返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

本帖最後由 匿名 於 2011-4-12 01:01 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" _% a' ^0 W( i

/ @! i( }- f; s0 Tos.tvboxnow.com
) t$ h8 W8 P5 t) y# Z* R9 ~0 G5 _5 f1 |! O& R1 {
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。1 L# R6 i( F! L! L+ C; Q7 }1 ^
63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。7 N8 X: Z+ m$ N
公仔箱論壇4 f/ B+ U+ w) v  V: v' E
網民立碑/ Q6 k3 S5 r9 i$ Q6 m

5 V; r/ F& e8 B6 }tvb now,tvbnow,bttvb噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
( T5 v7 w" u0 O7 }5 ~8 g2 c0 K& tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( i2 e: a. w; w) Dtvb now,tvbnow,bttvb
/ E7 L" m% K& c5 f7 l- A5 x) r
2 D" U: [7 w! @( {& J' f3 K公仔箱論壇【羅樂林連環死亡實錄】os.tvboxnow.com7 U2 O8 q% Z3 x9 A4 m
《病死》5 a" A) q. c5 t9 }; v+ E4 J
6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片tvb now,tvbnow,bttvb# ^4 C: C# T+ e9 {
角色:朱元璋4 g% S' J  M- H% I) m' ^

: y0 ^! D' u' |8 C7 A* i! ^! V; W' G- `6 p) C+ @
《遭打死》' k" B# d( V4 w6 I) z* H  Q7 P  B
6/4  21:30《女拳》 電視圖片6 q9 X( F( k3 _- L8 m8 d
角色:莫平( M& D4 s' f, a+ J9 A5 y' d$ F
; f5 R/ D2 X& v6 T+ f
tvb now,tvbnow,bttvb3 X' p' @( K9 C0 t
《失救而死》
/ |2 v* d9 a9 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7/4  00:15《七號差館》 電視圖片os.tvboxnow.com! `. X/ b. e2 L& N" _
角色:孫全
6 Q* n/ @5 b( f* R  R# [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* P+ x4 X; q' C5 ~

4 A  X6 b- A# f% Q+ o$ s0 ros.tvboxnow.com《嘔血死》
1 d; W# i8 i+ I5 @$ v  J5 Y4 k  T% |1 l* V公仔箱論壇7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片
1 Y$ I! x# [# j  k公仔箱論壇角色:無相子
  X0 q9 A, N8 Y' _os.tvboxnow.com
& @' f4 K  u! T2 G. @6 `8 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 F+ f. R: l7 q% A# F' R9 a  Jos.tvboxnow.com《病死》
. X/ h% _6 ]6 A7 ~! |' e6 E9 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片
( p$ N% t1 d$ F角色:金華TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 e$ k! t$ s' q2 }

4 y: z# q( s# F+ |$ xos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb3 x- r! d6 ~% _: ^( k

. f) r) V' X4 ^$ Y5 Y5 GTBB都搵返佢做專訪
& r. m2 P- ^: }, Pos.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 tvb now,tvbnow,bttvb  y1 D4 B2 z2 {, X/ v
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast公仔箱論壇0 T) e5 J( r9 e
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
* m1 R/ S9 I1 k, D6 ^- D  Pos.tvboxnow.comHIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
公仔箱論壇# s. h! n+ U0 ~9 @, `3 G& H

9 K+ W  f# T. Y4 g- c, h/ a6 \! G) c/ m2 d
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
8 [3 R$ ]2 ]4 S# D& mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% g3 R4 A. {+ |' J  y2 [7 \
os.tvboxnow.com- G3 O5 M" V9 l9 E8 m! _4 Y
**** 本內容被作者隱藏 ****tvb now,tvbnow,bttvb4 L. C/ e7 [2 y. L* E/ _
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋 tvb now,tvbnow,bttvb$ a% [3 ]$ N3 P& r
HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇tvb now,tvbnow,bttvb. m7 w& T5 l7 u$ `
先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇
: n! d3 F3 t: Q" }. g2 S2 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先捧紅平叔
+ L0 r- k( H7 I9 p& b  b2 F8 E公仔箱論壇Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.tvb now,tvbnow,bttvb8 x+ ^) Z4 C" ^5 H6 q
I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~