返回列表 回復 發帖
見好就收
3 Z- n9 R- z; x. R: Z6 n: @6 JTVB 續集死路一條os.tvboxnow.com" U4 L) p, h; e) I7 k3 e" @8 \; ]
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 I+ ]$ u& h4 V! @/ r* u
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
* d0 L' ~  t8 K+ q' m2 {- ltvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
2 V, L* M: s( `7 R  W+ y; N0 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳tvb now,tvbnow,bttvb+ j" `1 l$ U1 `; W
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪./ C9 Y8 ^7 @( p" [
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 r3 A2 V- f( \% Z7 P, ^
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role., @5 Q6 Z! ]0 o( e5 r
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# r7 w4 |1 H1 N; s. t: _2 ?9 N
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ~0 v: s4 h7 I- h6 J# i( Z% g
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...公仔箱論壇! H0 R( c/ E; A
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
) w5 }! {/ C4 @6 V; [: O反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 d8 \$ N3 O  a$ F0 C
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
6 E0 v9 E" I9 v+ T公仔箱論壇公仔箱論壇( J8 s4 N4 _7 H, v9 g
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
$ X9 Z5 P* f4 b$ J5 U公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
, d% h2 G) E3 b0 H9 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 e2 S1 a* w! {+ ^8 t
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
, U8 b( ^" s% ?1 \. q
係呀,好橋呀。
# J3 J* b( m$ T' M: ^" \% wos.tvboxnow.com反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......tvb now,tvbnow,bttvb0 y9 r. ~; }* [
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
9 b3 [, y% l+ d' q' y: e/ r8 D. h1 J, Htvb now,tvbnow,bttvb
+ K3 {2 @) U2 ?6 D* ^其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

, r9 S0 Q- o' c或者拍電影版加重佢戲份呢.........8 S9 u( x9 u( l% }! _
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 L1 [+ i3 F, X. t/ b

: J, S( {0 |  D1 E) g, Q: L許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
tvb now,tvbnow,bttvb/ x: D3 p/ ?3 n' \" a

5 {0 ~* I5 v' ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
' r. E; I5 O6 W3 e) F. l9 Zos.tvboxnow.commrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ n4 N& e6 D0 q, F7 u

! ^/ r/ N; w2 M. W- N) Q都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
/ ]+ x1 y2 e, a' }os.tvboxnow.comoskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( Z6 B" R0 h9 y, r
我諗唔會喇啩。