返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
1 b. c4 @: m& U0 {: Y! n) gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. }( y7 t+ ?1 }% }2 v
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
2 v2 n0 @, q  [" G" `4 y7 `' [tvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
6 P& {  Z$ a9 Mos.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
+ A$ D5 p: S/ q: b公仔箱論壇下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% O" V0 A$ N1 J# i
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?os.tvboxnow.com6 i4 b7 B1 N: ?: m& R- p+ P: ]
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
  ^+ G7 w8 z2 V( X( @; K3 p. @公仔箱論壇s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
+ f& h- k% m8 J6 [
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎tvb now,tvbnow,bttvb  q( ~/ y8 @: `- P) p1 P+ V
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
& F8 V1 w( e# a. N' h- d" K3 |/ [, X公仔箱論壇唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
0 S) o9 Z6 Q# v' `: O& E! ~tvb now,tvbnow,bttvb仲要配合埋鏡頭等等架
7 P+ h. b8 P; X* h: O4 y公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
6 |* O3 c$ T8 F+ w1 u* o- Mos.tvboxnow.com但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
公仔箱論壇* P- p* [5 y( A( @
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
. k# m) \. o1 j  j+ E- J公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架
9 a: j+ P7 `' W# o你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相tvb now,tvbnow,bttvb: E& \% T1 g, k+ U9 g
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
7 M* }4 r) K+ Z* ?7 \! g' _$ v5 [0 x- stvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈
; \# }7 q( T( `, g- P( Wos.tvboxnow.com想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
- e4 G: o) J" z2 N) n+ U5 M& I7 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左os.tvboxnow.com9 s6 T+ p8 E8 H5 V" X+ X
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
  n& a+ r2 R# j6 |1 Eos.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
公仔箱論壇" {, b" V7 U/ i& e/ ]# R9 ~+ H" i4 P
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
* |# i& U' _* l- s* o/ C' JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
' m5 H0 s+ y6 Z* F* `5 b金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
% c% o- m7 f3 C: |) c
又好似幾有道理..哈哈
+ e* D( M+ n! P) I. _# p3 z5 Stvb now,tvbnow,bttvb想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
6 I& o, i7 l& G, q6 j$ b1 s) `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 ^! P& E& `4 c. J" ]: x
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
. [* n3 C/ F$ B/ x1 i6 m* v  ~os.tvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
  i" a% {( {' Q2 z, x/ |9 w2 fos.tvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
3 ]5 b! |; H  @, E) Z8 }% i) U1 Uos.tvboxnow.com係呀, 我以前用s3試過燒左
2 [: k; G. s0 T3 ]$ Otvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvb now,tvbnow,bttvb/ I3 g: J' A( `! l9 L; S$ q
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
/ a0 h6 c+ i- d  J1 B& h
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
3 q  A; L  z. Y8 `" [公仔箱論壇多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
( ]. I% V" B; _0 [+ a* t6 }% V& vos.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( F0 ]$ U/ c% V# a) f( d
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget