返回列表 回復 發帖
見好就收
) s6 F7 e8 n7 Z' m' rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVB 續集死路一條os.tvboxnow.com  K2 n. A/ x6 L  U0 ?
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
9 U: Z; d9 t# n# k8 P我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高1 ]# m' k* t# b) G2 N
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
; o, a2 k/ l2 I5 D
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳tvb now,tvbnow,bttvb2 f0 g& i0 @* D, E3 k8 l  _  ?
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.% N6 U" R. a/ f9 h6 K  b% I* x# \
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
2 |3 u  B2 X8 p9 ]Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
6 r6 p9 F. x. q# \) r, E/ n7 S. `公仔箱論壇
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...tvb now,tvbnow,bttvb/ m( I& E9 H# ]: k! |/ i& z: v  B5 l( J
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
9 S' L0 E, ?: g' B& H+ U7 S8 Xtvb now,tvbnow,bttvb可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
% s! o: J( A/ x7 h) k4 @大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
) c9 ?# ]2 o+ ^( k
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
1 X3 i' x7 P7 s
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
6 ]/ Q+ ~+ l1 a4 N公仔箱論壇公仔箱論壇5 D2 L+ g' T' e* X
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
9 ~# C( p' D& g6 ~3 UPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
公仔箱論壇& [0 t; l0 O8 c* m/ z# R4 [
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) R% s: K+ a$ F; E
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
" O4 W3 Z) n9 R% W5 R1 n8 E3 b$ U5 U係呀,好橋呀。
tvb now,tvbnow,bttvb' J8 Z' X; n. U) ?5 p2 Q
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......公仔箱論壇1 U1 b: g$ L' K; ~
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 J* V+ p) J) g7 T  F& `; o

6 ~8 u, t$ o8 g: I其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

- ^0 T; \' e% d/ Y
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
; o' P5 s( `* s, L; h! w8 V# jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
! S% G- m3 h  H! z% d. Ctvb now,tvbnow,bttvb; b; a# U' L* f, W! ^+ H  ^* K$ {% ]
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
. m6 {, ~5 I! J1 L$ tos.tvboxnow.com
5 s1 N* P" M: V7 g, Q許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.  ~3 r$ l7 n# c" L: l: {
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
) ]; @4 d/ F0 i1 e8 {7 T' ~- S

& V- {" K$ V* l$ F3 i( w/ e  `' h都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後tvb now,tvbnow,bttvb. G! g& g  c2 }& G: J0 c
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb  S  |/ m7 J0 b! h9 X! t
我諗唔會喇啩。