返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, C) l! k) q4 S
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
! K- r1 Q! Z% O( g+ {& \/ g9 |
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
2 S/ Z# ^8 E; G6 @- ctvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?公仔箱論壇- @. J# j* c" w
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
' l# _" P; ^# f; ^8 n/ g; YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
tvb now,tvbnow,bttvb. h" e. _& _, `; Z0 Z
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?7 m9 b8 C5 _7 R
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
& R% S4 I5 V: y! |' n2 ctvb now,tvbnow,bttvbs4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
9 n% q& {( `5 Ptvb now,tvbnow,bttvb下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
! u1 _; i9 A' [* Z8 f! h% Xtvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
; w  W+ g- B* ~/ H8 `5 w0 f0 n
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
8 k6 Q' t) F* C4 F2 @8 F仲要配合埋鏡頭等等架
2 P, W- t2 ?. }' p5 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( J, \" X& u2 S+ S
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
+ M( b" n0 [5 g7 g1 [# ^+ R; O/ F- x
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
$ l4 j  X4 {# l7 F仲要配合埋鏡頭等等架os.tvboxnow.com/ A# u( z+ q+ T3 D% v% _
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相" ?3 p$ g* U* q
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
0 k/ u+ a. Y" M& V8 ^  V& t+ P又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇- r' f% Y# G+ L) \4 w9 ^
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐" m+ Q2 r' N! R+ ]1 R- Y# D# r" g0 e% G6 y
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左- s* S7 T: k% s2 R* ?4 n) ], i
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  A- z5 f+ Z+ P/ {0 t: d
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
$ N* B' M, h4 `1 l' gos.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?os.tvboxnow.com% _2 S3 G" s. M2 _9 s) H3 S' v
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
% ^3 t9 _" [/ |5 P% j( sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
公仔箱論壇/ i2 A0 U( z- p( P
又好似幾有道理..哈哈
$ @1 `5 _. \9 e1 A" C- D2 \# ]想知呢部ONE影相多唔多野玩架??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Q4 Y+ \7 _5 b
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
( X! I  J, l" \* W) J/ Etvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
公仔箱論壇! d, r  v3 O: \1 A( G  _# @; C
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
" X8 ~6 H% G, M- y巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
; k  k! Q0 \1 V
係呀, 我以前用s3試過燒左
3 ?3 L' L6 w/ Z1 t. n金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱4 k7 ~' `+ K3 K7 v4 r1 z) C
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
0 p" r  E, h% a2 sic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
os.tvboxnow.com8 y8 D& `# |% q' j3 n
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
& e; ^3 V/ y6 H* K公仔箱論壇9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
8 N: s# \! n8 e: J0 Bthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget