返回列表 回復 發帖
% N! l- {5 g8 b7 sos.tvboxnow.com雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉tvb now,tvbnow,bttvb3 k& O8 R6 J5 i
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% L, U9 l# i# C* P' l+ c( E

% ?4 W2 ?2 T/ j
3 F* Q  i4 {/ X4 m! H2 itvb now,tvbnow,bttvb加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
& x' E8 m4 y3 ]" B( }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 o& b  y# }6 x) a1 S7 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com5 ~: g8 F3 D/ b; ^. _/ K
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
; R3 ~) O  a- H  A" jtvb now,tvbnow,bttvbLastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
' w7 R, i% u- J) z, n: Wtvb now,tvbnow,bttvb所以有兩大寫筆守則:  J8 |9 w6 A' v: G" u- P# b) P
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
2 @2 ^* s7 D8 s, uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
4 u# |* H( ?  X2 T! }1 A: rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 s$ P, }/ g: j. m7 u& i
公仔箱論壇1 u- A$ Z% Z6 q1 P4 A2 h/ z

# ?& S9 ?% w. l0 _公仔箱論壇
6 p9 J# H, v8 U; htvb now,tvbnow,bttvb你睇食為奴就知,大結局好求其咋
( j$ R5 T& ?5 F# _( Eos.tvboxnow.comLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 U0 c7 f5 g3 [. M9 E

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
+ ~' K$ ?# ]5 |, a. \2 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
3 d; ^2 s" x" ?7 e! H  gtvb now,tvbnow,bttvb好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
; q3 i: R. p8 V8 k* g* E0 B/ J+ Pos.tvboxnow.com食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察
- w) K& M6 G7 ztvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
* M. D1 H, ]' p& GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 O2 ]8 Y! q% X0 P
《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
, y2 F4 G0 L9 r  H  I: k4 M+ m
4 {/ l& A: v- z3 w! |/ b% d唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
0 c! K) e# h, Y! `8 G6 D公仔箱論壇
- K: `; Z7 \! h7 y: N3 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
* b" u: I! {& j, T% f, ]0 X6 @os.tvboxnow.comchy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
5 a* H& L! ~0 X; Y
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
8 [6 \  J1 n5 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 h5 ~" I6 R/ l1 R) ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 Y  Y& P3 m. N- z: b6 |: Itvb now,tvbnow,bttvb你睇食為奴就知,大結局好求其咋. u; @" A) |: X! p+ p, ^5 m
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
2 t9 B1 z1 K1 z. N' `# Z% _; H, A* }# A睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( p* j$ Z6 v8 c& G1 J- n
tvb now,tvbnow,bttvb. J1 _; B5 C& d! N0 E( U1 Z
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* x. M9 c( v0 F' y' [  a( t1 k* O

* k. M) J4 i$ a# L, A希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!3 l) a: J) M6 I6 L% m9 `
os.tvboxnow.com/ [8 O( T. w( M: P5 g
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
3 w! o; X% b" c% I4 U% CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
3 T/ {+ R. n/ N+ ~
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。os.tvboxnow.com6 f+ y! W% n+ y% O1 ^) {
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
3 D/ o. U; h1 tos.tvboxnow.com
4 b" {7 m- `2 [/ S  C多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
( U, _0 c2 `# h) U( J# r個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
" B' H2 O' ], t" d# |
- e4 N0 M- j) F. ?- {os.tvboxnow.com講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?