返回列表 回復 發帖
; b) V' c7 K' c' h' O7 E公仔箱論壇
* `5 \6 D- \% r4 R+ j; X) J0 w- I+ mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱嘞!   Z3 X+ o. u' R
tvb now,tvbnow,bttvb, m1 x0 O5 O2 n6 h7 [
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
% h9 Z, x- |1 Bos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
& T) v$ Z2 {5 |& h: c0 O6 H" Q  H) w$ YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ d9 }8 E1 ^9 \; z9 B. [% `, |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; H$ d) A* [9 |# {
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
) G: M, B# [4 p( ?1 n7 {os.tvboxnow.com
5 \* P+ q( Y* o1 N* u$ R1 w啱嘞!
1 ^- p# u1 j( Y' z5 z公仔箱論壇$ w8 S9 O; s2 h# q. l. i; O) a
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
9 F0 v" @. T! N; ]. |$ D公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
, D! _/ g) w. Z$ E: p( P又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
公仔箱論壇+ N# H: v, M6 v  t; G+ v; S
- i  R2 E. U* b( V% {% N* y
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
* v" k* V6 ?, ~- J' E2 \9 a大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
2 A$ }0 t: N. \$ E2 [/ f
3 w$ p0 g. `- }& K  ^. J0 t+ P2 A係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb" J- E. t2 n; j# }$ Q
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
0 l# \6 Z) I  ^4 N1 w1 qmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
8 b' I  B0 s4 \( r8 E4 f0 u2 P+ _os.tvboxnow.com
' y* ~: e, q, o( D+ D. c: k公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
+ q9 O, w$ S- _/ P2 Itvb now,tvbnow,bttvb
1 l. T1 s; C- d  P" atvb now,tvbnow,bttvb仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
0 P- E) C. i5 d2 o0 [# O3 E- |公仔箱論壇 公仔箱論壇. t, Q: G* x. j. B
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
! S' j  G5 w) \; t公仔箱論壇
1 e5 e0 n9 e5 r. a& E. D& ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。. [0 N! N9 e4 J: f. h& k
os.tvboxnow.com! i6 T5 g& A% U% R9 r0 V! ~
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
9 V, R1 Q1 A: k; F& d9 P$ j2 P tvb now,tvbnow,bttvb+ u# P7 N+ c5 x& j+ d6 D( v" S
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! .../ R# p; }' c/ z" z2 d1 w
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
$ E9 Y! K, r/ i5 J公仔箱論壇
9 Y1 H% I% J' E多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
$ q! J6 E. o2 Z又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住tvb now,tvbnow,bttvb5 @9 S( H  b" U
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
+ _/ C5 y" f2 a0 l$ f' ]5 p$ K; oos.tvboxnow.com公仔箱論壇5 W' g  `4 r6 y! X" f
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
os.tvboxnow.com& q0 J( \' x6 Q$ ^2 z

# R8 M% ]5 g( Wtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。公仔箱論壇. q1 H- A% B$ ?3 _- _

7 `( l# v/ n! H9 @3 g" k- A  [仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
$ `% t4 H6 f* X; O8 a$ Y9 R9 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, w. ?4 }8 l1 S" F. oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...公仔箱論壇7 T- Q' p- A7 W" z1 w
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ b( r3 l& P# c! b. J! d2 w5 \
論壇學嘢,平時真係冇時间
6 \; y3 d. h/ n

9 j2 \* q) X# ^/ Q* k( {, j唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
0 t  h0 H2 T5 ]3 c7 ?$ h2 e8 t/ _大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
3 ]/ M, `  _) ~( f: ^公仔箱論壇" [9 M4 v* z3 [- J1 M, Y+ z, J
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ..." Y2 d3 s' \) E4 k
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
8 o5 T8 K$ {2 H6 i, X# l/ Q
+ M: ^$ Z$ j# F! J' c% |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
" \7 k, P' c* V7 M, L' {% etvb now,tvbnow,bttvb論壇學嘢,平時真係冇時间
; P3 [/ a# P" Z$ @/ n& x/ Wos.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' i2 D0 [' g# E
得閒就多啲回帖啦。
8 r; f: m- D. ?8 jtvb now,tvbnow,bttvb
- ~, y0 D# o3 s* F* V6 `4 C( ]# }tvb now,tvbnow,bttvb香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
( x* \$ U# I3 m" _leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
1 K9 Z  m/ x2 L" o; ]) b" J
3 u# I* N: ~* Z  m6 _& q啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: w5 q6 l! _% q: P- _
  V; Y; t3 @& {
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...tvb now,tvbnow,bttvb' x$ F8 V3 ?7 {4 ^! S# _: \
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
os.tvboxnow.com$ t+ s, X3 F- h& ]. A" Y

9 l% S* v" R% g8 ?( a( ]" ~# Dtvb now,tvbnow,bttvb煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......公仔箱論壇8 I  e* q+ p( h! |" i8 T7 @

/ F: B, r+ t. s5 A% M- H6 ~os.tvboxnow.com唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" _0 [; X0 i9 t" {' I
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體