返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!os.tvboxnow.com& W* c8 Q. r5 h  z/ m
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
" G0 @* H9 H1 Jos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb! H, B+ W/ M% ^+ w
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( j1 Z7 n- x5 K

7 H* r4 ?! x! b" ]8 Mos.tvboxnow.com今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點; N1 U6 M; ^- [- v; _2 L% e
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
  [+ i+ B4 L/ h  Z4 Ttvb now,tvbnow,bttvb- D" Q3 ]. H! u- h; E" o
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
% J0 q6 K" z4 m# }% O, v
+ N7 W1 N9 L% ~* r) \os.tvboxnow.com呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)% @2 f1 ^( F/ M+ n* O1 n. w: l- T+ x

7 S  v! a4 ]1 j& q8 ]% oos.tvboxnow.com今晚恰巧8點幾 ...tvb now,tvbnow,bttvb/ n7 ^: B! f4 e+ w% }  j2 Q. |  E/ `
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
' A, t7 {0 M. A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* @8 J& l! O% m3 C6 M/ x% {
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
; m* K/ X2 _( `- kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ O& _7 |" h3 c) ~6 X- x
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. ^. X2 Z" a: y4 X
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
, V5 S. [" \9 G) H) }公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
os.tvboxnow.com8 e1 X, \8 c7 z( [8 X( n3 l/ F+ D
tvb now,tvbnow,bttvb3 k; X6 C2 V7 U# G+ Q/ s. _
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
* b4 Y* i, k+ Z
  `% m: {) ~3 g5 ]- m睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...os.tvboxnow.com! V4 K5 g+ `$ F: ?' K
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
3 X5 {4 {; f9 Z5 I
3 s  o7 n, \* b% k( l+ }/ Bos.tvboxnow.com學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......os.tvboxnow.com- C, E3 ]+ P& q9 W  L9 n# X2 T
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
: i/ e' w9 j7 o# V. _公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb- N6 ~! J! t) J! o2 J) r& t( A
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 k# u. X/ J1 X2 {  p

1 N% }. Q# p) j) P, W# X" w( j今晚恰巧8點幾 ...
( w1 I5 z0 N  K; \/ {. R# c, \' itvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
os.tvboxnow.com6 _# k7 s* a2 ^2 X/ ~

3 m# d6 m' w  f: Qos.tvboxnow.com公仔箱論壇! r. f9 j6 N  X- l" W0 u6 d
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
% d, [4 Q9 P) e同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
) t- I0 ?' Y" y- v' M; L. R& M* b9 v公仔箱論壇第二集就慢慢開始可以適應啦~
; |  V5 X; R  r, Wos.tvboxnow.com期待今晚呢一集~ 1 U; B; ?, J' e6 e1 X7 F
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Y  _$ P' c2 d; v3 @2 O  J

8 }5 Z2 m1 U  o5 m8 N5 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 q  a; B% d) z: S: B9 e# d
tvb now,tvbnow,bttvb, y, q" ]5 Y  j
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! tvb now,tvbnow,bttvb: M! {3 @+ o: ^( K5 E
os.tvboxnow.com8 I7 a7 \  F- y/ [
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
! i" H9 A$ |( T. g* }公仔箱論壇
' v% p; I7 p9 n公仔箱論壇另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
% p! h3 ^, h# `os.tvboxnow.com
; [" I* K) z  r% J6 w8 ]公仔箱論壇雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 Q( S/ y3 N8 t! ^3 q2 T! h) v. M; g
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
$ }$ E. z- N6 b2 {# Ios.tvboxnow.com" O) c# }2 H  `" k7 _5 E& L
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
+ X+ x( J, ]' K) r1 w( k( VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

$ o# l0 S: o* `; p1 M% y/ V8 |' vtvb now,tvbnow,bttvb我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
# W) a4 U# e+ d其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,tvb now,tvbnow,bttvb# L1 r+ E1 w' _  h2 L- m- ?% z7 L
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好- m; U% N( `" l8 Q) O# |2 a" J1 |
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 j" c, ]+ U$ w( O0 W
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
% d# J6 @- \( P* |. t" F1 [( h3 ^# ~9 X& m4 x# {  X
* U# c5 x6 I* K% Q公仔箱論壇佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- O/ m; z3 |) t4 q
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
os.tvboxnow.com3 n1 K$ t& {8 O
對!0 B4 ?, b+ U  Q+ j8 S- k
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
* D/ r3 v! c8 W  ^1 T8 Ktvb now,tvbnow,bttvb另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

& g7 K4 o* y" F. ?9 b( s" C4 ^" Q9 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
除左關禮傑做得好好之外,os.tvboxnow.com8 [5 z8 B- ]0 V9 v/ {% d
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ G: H; L( y  x
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
* e7 t8 T! K+ ^, A$ s2 Q公仔箱論壇嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。& W/ H# N% N. t( C
6 p1 @" N$ [- B3 Z# {5 G2 ?" l/ U
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
2 V! m% Z8 g! b/ v7 d! Ros.tvboxnow.com
: G; O# g0 |% u! h  ^os.tvboxnow.com
5 u/ w6 b8 s' q$ y公仔箱論壇6 T8 s( E& w) A' K8 e% b8 C
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- b2 @, R7 ?  s$ t

. R6 T" ]/ Y# q, _tvb now,tvbnow,bttvb
os.tvboxnow.com& U6 [& {9 n+ k9 O- Z# a2 Z
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。os.tvboxnow.com+ P8 R  G( U( P  e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  `& g1 v# m1 t3 H1 [3 c' J
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。$ g( p; Y7 t+ k
27131455 ~1 k& G$ `+ X" ?4 z# k/ y, z
tvb now,tvbnow,bttvb4 A$ M8 [! J  Z- }0 j' B

* Y* Z2 r0 X1 S8 L9 V ...1 [! B/ s$ ]! r" y* i
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
os.tvboxnow.com# U+ z$ N) o+ `# d8 D# f6 H' A
都係講事實o者~~$ Z* N: S/ `# q3 g' y# R' X2 {
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.公仔箱論壇+ p4 t( G% L- g: A
os.tvboxnow.com3 s0 X8 F0 }* K+ u
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.os.tvboxnow.com# P; ]$ i) K- d& |( I0 b
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數