返回列表 回復 發帖
你話呢???我E家同你講緊咩話啊?點解你會覺得我哋講普通話呢???

廣東大部份都係講廣東話嘎啦!!你咪去過我哋呢度咩?
喵喵囡囡 發表於 2009-12-5 10:12 PM
我去深圳..冇人講廣東話...甘就好啦..唔係去探妳..就口啞啞..我d普通話不靈光
我去深圳..冇人講廣東話...甘就好啦..唔係去探妳..就口啞啞..我d普通話不靈光
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-5 10:18 PM
深圳有D都講廣東話嘎!只要你講,人哋係聼得明~~~我上次去深圳都係講廣東話嘅

啊???咁你幾時嚟探我先?
喵喵爱吃鱼鱼啊!!有鱼吃~~~~~`喵喵喵
That's why you are so healthy.
Keevin 發表於 2009-12-5 10:14 PM
雖然我屋企都仲有好多,不過都係少食
just back from深圳
深圳有D都講廣東話嘎!只要你講,人哋係聼得明~~~我上次去深圳都係講廣東話嘅

喵喵囡囡 發表於 2009-12-5 10:29 PM
AGREE

有時我轉NICAM 都轉唔切

喵喵囡囡 發表於 2009-12-5 10:29 PM
我耐唔耐會去廣州玩具街...買野
AGREE

有時我轉NICAM 都轉唔切
四眼走粒仔 發表於 2009-12-5 10:38 PM
唔會啩~~我哋都唔係講得好快皆!!
唔會啩~~我哋都唔係講得好快皆!!
喵喵囡囡 發表於 2009-12-5 11:10 PM
我有D FD 聽唔到又唔識講個吓死呢.....
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-5 10:45 PM
搵日JOIN 埋啦....撻撻哥
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-5 10:45 PM
廣州玩具街???咁你都嚟過,你應該知道我哋係講廣東話嘎,仲要問喔!!
廣州玩具街???咁你都嚟過,你應該知道我哋係講廣東話嘎,仲要問喔!!
喵喵囡囡 發表於 2009-12-5 11:17 PM
問清楚好d...唔係雞同鴨講...
問清楚好d...唔係雞同鴨講...
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-5 11:20 PM
我同你講咗咁耐嘢,咁你都唔知咩??? 有冇搞錯
我同你講咗咁耐嘢,咁你都唔知咩??? 有冇搞錯
喵喵囡囡 發表於 2009-12-5 11:41 PM
咁又係...(依家..喺咩)...你都識喎..
咁又係...(依家..喺咩)...你都識喎..
榴槤蛋撻 發表於 2009-12-5 11:45 PM
知道就好啦!你唔好當我係講普通話先得嘎~雖然我哋喺公司成日講
我有D FD 聽唔到又唔識講個吓死呢.....
四眼走粒仔 發表於 2009-12-5 11:15 PM
啊???點會皆!