返回列表 回復 發帖
tvb now,tvbnow,bttvb. C" I* P$ Z5 u1 B! L

, ^6 b+ X2 i& O5 }' W公仔箱論壇啱嘞!
$ r) ^7 p% Y) E  j$ K8 @tvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇# i" U9 H6 O( L6 t! ]1 i
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?公仔箱論壇' Q& R4 F6 g/ Z# I
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
os.tvboxnow.com( ]8 _+ W4 U) i" O* G' H" Z; v) @
% U" v5 O* E5 b  j9 S1 C/ p
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
0 [5 U( M$ N$ Y! Nos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
( Y1 c0 i/ V; q8 I4 m, G7 u
$ P% G: X. o+ U% C/ h* t0 Ztvb now,tvbnow,bttvb啱嘞! tvb now,tvbnow,bttvb/ ^# w' k  D3 D
os.tvboxnow.com: l  m/ H0 K3 k$ Y3 ~/ i0 S, g0 Q
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?2 r  P2 k  ^' `6 J8 K' _1 y- k* j2 _
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
2 h4 n: c$ c$ qtvb now,tvbnow,bttvb又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
6 @. {$ f8 C# D$ y; B) T! J" c公仔箱論壇os.tvboxnow.com" d2 o) x5 }+ }, C: ?
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!5 _- W  k  J3 K
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
. ~$ S: @7 H  `: n. Btvb now,tvbnow,bttvb6 `/ j  @% |, i) M
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 u" Q; Z& L6 |/ g" z- c
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
' g' U' G8 N5 c) I  |tvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
5 y( i1 W3 z9 f1 ]9 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- s( z' S/ h0 O  i: }) v5 c# ~; }
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
/ P0 G! x. |1 l4 y9 A, u+ Ttvb now,tvbnow,bttvb
2 L. l, j3 j6 R; ~+ L$ Dos.tvboxnow.com仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!os.tvboxnow.com' a7 d5 M% A* Y/ ]
, L- K% y. `9 m! Q, P/ b
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
公仔箱論壇$ m7 z* g# n4 {$ d( j0 ~4 @: L. v

; `( E$ v9 E3 h) N, I+ @8 K* g' nos.tvboxnow.commnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ T) w6 y, C+ H( E

' ~( l! T- N$ w: HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!4 r# i6 f2 p$ M4 Z8 I! Y7 z# ]8 c6 g

$ \  ?( G( f$ C* D5 F  z. |8 a( D; m& r你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...公仔箱論壇2 [( r# {% G1 B4 e0 D9 W
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
  D. w* ?: O' t# U1 r
6 L! C6 r1 k. T3 L
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
# V* z+ l3 l! Q5 O/ eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
1 l. E" i  s; {, ]公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
os.tvboxnow.com; v( ~# O: ~8 F/ ]5 ~

l( W: _" s* c  z唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
tvb now,tvbnow,bttvb# U' l5 C8 j4 ^: ~2 @

. T8 C4 `' R9 a6 h) VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。/ Q7 P0 w6 F, B6 o0 w' }' r0 Z

) [1 J  Z6 o7 p' u' P/ s公仔箱論壇仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb7 |6 C1 \9 f9 m% T8 a# }. U% b

! h" ]( h# k! t( P  H" F; h8 L你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! .../ M2 N3 M% `. |- _1 m
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
6 S) ]. T- G  f0 ?: L4 D2 w2 Ktvb now,tvbnow,bttvb論壇學嘢,平時真係冇時间
$ a9 r$ v0 X; W3 P) r* N0 h
1 s. B+ c: V4 a( L5 H+ g. P唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
2 w7 d4 Q( e! O5 W: S* y! jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ V, S" L- j) u, G& i& d0 o

% B: ^# r' b# O/ o5 \" G9 h0 ^1 |2 a7 vos.tvboxnow.com唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
, L1 v: V% C3 ~4 _! C8 Ftvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
公仔箱論壇" \8 S- v5 Z% R; E$ B
公仔箱論壇; K# [# `: }. `& R4 @6 ~7 y( O
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加tvb now,tvbnow,bttvb3 {* e0 P1 @) |" F
論壇學嘢,平時真係冇時间
. @: A0 o2 f, c; H4 g7 V) n: G& Kmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 b& [5 w1 C0 v* Z* z. u* K
得閒就多啲回帖啦。
公仔箱論壇$ A7 D5 `8 U* c& @9 y+ @3 D. H
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ p8 n9 C/ p6 _$ f0 t2 z: k) X% k: i
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
. C& }% z" e5 N2 M; ftvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
5 S0 {# Q$ `( B5 Z* ]公仔箱論壇
/ p) J: v# b, b6 p4 t# I公仔箱論壇啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" t8 U! p  h" H0 _
' ?4 A& A9 G4 i# I' o" Y# G
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
( z, H/ Z0 O. ros.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
os.tvboxnow.com  ]3 [! Q; `3 z& g4 `
) @1 }7 C7 ?' D6 a) Z  _- H
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* m  O3 _2 N/ w9 U$ n

+ R# C% N" W/ u. o: Dtvb now,tvbnow,bttvb唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
! K4 F& c* D$ [- Z5 Y/ ^, ]" l3 X" X因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體