返回列表 回復 發帖
6 E& c# F$ z7 z& f: t: |tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb( i% ]+ ^) q' b) j6 R* T0 Y! |
啱嘞!
/ `5 V& t$ M6 t* pos.tvboxnow.com 8 [4 n4 F* T5 `, ], y+ K" n, A7 s
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
% \6 H) Q; U3 F( K' k# oleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
9 G: s. g8 n/ v' t5 N9 o7 }
0 X- o% f# l: Y( G8 Wos.tvboxnow.com嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
1 j+ G6 w2 Z, O' Z* R大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
公仔箱論壇: u9 M! \' ?2 j- k3 E

2 f, y% }/ u, Z' \$ A$ u啱嘞!
* n. ?8 l, }7 Z9 W1 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 a+ Z0 D* }) k/ a' G' F: i公仔箱論壇我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?公仔箱論壇0 b0 H* D' g. m
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇- \; _9 L& T6 T, k" Y1 P- k4 A
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
/ H- ~+ Q/ l5 Y* STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, {6 p$ U- J& o! j2 {& L0 M
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
8 w- n3 X2 a: z7 B大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
os.tvboxnow.com5 m; E+ n- M$ H2 v; L4 A9 h# m
tvb now,tvbnow,bttvb0 u. ~" p/ ?- K! D# _6 p: v
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
/ @: x& {  X5 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
6 k5 Z/ k2 w! {, b5 ~' a' v% z8 z公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
$ t& Y1 E" J7 c" Atvb now,tvbnow,bttvb
5 X" e6 h- Q& K, zmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
/ D% y5 _! ^6 ]+ D公仔箱論壇 os.tvboxnow.com% F8 @7 x7 C* x! M- J0 _& j
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!2 N1 P- r4 O* j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ q* M3 H6 ]6 j
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
- w/ g5 j, ~; K9 _3 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb5 m' O9 V( n( Z( S9 W! t; V
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
7 {8 v6 S2 G7 o, r& y: p( L TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 g/ Y5 B/ M. U% x7 D: N5 |4 ?
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!" i/ T3 I$ i/ o2 o
* Z! S( p. R4 j- O6 R4 j/ P
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...4 I1 e3 H* w$ }0 g7 P
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
1 l. a" f/ F  Q! u$ t
# X- k8 X" g* d2 _1 t9 i多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。os.tvboxnow.com5 y3 P0 |. |; b( |  \
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住$ k/ ^- X3 N6 u5 Z9 H
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
8 T4 W! p" a6 K+ w( M
公仔箱論壇# x! U2 ~( y3 z& s. Z
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
4 u! ^3 c" o; ~& {+ x

# f. w2 `4 U2 _$ V8 c2 V7 Ytvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。2 w( n4 g- X$ e/ H# j

& S* z5 M  H5 d) `  B/ r仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
$ _6 K' b# m' DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇3 J" D: j3 R8 T. f/ K# b
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...tvb now,tvbnow,bttvb) j) \6 d% k+ C
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加公仔箱論壇- B2 R  G7 }/ M% z) p
論壇學嘢,平時真係冇時间
tvb now,tvbnow,bttvb8 G8 O9 O/ f9 v' |* _# Z  u- i

- L: Z6 A# m3 |; Y) C唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...公仔箱論壇/ F# M* |3 z) r8 A8 \4 P
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
9 T% t0 _5 x2 ^+ ]os.tvboxnow.com+ z4 A) K1 I5 K# T; \: R( S
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: E2 ~8 q' m0 t: K8 U
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
" X0 l1 Q! b, ]/ K) i( |4 R* z4 }. n$ R; R2 a
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
4 D$ y, X0 b5 _; Y7 Y+ q. e# tos.tvboxnow.com論壇學嘢,平時真係冇時间& d) ]! Y" z( E
mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
  j7 c1 o* F" j& K0 t得閒就多啲回帖啦。
: b7 A3 Q$ e; A7 a" A2 g: e3 t* E6 {3 h9 u* U# |  ?
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?" p' T+ C1 y% A
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
公仔箱論壇; c8 O! T! S1 s, {2 Q* G
tvb now,tvbnow,bttvb* s% \, i" u) y3 G+ W7 z
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
tvb now,tvbnow,bttvb# E- d/ z& ]. }! T

, U1 b0 r- O! PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
4 Q) I* H3 U. L+ A- ^tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
os.tvboxnow.com9 \% h& [- h! N, n' {) X" E; ~% k
5 g( h) z( C5 v4 Q& ?+ \6 c: I
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
, ~9 g( R# P$ u/ U/ \os.tvboxnow.com $ C9 M3 u$ f/ q1 w$ I# [1 l8 T
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 L* H! p* i: G) g
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體