返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
1 X! V/ ~- p- r9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; s. j3 o8 ^! ?0 i' G4 n+ s
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
tvb now,tvbnow,bttvb0 L4 c- @2 V/ c1 Z4 w9 B% g0 N
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
9 f4 N5 F1 l5 _0 l3 \5 F0 otvb now,tvbnow,bttvbiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
& D  q: R( J  i( m9 H6 t' F
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
公仔箱論壇) `& O9 p2 {, R( i
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?os.tvboxnow.com% n2 S/ K8 C/ [/ v7 L$ E
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
tvb now,tvbnow,bttvb: L* O- X( i$ t& O! }5 ?
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
( r( a: R0 t+ v; H- c- T公仔箱論壇下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎tvb now,tvbnow,bttvb, x$ F# y1 x) c( ?5 r- K' U; l
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( ?2 \3 k8 C" G. P
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
2 P/ K% Z0 Z+ E% z# itvb now,tvbnow,bttvb仲要配合埋鏡頭等等架
6 r) h" ?. R+ d, ^3 Ktvb now,tvbnow,bttvb你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
+ S# w% T1 `; H2 Q5 L6 G& Aos.tvboxnow.com但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
2 \1 q3 D- n. I% l6 n+ z* a唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好9 P4 X5 h  }* M4 A1 \
仲要配合埋鏡頭等等架
  W' i- B; P1 f/ u3 k& p$ q8 D* A你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相公仔箱論壇# z8 T4 C8 N7 S. k4 t
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
) R8 {- B7 }& e6 t3 |5 G* ^: x公仔箱論壇又好似幾有道理..哈哈
0 _( k' Z- Q  X& X想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐tvb now,tvbnow,bttvb* k; i9 k8 U" H. R
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
+ a! |( B8 u- I9 x* T& X3 @tvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
os.tvboxnow.com2 k- u* ^% u+ h, D9 \. S& Q
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
os.tvboxnow.com% T/ S7 {( _0 }, \
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
" m* g' N. Y8 Q" Y3 ]os.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
( c  k" x/ p4 N6 e
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) t* L0 }) S+ ^' T3 A
又好似幾有道理..哈哈
3 M4 ]9 d4 t* q. tos.tvboxnow.com想知呢部ONE影相多唔多野玩架??tvb now,tvbnow,bttvb! {: l% l  n8 L# b
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
; y$ H/ B) R- O8 H多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
os.tvboxnow.com, S' q3 B6 S, Q; E8 e0 E
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱os.tvboxnow.com* }  ?& S% [% y" o' f# F8 c& t! h2 b
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ D( j0 Y3 h6 O5 g3 P
係呀, 我以前用s3試過燒左
/ ]1 `( u$ Q: X" e3 d3 aos.tvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱6 y( U. J$ Q, u6 |
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
公仔箱論壇- c0 r7 G! q  V9 v# b
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
: W' z+ P' G) y7 M$ h多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index! ^# d% J) F$ M. Y" y* T
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
9 a; h' }( Q6 `$ Bos.tvboxnow.comthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget