返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!6 ?! O& Z6 `3 W7 }- {
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
- ^- m8 D7 ^6 f/ C/ h& f. O' Z6 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, w5 S/ O5 P7 y5 d3 i0 d" z公仔箱論壇呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
8 Q# \3 {0 K8 [# c- X. |8 Ros.tvboxnow.com
/ ]! X2 ?* j$ S1 l1 L7 l1 J今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
0 Z' q/ q: c  k! i5 K% hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
  @8 t7 e# t# j. p. ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb7 x7 z. B$ a( J; Q! k! d
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
; E* G. d* C% I/ z6 t) utvb now,tvbnow,bttvb
# s- p4 l0 P- D/ H3 n呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)2 k% t! y" L6 J) x
9 [1 f% e/ V. d% B, J9 i. R
今晚恰巧8點幾 ...os.tvboxnow.com- X  D/ @% c9 t  K0 _5 _+ V
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
7 Y4 k! C& [6 |/ k# F* v2 z2 ~
5 z; K; i6 Q( U( E+ H睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
: N3 o, a4 c) ]1 d# Ptvb now,tvbnow,bttvb
; n6 n! v1 I3 {4 Q- x& sos.tvboxnow.commnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
' K/ ^( m' n$ E9 n& ]  Y) X  H$ R4 uleekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...# n: F( j. b( U
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
os.tvboxnow.com3 W% a: f  ]0 M8 O6 e
9 N2 c$ R4 Y+ {  [. M! b
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
公仔箱論壇! n5 T7 v' F; l/ R# Z1 h+ @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" R1 a0 V; J" Q: P( Z6 L( J2 U- o
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
- L& T4 v* ]3 Z; t& x大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
' n, f% |/ l' Kos.tvboxnow.com
1 B" n- ^$ V  u5 y+ Y1 I9 b+ d3 s/ B學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......os.tvboxnow.com0 J' X3 Q" i* {; y
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
3 b/ x1 q1 {/ v# L. ]
* m# I/ F  g. Y% ctvb now,tvbnow,bttvb呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)公仔箱論壇* s  i/ ~. S0 A( B

, @8 ~% B4 e2 P* v$ n) c, R# ^tvb now,tvbnow,bttvb今晚恰巧8點幾 ...公仔箱論壇" ^1 Y% W, P2 @# |, O
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
! Y4 u0 J) A, I' p$ t) u  }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% f$ M: y/ V0 c, T( b- }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  r: Y  N, F+ ]/ v3 H
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。tvb now,tvbnow,bttvb+ k' i" _. G7 ]# ^/ M- g- v
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
; e$ m' m; s7 b' j1 b公仔箱論壇第二集就慢慢開始可以適應啦~
0 J( A5 E# {: L7 q, U7 eos.tvboxnow.com期待今晚呢一集~ tvb now,tvbnow,bttvb8 g* o8 `3 l, R5 E# n; S
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
  \; p4 ^; \$ A. o2 [/ Wtvb now,tvbnow,bttvb  c* ~+ k5 U0 y6 J: \5 H
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 公仔箱論壇' M6 d' F, v: q1 [3 c' R

" {$ W& ~7 U: T& \! n) [% T+ W公仔箱論壇第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! # J" D" V+ d9 U/ @3 w: i

1 s; y) @- r* V# C& R那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 {: E$ i8 o  ^+ U5 K" a4 M

6 b3 G$ J, b1 z, l" t$ R& b公仔箱論壇另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
* h+ N' R; z' [tvb now,tvbnow,bttvb
0 z" x  j$ X: T4 `, bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...  A+ J$ j# ]# ^$ J2 Z
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" q) ^+ M$ M/ M* ?. ^' o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* G9 \  ?" l$ b0 @
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......公仔箱論壇& v3 L8 G. S& d1 {* @$ N6 X- E% o- u
9 `1 c, h) Q8 `3 p) h& D7 p
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,tvb now,tvbnow,bttvb* }! s$ A% T- R% E( C' z
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,os.tvboxnow.com  q4 ^' ?( b+ u- Z! E( i2 g
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
7 s5 b& h0 p& V, b& @% tos.tvboxnow.comhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
/ y7 O$ b% x# d$ q4 ]) t% ^公仔箱論壇佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
! t* L# V: t  l9 I7 K: @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 j& x  s# J5 P" q- s7 S9 h2 q0 i8 btvb now,tvbnow,bttvb
tvb now,tvbnow,bttvb. P0 E: `! j9 o; G" X" r
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
  Q9 A. ]* r' R: m2 p公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
公仔箱論壇9 [, i( v. _9 ?! m5 H! }' g
對!公仔箱論壇! [; T: ~% d6 a6 \# r2 p
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。* m' x9 o7 v5 q
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
( X5 h, b1 G0 L, ^' |
除左關禮傑做得好好之外,: K& `7 I8 M- o$ S% g. W$ R% i
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好* U4 F* E& L0 v# L
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
公仔箱論壇2 W- W7 z" {( @) ^+ h
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。$ E4 z" S* U9 Y5 r; ]9 h
  E) h. e. n3 e& a" o
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。6 }% z: M7 t, \1 e" M- x1 N/ O

4 O/ }3 X- ~9 W' G6 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 tvb now,tvbnow,bttvb0 Q/ `& W. s$ p9 m! C4 E

" u1 @1 T' h# @1 h& Q" P9 C' F1 x# P
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 os.tvboxnow.com4 H+ G: e/ b9 W0 Y  E

3 g! q: X3 m* z, b3 Y
os.tvboxnow.com8 ^* ?, \+ J' w  J8 t8 N
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。tvb now,tvbnow,bttvb3 i! S. `* h* I% S
; z/ I0 r" I% |1 `) d; F
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
0 g( U% z  ?; W5 }5 Y/ ]tvb now,tvbnow,bttvb2713145
4 F* Q% |  f0 {7 Hos.tvboxnow.com tvb now,tvbnow,bttvb3 ]' z9 i& D- [
os.tvboxnow.com6 h0 E  g) K/ L: \, l( Q. F7 }
...
$ m# u1 N4 E7 D6 Y1 eleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
" k& c7 U- j5 n9 A: ios.tvboxnow.com都係講事實o者~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" B) X6 c* ?: k% V0 ]
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
3 q) Y2 T. u+ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; \' [, f! V' W6 D% w8 J0 Dos.tvboxnow.comSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.os.tvboxnow.com0 g) ]! d3 V& O5 W
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數