返回列表 回復 發帖
知道就好啦!你唔好當我係講普通話先得嘎~雖然我哋喺公司成日講
喵喵囡囡 發表於 2009-12-5 11:47 PM
你就好啦..普通話同廣東話都掂..可以去哂全中國 ...我靜係識英文同廣東話揸..
搵日JOIN 埋啦....撻撻哥
四眼走粒仔 發表於 2009-12-5 11:16 PM
好呀~~你都有去開廣州呀~~
好呀~~你都有去開廣州呀~~
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-6 12:02 AM
耐唔耐啦....都係人地去開叫埋我囉....一個人去實唔識路
我啲國語ok得o架喎, 一啲都唔普通o架我啲普通話
唔會雞同鴨講...成日都慣咗同啲客講嘢要轉幾個台
愛.回家 + 耀舞長安 + 心戰
我啲國語ok得o架喎, 一啲都唔普通o架我啲普通話
唔會雞同鴨講...成日都慣咗同啲客講嘢要轉幾個台
*柳飄飄* 發表於 2009-12-6 12:16 AM
蝦佬...飄飄
蝦佬...飄飄
榴槤蛋撻 發表於 6-12-2009 00:18
撻撻蝦佬...你今日食咗m記蝦堡未呀?
愛.回家 + 耀舞長安 + 心戰
飄飄:有冇睇TVB 頒獎禮 同今晚既出年劇集 預告
撻撻蝦佬...你今日食咗m記蝦堡未呀?
*柳飄飄* 發表於 2009-12-6 12:23 AM
of course....你呢?
你就好啦..普通話同廣東話都掂..可以去哂全中國 ...我靜係識英文同廣東話揸..
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-6 12:01 AM
我羡慕你多D喔!英文同廣東話都咁掂~~ 我凈係識普通話通廣東話,去曬全中國都冇用啦!

我想去外國多D啊~~~
喵喵爱吃鱼鱼啊!!有鱼吃~~~~~`喵喵喵
我羡慕你多D喔!英文同廣東話都咁掂~~ 我凈係識普通話通廣東話,去曬全中國都冇用啦!

我想去外國多D啊~~~
喵喵囡囡 發表於 2009-12-6 12:39 AM
剛好相反...外國去得太多...反而想入中國...掘起..
剛好相反...外國去得太多...反而想入中國...掘起..
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-6 12:42 AM
咁你下次去中國旅行可以帶埋我去嘎 最多我幫你翻譯

我想去外國多D啊~~~
喵喵囡囡 發表於 2009-12-6 12:39 AM
去外國我講...係中國你講..最佳拍檔..
去外國我講...係中國你講..最佳拍檔..
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-6 12:44 AM
好主意喔!!咁你幾時去旅行皆
咁你下次去中國旅行可以帶埋我去嘎 最多我幫你翻譯
喵喵囡囡 發表於 2009-12-6 12:44 AM
出年想去上海睇世博...一齊去吧...
出年想去上海睇世博...一齊去吧...
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-6 12:46 AM
你去幾耐啊???如無意外應該都可以喔! 世博有咩睇啊?