返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb0 \  [/ l3 g4 J( H

4 Y2 a' @0 N) O, ]0 L2 S
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 @; h' h- R8 m4 k
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
3 w# m# k4 h, h! q- b9 j9 P# B

7 W- K) z8 H  P& l( jtvb now,tvbnow,bttvb喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Q5 J* k; k/ k; t& I5 R

5 X, U1 v$ u! kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,公仔箱論壇/ \1 p/ k) N) ^9 _
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
! I* k. ]( C. g9 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
# m. O" {0 V1 c8 o  b7 [: S) ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( g0 A, b/ e! @7 Q+ A5 `
tvb now,tvbnow,bttvb: ?; m. m! p4 W- j" K9 C
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
; x" E2 Y7 u# m' }& C8 I+ N大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
8 S! q3 {  F( T' j" h1 X# r$ k第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
: k2 i+ p" N* e公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* v7 D% w  T! Q2 ^
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

, D+ r" H+ N: t- z7 B0 G- p5 C& aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 f2 y5 `6 L# ]  s( F+ Z
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。os.tvboxnow.com0 L% r; S% N- c* r7 T* Y0 {
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) B- H! V% T# h5 `7 K: j; P+ y1 L
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb9 Q8 O" A. X, {' C2 t  P* y& u
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
$ i: ~0 M6 h4 f# l2 A6 N
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
) H6 a4 D+ x$ i# F/ |
) S& E0 E  v& k4 n! l( c1 wleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
* ?/ n# U, ^7 q: {, j- L/ A- qtvb now,tvbnow,bttvb用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,os.tvboxnow.com1 I; l% P: g# Y7 @) n3 e: Z
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,! x5 P! y' t+ r- y% ^/ i2 @8 [
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
* R; I5 t0 p3 Z" B戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( K) Q7 y6 V4 T2 O4 U( i
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
( i+ G1 v2 `7 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
6 I; O, m" ~! A6 ?: A1 L. k公仔箱論壇5 ~$ k9 B! S! W
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?公仔箱論壇" |# j. T8 E8 N( \: y
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?7 {! N! G2 v1 g9 ?( d6 W. m
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,tvb now,tvbnow,bttvb8 Y/ G0 B) k" o3 T' c
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
$ z. h/ \9 E; oos.tvboxnow.com
2 \+ Q. t, b* x8 {) S4 F明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
' t$ U' }+ J7 Q仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
3 p3 U* r. q/ ?; W6 @
% x5 h$ K# O' J. M; Z佘詩曼
  R$ x/ q1 ~7 a3 E公仔箱論壇出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
- L) x4 B- n' L# V2 {+ u" p; S, I" U
( l8 \0 `5 z  Q2 jtvb now,tvbnow,bttvb真係邊度似呀?....公仔箱論壇6 x- t9 y+ L- a
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
7 r3 B3 |! e. x) L# Y4 `; M9 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。os.tvboxnow.com7 l: `* E* n$ i9 d% ], k
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
- j% U* \- e. i3 `7 u/ V  D) JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
0 ^' W( e' c8 L$ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...# J0 S7 t. w2 t" I# X' l% s

. R! V- m0 b7 x5 x7 v好!
8 f6 B4 I! e5 }第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
. |' J. s$ v/ t3 e% ptvb now,tvbnow,bttvb2927296  H# V8 r6 w" V% _
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
3 H+ }. V, K0 W# C" a$ s7 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" M; _( H$ l' H* T( }, Z+ |# S話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
9 A! M8 S% p9 S6 [& gtvb now,tvbnow,bttvb你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
0 L: H! y2 R" j; l3 O. Y9 z( q公仔箱論壇2927306
: b  a) Z) p* P! w今日睇 ...
. m! b( i* B! M# B2 s7 \os.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
# q( k! r' e; X8 }) G
# [1 {0 A# v: ^& \) A
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。* g6 @) t0 w: D& k
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?tvb now,tvbnow,bttvb7 x, u5 m2 L" }5 o
6 x3 N2 n# B8 ^; W6 C' V) pos.tvboxnow.com今日睇 ...
: o% ], O" l8 g( K* A8 qtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
+ x" ~6 ]8 B" t3 a9 H% n/ wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
" I, J5 l9 V7 x* ~8 t9 Itvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇7 s" m5 h7 I/ C
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: n% u& E: Y! a2 |4 M  S

' f. B0 h+ C* K2 v# L" U即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇/ m6 G7 n/ l( x& b4 Q& Z1 F
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
6 d# C4 i' t. Z( j9 a4 f  D 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
' T7 m$ V  o, [0 ^os.tvboxnow.com
% I+ d! P9 o' \3 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,os.tvboxnow.com# N( c7 j4 ?% e3 n, L5 c3 Q
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,公仔箱論壇. `4 Z% B. J7 A" Y. P
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,% H; f1 c/ ~. W) W- D6 L0 x
戲中如果林峯都 ...
+ {% D7 M& ^; n, ~0 Z) I& I# d$ J, Y金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& Z- F( q. f6 P- \  ?' R
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing