返回列表 回復 發帖
9 ]$ i) `9 f6 [' J. v

0 _6 O! n+ _$ h, Z! l0 d0 q' \& A1 Ttvb now,tvbnow,bttvb啱嘞! os.tvboxnow.com* z, `& y& B' r5 @

! \8 q+ m% T4 A# ?( yos.tvboxnow.com我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
3 L/ T% g- x) I* W! L+ S" Yos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
tvb now,tvbnow,bttvb5 _2 l. |5 T6 Y

1 W8 |9 [3 q; h/ ]; c( m/ m$ L0 B公仔箱論壇嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...tvb now,tvbnow,bttvb( U4 r/ W0 R- h
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
3 ]  A- ?9 @5 x$ X9 x8 B4 U" K4 n9 L* Z! e% S5 \2 r8 n3 R" Q
啱嘞! os.tvboxnow.com* o$ |1 u4 i2 ], L7 K
tvb now,tvbnow,bttvb, l; _5 n1 ~' n" U; g6 @5 r) M
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?os.tvboxnow.com8 M( h# T1 [6 p! m- a" f
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
) h# ^$ k$ M/ I: Q8 V8 J' N5 z$ stvb now,tvbnow,bttvb又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
! ]! U2 N4 Q( B: ^! v+ {tvb now,tvbnow,bttvb
. l% e* ?3 d- q' S公仔箱論壇嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!$ X9 h3 V4 b* o$ T$ b9 ?
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
os.tvboxnow.com" S7 U6 u+ Y6 u# O6 G% |- |2 H8 Q
公仔箱論壇- i5 l+ W5 \  W0 v# s
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
. K7 D$ q( a: Z5 Dos.tvboxnow.com又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
6 D4 X' H9 p7 |7 h/ @3 Fos.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
- E7 B$ ^, A$ \) d公仔箱論壇% [/ M( a. `* V$ C, u# L
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
! s) v* D3 V/ I0 |
; ]! [0 J6 R" w  \& J, M# i/ G仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!os.tvboxnow.com6 y$ K* c- |! r+ \5 _  G

" [+ G9 l2 U1 \; u( m9 q- ]你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
8 r1 ~5 F8 G2 F. a& \: `6 H2 ltvb now,tvbnow,bttvb
* e. V; A& Q2 R5 d- Fos.tvboxnow.commnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。公仔箱論壇& D, [" Q& g2 Z+ n- y. W# ]3 ^/ t
; {) k0 V0 \4 F) d; ~
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
; R) p( W7 k3 z+ U0 e, ^* A
* O; o  i/ e* m# t4 [# ?& I! Y你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...os.tvboxnow.com- B/ m8 |+ y2 @9 Z5 a
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
os.tvboxnow.com* t! b. l' w+ o, P* w+ A

3 O1 H2 H2 n6 h2 P! g1 D# M' _3 V多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 f6 x3 E& {/ z1 v* P( v( n6 q, ^; }% q
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住% K" X& V0 y5 ?
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
& m# C# l$ }' T

0 D5 \: D% F0 r  v" y  m2 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
公仔箱論壇8 i; H' v& z" P! \2 u5 o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ~1 E. e9 f( ^! }& [+ S
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' D' C/ @0 v7 |- [/ j
公仔箱論壇0 O: `0 J7 i9 i( ^( d1 g
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
; I1 C: g$ j, |" N公仔箱論壇$ T% M, i2 i! z- ~, p
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...公仔箱論壇' Y: ~# |1 T! |9 A7 Z
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
- I7 f) p) O4 qtvb now,tvbnow,bttvb論壇學嘢,平時真係冇時间
公仔箱論壇6 X; m5 x  G/ `: V1 L& R) c2 o

5 T" A/ U6 F9 H+ e公仔箱論壇唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
7 W' j4 F6 V# p( J0 [3 W* r大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
- a' K( V# z. ]# }- OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇2 j0 {5 k' t3 k7 g% g8 b
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...os.tvboxnow.com$ b; M, w) h. X. T7 P* ^$ _
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
" r! L9 j6 ~4 n; k- K: q公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, u% }1 x2 d/ |* t
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
% V. |2 B3 X& R* @7 T2 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。論壇學嘢,平時真係冇時间
9 P: r  r0 T$ {9 r; r- h- JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
) U9 Q# G9 c  W: ?) {( N得閒就多啲回帖啦。
tvb now,tvbnow,bttvb- x8 y( n0 [; G

# A+ b& f" o( `/ t0 i) g! ntvb now,tvbnow,bttvb香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
6 I8 ?" P: k  q/ G* J. |公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
5 i$ E# @; N+ E1 e$ d
7 y* U1 t4 X) {7 ?+ l: tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 P) c# d/ ~) G* D. V* O: A

: ~: \% B2 ]6 w. z' E/ S公仔箱論壇啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
7 u7 b8 A+ t8 x) TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
0 N: O+ n+ i* f# Y# Btvb now,tvbnow,bttvb os.tvboxnow.com2 n2 V7 O9 }1 C
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......公仔箱論壇: a2 b, M8 W( m2 Z% D% S  a

% {7 N1 {0 n5 C: J: ]( W$ l; }* itvb now,tvbnow,bttvb唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型os.tvboxnow.com* z. _5 g5 a+ F0 M5 m
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體