返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
tvb now,tvbnow,bttvb6 @4 L$ U3 N% ]- U+ l9 z$ R* q. ^
os.tvboxnow.com+ q! R; y4 u! ]% s& F6 C
如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.os.tvboxnow.com" T1 j3 q+ R$ X& j' i% S4 ]
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
! l' \% A. J; `; A; [: ~  K) Otvb now,tvbnow,bttvb- H0 `& o7 D7 \* l0 E
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
% x$ R8 W) H5 }# e3 h後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDos.tvboxnow.com2 D. _, O2 Z1 ~) L1 g5 p$ M! h
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
: C+ m0 H5 U* o7 _molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. I: G5 t/ V& h9 ~

. u8 }; F3 X9 C: W4 o) C* sos.tvboxnow.com哈哈,鐵達尼號,形容得好好。tvb now,tvbnow,bttvb, g7 t! B6 e8 R  G

7 E' v) \" \) \4 g& Ros.tvboxnow.com本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............, X7 I( \  r# d% ~8 h6 n
" N* L2 J* Z# h9 ~) q+ P
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
  E2 K5 k+ U! }# |5 Z1 n+ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com3 h+ y7 r  l' Y8 k
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
9 X. t2 ]# t3 ~8 j; q0 ^: ~5 s/ }1 f, c$ q3 D' }5 N5 Y8 K$ o
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............/ ?" u; F( i: p
+ f9 e* ^, [4 N3 x
4 D0 b( ~9 j+ b$ F( Z% ?6 S6 [, }
leekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
) v8 O  O$ j( E- F9 ~tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  C, `5 Y8 @! \
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25 6 I( v- L1 `5 y
( l) B* A; a4 Z# b5 D
女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...  d" @0 x7 l$ M7 R* o
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
$ S7 w$ \5 K% ^% k, Fos.tvboxnow.com公仔箱論壇' w7 X3 s- f, c! [) `
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
$ ]  s# m7 g! dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 D) J. K! W( s# B( R; i8 |( Z公仔箱論壇【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
+ x# s( B8 s/ v) R- Q) @: R4 ltvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
8 E7 I: x8 g. O  C& k/ s

) e2 l" p# h" \3 x: X& s# v3 w, c5 s' H公仔箱論壇不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
: t1 g1 f: L. a1 x公仔箱論壇唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
2 \8 K' W  L0 D( X  JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# W! |: L+ i% ]
tvb now,tvbnow,bttvb% |9 z' S( m6 E! E  W" w) x
但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
+ ]$ S( @6 R5 Fos.tvboxnow.com後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD, V7 ~1 ~  o) k" a8 w( s
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
. S" n* U  f5 Y% f# E% h: gmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
公仔箱論壇' z( f2 `8 m- X6 i7 z8 F
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...9 r8 a7 i2 B! I/ y
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( i. Z% R/ g# |- n
* Z2 S5 @% D& O! ?* m( m  J# S- q
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。