返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
! X) B3 ?% J; Y" `+ I9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' G" s& ~, M% W/ a3 h9 K0 [
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
" g: @0 I( z0 \. g公仔箱論壇師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?# ~; r5 f% Z, q, R
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) _& J  b& \" t0 y. t5 I
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
! \, b0 w+ h8 g& `# Q# F師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
1 O6 x' L, M7 ]3 I/ I$ j$ ^iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
公仔箱論壇; c$ |# P6 w. }& `- g! w, F
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; Q* W; k1 s1 L, a
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
9 [) V$ L* }  `9 s& t! N; b) pos.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
tvb now,tvbnow,bttvb8 d  ~2 b2 i' U
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
; d/ s  z" u8 c% L' x仲要配合埋鏡頭等等架
1 B5 X6 Q) b  v8 V公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐+ B& j" J; I5 U: `  U: ?+ ?' r1 U
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
9 d7 _3 g5 n; i1 {/ g7 L# Y0 u
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好os.tvboxnow.com, W( x1 G+ c- \& b
仲要配合埋鏡頭等等架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. p6 M  x2 C" i
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相5 j% b+ {/ c7 K0 y
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
3 i, N5 q( e( R6 F1 L又好似幾有道理..哈哈
4 @5 Y3 H2 N; q* e+ btvb now,tvbnow,bttvb想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐# M% {+ H  W% K7 B  B! Y( ?
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
* \1 D) w: p  Z. CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
公仔箱論壇- q9 }3 j$ ]. k" m* Y
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
os.tvboxnow.com8 b9 M! j  l, c. H4 Q
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
( _% o/ g2 _1 e) Y) ~! g# Z* d3 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& J& F4 z! y' O" P! I5 p( X+ m
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
& ^  H. Z" f8 S( S/ ^$ ltvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈
2 [3 v9 z4 \& |+ ^& otvb now,tvbnow,bttvb想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
' c7 Q( I8 A1 ?" f6 h7 d* Y% ptvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
' w8 W) \8 \% z$ n7 qos.tvboxnow.com多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
tvb now,tvbnow,bttvb2 d% R% c( w9 z* b$ ?
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱os.tvboxnow.com" D% g: c( w% b" I6 R
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb) i. _( p) B6 o; e# E8 w/ G  y2 @
係呀, 我以前用s3試過燒左
公仔箱論壇% n3 a6 l! z% ]) y$ b$ k( D
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
& r; w" L6 _3 T* r% s4 htvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
+ t7 u- c5 ]" |( e6 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
2 c& Z1 U/ S# M) y$ H! {1 N# wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
. i8 w7 M( e: \8 G5 u- P- BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
" R2 k6 M2 A7 Q& q% r
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget