返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!$ q" R% n' o1 o2 ]! Z* f
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
7 J9 a/ n6 A5 k, L- r) MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com0 C5 e" j3 J6 U0 l1 L* |% v
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)6 e6 ]2 y! |$ L1 B: L, c# c
4 B% }, A0 Z# x$ Q' s: Y
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
6 D! N; _( Q, ^7 o8 x/ `/ k, a「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
+ l7 S1 d  ^% {5 P5 W" Q9 F( F7 F! Los.tvboxnow.com
( R/ u1 k5 r) h1 `# F( ]) s之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
tvb now,tvbnow,bttvb6 f* K! w" V" V- `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ~" \% Z# D8 Z' n, w7 b
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)  t  z# }( d# b5 @& M; J; K9 Q

5 A9 h5 P: V" C& a  f3 eos.tvboxnow.com今晚恰巧8點幾 ...tvb now,tvbnow,bttvb9 z; Z! Q% u' v' R9 e" G( L4 L
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
# B' S- z" S, w/ F8 L1 h7 f* u4 d! Q
. }3 s# }  y! S7 r. a0 |: bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
# q7 Q7 J' o" C. d$ hos.tvboxnow.com
( ?9 J" G4 |$ `4 btvb now,tvbnow,bttvbmnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
  c& M5 l" f2 }* gleekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
8 v& k: R8 u0 y2 u3 {5 Pmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
6 w% _0 R) B& n  y8 U公仔箱論壇' s: g! l9 V% z6 H- o" c
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
. V$ M) u+ }$ o公仔箱論壇
9 R( A' \- ]% V$ o1 ttvb now,tvbnow,bttvb睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
) ^- j# v$ O7 jtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
8 B* |; K+ \& b% p8 |# _
3 |, c5 t. n' i" R! S' K6 W學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
5 H0 {4 e0 K6 _4 D* X7 I5 `7 Z其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
3 G' b3 n3 M- ?9 [/ ?* ~1 N; o/ m: W# u) b  ]% }( i% ^+ l
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)公仔箱論壇* @6 J( O' G5 W' S5 S9 ?
7 X6 K. f' f5 Y8 Y+ K
今晚恰巧8點幾 ...tvb now,tvbnow,bttvb  K- P2 ], D- G. L- }
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
4 d+ A" O1 P8 b# V7 J9 ^  _公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 p3 z' b9 V. q2 }3 W

6 O! x( v: C* `( o係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。os.tvboxnow.com% O( L0 a. h; j
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 G. {$ v$ H3 O' a# C
第二集就慢慢開始可以適應啦~
5 ^+ Z, Y4 B# o' N) g7 u. f& C9 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。期待今晚呢一集~ os.tvboxnow.com$ |* R+ Z7 E5 L
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
公仔箱論壇( b, O$ H5 t; D. a' L! _0 {& N& i

0 q$ ?$ v' o( K+ y/ P; y5 Wos.tvboxnow.comzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。

p8 u+ k3 q; r# w: [, i3 aos.tvboxnow.com第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! 公仔箱論壇2 }; b6 D) D% E* P; k5 Y

Y/ z6 W0 `/ g7 C- Sos.tvboxnow.com那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? 4 L0 y) n: f! A8 U; v$ X2 q

: h2 ]% g# h9 n" r8 Z. T# w另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' U6 e, o/ `& d& P+ D

! R3 ?( D- h8 ?( S* y# n: R雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; s6 e0 J5 V1 T% H2 b( v
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
- V; {! Z/ l1 Q" ~2 K" CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' h+ O( {- j! ]% w8 h係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
& C( g; @3 ^: Z, O公仔箱論壇
公仔箱論壇5 r0 h  F- O* |* L% w3 u8 z
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 |) |2 `2 X: q( Y
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,; M5 f1 u" S: q0 J0 H9 c6 @
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
6 y' D, Q! o( j! Q& }tvb now,tvbnow,bttvbhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
tvb now,tvbnow,bttvb. O* m' y, W# |5 g1 \& w  R7 ?
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
/ e" d4 l% y5 i) E4 }+ yos.tvboxnow.com
8 ]' W7 X3 {8 R! Y2 q
tvb now,tvbnow,bttvb8 n  C9 z( a" W  |! O' r
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
9 O& ]. s7 ?. t2 `' umnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
( [# W  r. w+ g- `: w0 i3 z對!公仔箱論壇" S2 C) k. p3 Z' ?" w
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。, H3 A6 t0 g! Q5 k8 m) E
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

" q1 _2 [6 _8 |
除左關禮傑做得好好之外,
$ ~; B- \! f# V" `7 }/ |: p6 ^公仔箱論壇其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb% y- _0 h" Y5 F8 O. k- i3 J
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: y8 o' d* N* T5 e. _# Q# ^
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
: x3 i; i' H: f  ?tvb now,tvbnow,bttvb 1 _- j. O& @: x8 n) b' f
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇5 t% G5 Y2 R2 _

% g9 @7 [9 A$ P* Q/ P+ wtvb now,tvbnow,bttvb tvb now,tvbnow,bttvb7 y$ w" L7 n; h4 [# X6 E$ j

2 L& ]! k6 g/ F$ Y4 T$ \tvb now,tvbnow,bttvb
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 ) e* [- ]3 D- G* |
os.tvboxnow.com! h& M0 I. B4 Q7 q- Y0 Y
os.tvboxnow.com# m0 k) h) y: \1 }! J! k
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。% N% j1 B* o; \
) }; U) d5 o* U* q: d
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
$ D! D; @- v( W  L( tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2713145+ t( ^+ L( u3 ?1 H

+ U$ f( V' k; m6 V+ W. Ltvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇; W0 Q, f6 s1 }8 D  K" y* N
...3 M: j7 C4 ~* O) `8 ]7 E
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
) i9 o8 ?/ i, }' n2 Ktvb now,tvbnow,bttvb都係講事實o者~~os.tvboxnow.com, v# v' h$ o% K( G% t
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
+ A  z  h5 g1 d! Y. C9 L* Z, nos.tvboxnow.com
8 I8 G! N- o  S: p0 Z/ Q  [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ y3 I: {9 t) P7 J0 ^/ c
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數