚煲天光
聽朝開埋檔先去瞓
Fian. 發表於 8-12-2009 01:14
之前有幾晚我都係咁, 但唔係煲嘢...係到天光後都未瞓得著...然後臨去攤屍之前就上嚟開檔
今次係copy and paste, 之前嘅就真係自己打
唱歌仔...我都好想呀...好耐冇去唱過lu...都冇人陪呀
*柳飄飄* 發表於 2009-12-8 12:25 AM
妳都鍾意唱 K 架
我都好鍾意唱歌歌架
我哋耐不耐都會搞音樂堂架
下次應該係一月
到時睇吓妳得唔得閒囉
頂唔順, 要訓喇. GOODNIGHT
唔好意思...借問聲...

亞sue係邊位仁姐來的?

miss妳同佢有牙齒印呀...仇口好深咁喎
*柳飄飄* 發表於 2009-12-8 12:27 AM
係一個非常鍾意作大吹水唔抹咀嘅人
又鍾意搞是搞非
我最憎佢就係鍾意面頭同你好 friend
其實背後會一刀插死你嗰種人渣
最憎啲人咁能假
4 機候命支持
小飛機 發表於 2009-12-8 12:27 AM
多謝機機豬支持
做成點呀
慣唔慣呀
之前有冇做過架
Fian. 發表於 8-12-2009 01:10
ok呀, 都冇咩唔慣, 係開頭嗰三五七日會攰到甩轆囉, 周身骨痛, 攰到同痛到n晚瞓唔到(自己成日都係咁o架喇其實都)
多謝miss關心喇
之前我做過n份喇...

呢度啲伙食絕對唔差o架, 啲人又ok nice, 起碼唔會刻薄伙記先囉(出面唔少真係會好衰同嚴重孤寒o架), 都放手俾我哋去做, ok free, 唔會做乜都吓吓啄住你咁
有講有笑, 起碼唔會零交流呀唔俾人傾偈呀咁, 唔忙時都可以幾hea o架, 但其實都成日好易full哂場, 翻枱好多轉吓(做生意緊要嘛, 翻枱最緊要快, 但往往會俾啲鍾意磨爛蓆嘅客搞到會流失啲客, 門口排哂隊)都有批熟客fans支持o架, 應該口碑唔錯的, 連啲生客我都聽到佢哋講話會介紹朋友嚟幫襯, 幾乎每枱客都係咁拎啲電話同dc出嚟影餐飽, 影到啲食物攤凍都未捨得食咁款(咁啲出品確係幾靚仔嘅)