返回列表 回復 發帖
你做父親未呀、也祝你快樂、吾係農塲係莱地、種来玩下啫、你幾時得僩来幚手呀…
hungyu 發表於 2015-6-22 05:58 AM
可以同随意兄學嘢极之榮幸,小弟種乜死乜 。如果住系随意兄、掌門隔俚可以得閑幫手學下嘢真係幸運
今日帶啲細路去佢地爺爺度慶祝父親節。
pknoface 發表於 2015-6-22 06:20 AM

欲知來世果,今生作者是。掌門做榜樣俾D細路第日佢地會一樣孝順
日本牡丹系幾靚哦,無中國種個款甘俗氣
你地個菜園都好靚啊
條骨都無佐lu
中國牡丹吾係吾好、但花期短、你看、現以开盡了…
hungyu 發表於 2015-6-22 06:47 AM
我前院兩棵就係同你呢棵一樣, 花期好短.
我想買既牡丹種子係好似下圖既咁樣, 你留意下佢地啲葉, 桱, 和花蕾:

呢種叫洛陽牡丹. 唔知啲花期會唔會如的人講既咁"花開花落二十日"呢?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
可以同随意兄學嘢极之榮幸,小弟種乜死乜 。如果住系随意兄、掌門隔俚可以得閑幫手學下嘢真係幸運
mnb1123 發表於 2015-6-22 08:23 AM
mbb兄, 我係亂黎架咋. 點似得隨意兄咁專業.
玫瑰難種嗎?品種都好多哦
條骨都無佐lu
Ken 傍晚晚上好!! 就快新一周快樂!!!
gracechanstuart 發表於 2015-6-22 07:52 AM
grace晚上好.
玫瑰難種嗎?品種都好多哦
lhy92725 發表於 2015-6-22 09:31 AM
玫瑰都幾靚架, 但我冇種到. 地方細, 種唔到咁多品種. 如果我有隨意兄咁大地方我一定種多幾樣.
你前後院都種的話都好大啦
條骨都無佐lu
起甘高阻定哦
lhy92725 發表於 2015-6-21 11:46 PM
我想換咗后院一些泥, 所以特登起高佢啲, 可以放多啲泥落去.
你前後院都種的話都好大啦
lhy92725 發表於 2015-6-22 09:38 AM
我後院地下種瓜菜, 啲花全部用盆種放地下和欄河上面. 要留返少少地方比啲細路玩下. 有時BBQ都要有地方坐下. 所以唔可以放太多野. 我地呢边地方細有法.
叫你吊個秋千架啦
最好搭個樹屋比佢地爬上去玩
就就慳佐地下的地方了
條骨都無佐lu

武當第八期亂估遊戲<<舟中相會>>參與者和答案:

亂估遊戲第八期參與者頁數答案
fls1251247遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
alexdwarves12473. 《倚天屠龙记》张翠山和殷素素
Andy.y1243遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
chlonline1238遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
hkdog19971238遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
hungyu1236遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
chan2003081235遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
chenwenwu1234遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
kingsleyyu1234遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
hokawing8881234遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
yxx011234遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
mycheung.81234遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
巧開來1234遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
ccw-james1233遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
tomlin8201233遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
BeiDouChef1233遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
金石良1233遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
gracechanstuart1233遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
nikon-d70001233遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
lhy927251232遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
mnb11231232遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
craig1681232遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素
ob513301232遊戲八答案:3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素

今期正確答案係大家都估啱既:
3. 《倚天屠龍記》張翠山和殷素素

以下係派奬詳情:

[td]

時間支出收入操作
fls1254 秒前TVB 8000000 元
積分轉出
alexdwarves20 秒前TVB 8000000 元
積分轉出
Andy.y34 秒前TVB 8000000 元
積分轉出
chlonline51 秒前TVB 8000000 元
積分轉出
hkdog19971 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
hungyu1 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
chan2003081 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
chenwenwu2 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
kingsleyyu2 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
hokawing8882 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
yxx012 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
mycheung.83 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
巧開來3 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
ccw-james3 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
tomlin8204 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
BeiDouChef4 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
金石良4 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
gracechanstuart4 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
nikon-d70005 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
lhy927255 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
mnb11235 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
craig1685 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出
ob513306 分鐘前TVB 8000000 元
積分轉出

如有派漏, 請速通知本掌門, 經核實後會立即補上.
多謝各位新知舊友既支持!
叫你吊個秋千架啦
最好搭個樹屋比佢地爬上去玩
就就慳佐地下的地方了
lhy92725 發表於 2015-6-22 09:58 AM
吊個秋千費事比佢飛咗出街呀.
這種我這边也見有人種、應該系用纸盒裝住花頭賣的。