返回列表 回復 發帖
點解吹水王瞓交瞓到下半夜仲可以咁清醒既?
pknoface 發表於 2015-4-6 04:49 AM
掌門忘記咗吹水王係唔使瞓覺既
lckiong 發表於 2015-4-6 10:37 AM
陳SIR唔瞓覺清醒,瞓咗覺一樣咁清醒
mnb兄唔使客氣. 你都食咗晚飯架啦? 啊grace都係依家至煮咋. 餓死佢老公囉真係.
pknoface 發表於 2015-4-7 11:08 AM
啱啱吃咗晚飯,同大家打個Hi再睇下劇咁就瞓啦,掌門仲放緊假培小朋友放春假。
grace姐好快手,二十分鐘佢老公有得食
多謝武當的紅包
grace姐果然系專家,起碼睇過書研究過
睇來隨意兄黎呢度同佢地切磋下耕種系啱嘅
lhy92725 發表於 2015-4-7 10:59 AM
猫姐果然有眼光、你知我現在是僩人一個、樣樣都想學、我現在還想去大厨那裡、學返两手、慰勞下自己…
你好彩,棵君子蘭仲未死!! Grace 唔係專家!! Grace 種死過一棵盆景!! 之後就去睇書睇下係咩解究!!至知原來要換泥!

換泥嗰陣要注意泥唔可以太乾,唔係耙 D 泥 ...
gracechanstuart 發表於 2015-4-7 10:23 AM
甘多學問、真是受教、謝謝grace
大廚好少教煮鎹哦
其實煮家庭小菜
搵grace姐就最啱啦
條骨都無佐lu
多謝掌門和小强兄的派彩礼物…
大廚好少教煮鎹哦
其實煮家庭小菜
搵grace姐就最啱啦
lhy92725 發表於 2015-4-7 11:44 AM
我之前有分享給大家 沒人要聽
甘隨意兄要再請教啦
條骨都無佐lu
我之前有分享給大家 沒人要聽
BeiDouChef 發表於 2015-4-7 11:50 AM
不知大厨兄好唔好以破格再分享下呢?
甘你要講下你想煮咩先得嘅
條骨都無佐lu
不知大厨煮什麽飱呢?
多謝以下朋友於15950至16049帖之間造訪本派. 現贈送每位朋友小禮一份. 以表謝意!

今次承蒙小強兄贊助2億元派禮. 除本派小禮物外, 每位朋友額外得到小強兄送出既1千1百万元大禮! 多謝小強兄!

以下係派禮詳情:

...
pknoface 發表於 2015-4-7 10:09 AM
多謝掌門、多謝小强
型 英 帥 靚 正
“鋤鬆啲泥 ”好緊要嘎!!

無論係古老中國用牛犁田,抑或係現代美國用大機器犁幾十幾百畝地,都要做呢個步驟:

aerate :  to make it possible for air to b ...
gracechanstuart 發表於 2015-4-7 09:00 AM
Grace好神奇
多謝以下朋友於15950至16049帖之間造訪本派. 現贈送每位朋友小禮一份. 以表謝意!

今次承蒙小強兄贊助2億元派禮. 除本派小禮物外, 每位朋友額外得到小強兄送出既1千1百万元大禮! 多謝小強兄!

以下係派禮詳情:

...
pknoface 發表於 2015-4-7 10:09 AM
Thank you!