返回列表 回復 發帖
  ]5 A' x4 p+ M3 Z2 \tvb now,tvbnow,bttvb- G8 P- o% ]# N8 `; K
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
; ^! w% M2 W5 A7 u8 s/ qtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
9 g: q% p) n6 w) T$ r6 S

$ _& k; O( G. G+ L8 M2 r: {, \4 r喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
) u, O3 V2 R( ?6 V. v7 n% N* L0 [tvb now,tvbnow,bttvb% R( X8 G. n5 [; j5 ?0 A0 v8 W
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,os.tvboxnow.com; ^$ ]' ?$ w, ]! x( f
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& q0 \4 ?" ^5 O5 @" q" h1 F
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。3 y$ Y2 ~6 m) ~0 s4 B# l. V
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
$ |; e, E1 X" E  T% r# [tvb now,tvbnow,bttvb
& Y, n* n2 G! l9 |# m4 M, HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
$ k! q' N8 X& [8 U: aos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
$ A& l- W8 K* o5 K! s* O* }3 \第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb( `; ]5 d" I  S3 N+ W# X, U- M
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 p) R- V, U* H$ H7 y6 G
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

7 _9 ?5 B8 g6 t
% u/ ?- f# H& t/ X/ z1 B2 i7 ~今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
( O# ~, E5 D: c2 ]* c! V8 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
3 K1 X* A- c; |# z3 f1 etvb now,tvbnow,bttvbxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
os.tvboxnow.com% w% i; n6 W% ~$ l" B4 G
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
os.tvboxnow.com$ |! o7 a7 O( h
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb9 y0 h% v* |" p0 }' ~3 Z
公仔箱論壇2 r' ]# e: }5 h4 [
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
+ [/ c) P! S$ V1 g: |( XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,4 W' V5 P/ s1 D5 M
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,' |; i' `- N& v+ |
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- U9 S7 J+ B5 m; W& k/ E
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
& c- _% x  v: d) K- ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
& }) e/ w: t0 R( n* D3 Btvb now,tvbnow,bttvb沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
' B8 k+ _" P  [' G! Q4 ~+ t% ~# p- G  \( ~$ @
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
( x0 D* r2 F3 ttvb now,tvbnow,bttvb由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
5 M% Q; Y+ A8 o公仔箱論壇呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
" I' l) x- [0 n* g1 Y( b犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?; b/ O# V: j: @$ o# {

1 E: b6 q' A' [, f' z! r  Z' ]明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
' n; R# b  @# ^) \8 R0 I8 Mtvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 $ m" z. z2 D2 L/ o) @/ I4 c( H

+ o# _8 w8 |" H8 b0 o  e4 Rtvb now,tvbnow,bttvb佘詩曼
; U5 @! Q8 i8 Wtvb now,tvbnow,bttvb出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
* Y8 n# z2 M9 U% f3 M% Zos.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, s6 p1 G9 f8 Z! L
真係邊度似呀?....os.tvboxnow.com2 A5 H7 w" I0 t" P* h+ O
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
8 k! P  y+ d) X% ~拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。os.tvboxnow.com: x( Q/ s2 t0 w/ P$ [+ C) {
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
; B% X% X6 s- n2 v2 M  q1 P' Oos.tvboxnow.com是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
' I" a- a" b2 ]多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
6 _; n) i" M4 P
& _+ u) d2 U* @/ i) B" G4 j- s1 M好!
2 I7 A1 ]; z8 N/ d! J第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
2 j/ B7 Y% M. t1 F, P( Y0 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927296
" b) U- Z/ T# Q5 G' bos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
os.tvboxnow.com3 J. ~) W0 h' m

& c* s" ]/ ~& b# {* g話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
- ]9 Q/ V7 Q7 i你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) p# V9 w, a) ^4 y. m: P
8 P7 s  I% v4 Ktvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...
9 y5 Z' h" O  N; Vleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
7 [. `( E' P7 ~4 s4 d) s+ O& c' Tos.tvboxnow.com8 A- K3 g/ y% N; C% O. k
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。os.tvboxnow.com0 [* u4 J8 \0 x% ?8 j  `
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
" [" k# R' Q$ L- |) e公仔箱論壇2927306
; o* p) ^+ e. g& q9 w- W8 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日睇 ...公仔箱論壇. Q4 t5 C$ _4 v- `7 I* k1 ^" h
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
2 ]; t: s1 e3 ?  ~- wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 公仔箱論壇) ^* P$ O4 I6 x' s5 u" F

E) a, y* k7 s1 a8 vtvb now,tvbnow,bttvb
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 l# D0 E6 I+ K$ t- y& |: ]
tvb now,tvbnow,bttvb: t2 G. _) F. n
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
5 u8 `8 R8 L. \4 K  o- sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
( P. T. A; Z  q2 Gos.tvboxnow.com 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
3 t$ C7 U1 F1 f, |% {7 O
. T) E+ A" R2 W6 ~8 a7 Y用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,' u& k; |$ ?; R$ [; P' U; G  e$ a
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
' n1 i4 u  l7 r) ztvb now,tvbnow,bttvb唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
  L' H$ F  f2 G" B- vos.tvboxnow.com戲中如果林峯都 ...: Y/ Q7 _' a+ P% h: e  t6 `
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
$ Y: B) g5 b7 y0 B' U. Hos.tvboxnow.com阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing