返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
- _, N+ U; v3 T6 Mtvb now,tvbnow,bttvbTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?4 B1 Q, d, n5 s2 [$ @! `) R, {
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) F/ I, M0 _) I! H3 I
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 w0 Q9 Q% u: }+ u
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...tvb now,tvbnow,bttvb, {7 f* ^- B: G$ k! W% o
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
9 ?; H5 t  O  Q% O: @9 }最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? ) z0 T, ?# d" G
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
$ G( |; H' D& q* TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
6 {% L1 Q- y7 U: Q  U2 Pos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
- D  m+ |- i3 s% tos.tvboxnow.com大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
7 ^. Y7 J+ _* m4 c" c9 }8 `1 e
& ^+ V" ?1 Q4 u$ Y% t! ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),公仔箱論壇& `- X5 Z3 F! W4 S! v
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
$ m* ]( R3 r6 k6 i' Ytvb now,tvbnow,bttvb反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# L4 i8 V1 z' @1 G
timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 k: L" t2 o1 Z/ }/ s- N
os.tvboxnow.com- ?3 j. J" Q! M0 Z5 B
os.tvboxnow.com1 L/ N- f/ H, `- F; G* y
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 X9 H  @2 e- a6 y0 H' A
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
9 {: y+ q8 \9 W4 T
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
0 h! W/ }* Q* W3 C& D公仔箱論壇
+ D: P7 @' D# i3 t3 s) s! I《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
% R+ R0 }) C; }) K7 Aos.tvboxnow.com一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
# m' @, }! C# mtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
7 A; O/ O6 c& Z$ Y3 {7 J4 A7 B) Ttvb now,tvbnow,bttvbmbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇os.tvboxnow.com: }" b- M  F, Y/ o6 A

$ W8 d+ e+ q) ~" c) i/ b我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
tvb now,tvbnow,bttvb* h# h; e; l( a, f6 S2 D+ `' v( n
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇公仔箱論壇2 r( `6 e- s' m. s' H

3 V7 b+ K8 G, U0 F8 q8 M我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
1 _% {" p  l5 m1 c1 {大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
0 k5 p, ~  D' p, X- G8 e1 E
3 X$ h! b! f8 h' N
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
3 ]: b% _$ |0 c% J- \
! f2 r% d, @9 T& Dtvb now,tvbnow,bttvb呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
" _( \$ f  \8 t: W9 o5 C% qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇
2 K! g; ]/ H$ D- A1 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
' ~0 W0 w8 N- v
公仔箱論壇/ A4 c- A6 D! W6 O. {/ `
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
: x" \; V6 A( w; L2 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- n3 |) e( }3 k$ j4 O$ B5 z
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! Q+ B) }4 p, {& @8 s3 ~- c; F' m
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...tvb now,tvbnow,bttvb- ~) A  v3 L1 N3 \6 z6 v" ~
mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
4 e, P- _$ Q/ d$ m" T# T
* f0 Y) }1 {" F/ \; @5 V4 N0 Q4 a公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
# K. a: }8 [# w* wos.tvboxnow.com
% X3 q2 m; A# a/ G9 U- m' pe+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開
1 i$ Y  A  T1 s# @5 n# |5 W公仔箱論壇9 |0 G- `. v" V4 Q! ?- x+ ]- A
使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
# {" b8 s/ W8 ctvb now,tvbnow,bttvb
  M4 m  Q  t0 k6 G讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急. f! ^" q" g0 e5 A  E  ^& ^
os.tvboxnow.com, _0 L" H1 E  f5 I  Q
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...公仔箱論壇8 {4 P2 D# X' O1 m: n% f
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
' Z4 c1 U( A( b& j! S[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算
$ y+ ^5 }) |+ r, x9 o9 g- O/ ^tvb now,tvbnow,bttvb% g1 d. A5 B) X. ]& ]# o3 I/ J
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。
) `, d5 ^2 Y* J' k3 h) etvb now,tvbnow,bttvb 两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
5 C) Q# w7 o' _8 k+ i) D! C2 |+ `5 r版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
3 i5 {) y, \' u& @; |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
: a$ T. x' m+ ~os.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
% U$ y$ G" z4 x( A+ q9 U任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?公仔箱論壇, D  y7 s" y4 q) o6 X
原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯