返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
4 v" N4 z& S$ q4 [5 d+ V& zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
os.tvboxnow.com' @# S; u# S  f
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
tvb now,tvbnow,bttvb/ d* D/ B" L2 j7 _
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
& T- y  x, _! [5 m- R3 e! bos.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
) x+ z& n5 c% @) ?/ |
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
% o* R1 y" l) r2 l0 \/ o* i
+ W2 @( @, V: ^& u3 b* Pos.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
1 T9 w6 l; _4 l! Ps4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
) c0 Z% g, i: i3 I
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
6 Q" t' d* Q  h! j8 u1 o# J; Y$ Lsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ w( w$ T. L$ {
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好os.tvboxnow.com7 |, O! O/ F' {8 f) y, R$ b
仲要配合埋鏡頭等等架, g7 m# K+ W! L8 z: ?! {
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐os.tvboxnow.com! L- w; x. c0 G0 C- G0 i
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
" W. @* M- o1 ?' F; K/ U" i$ r5 _
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
; N7 }* }( ~  Y8 C( [' N6 J. X' F2 ltvb now,tvbnow,bttvb仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇9 a- K  a9 R/ A) ^" J
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相os.tvboxnow.com8 w) x- @  B2 u$ H
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
3 _4 b  m: P  Y6 ]4 j, b  m% b又好似幾有道理..哈哈
7 @+ ~" u$ T; ?/ J: E想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐' H: p4 R5 y0 c9 w! U3 N& k
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
. J- N! j4 g+ f$ D) Y( x& Xos.tvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
2 |, F. ~0 P& T嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
( W' d/ {8 ?2 |2 f6 [8 X公仔箱論壇嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?tvb now,tvbnow,bttvb$ ~7 E5 \3 m  h
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
) O: I# |- O5 j& N' ^; w- ?金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
5 w+ c& B4 V7 N& `  G' D
又好似幾有道理..哈哈
4 S/ U- Z& |) \9 w! ]) j想知呢部ONE影相多唔多野玩架??公仔箱論壇! g* B$ d( k4 Q
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
' f* P6 t8 N+ n  I+ Y( I公仔箱論壇多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
; |. C7 i# \  e$ ?- ]3 B5 [金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
+ g, n- W# r- r+ ^( aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
os.tvboxnow.com! }+ P8 X/ X& }, }+ S
係呀, 我以前用s3試過燒左
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 Y. P7 Z, C4 U9 Q. u
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
! K& y" k% s1 w3 C" W4 S1 N# V巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
* z) `8 `; W' ]5 V4 x! H" R4 z* a公仔箱論壇ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ t* B$ s. Z# x
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indextvb now,tvbnow,bttvb2 R& q9 j% _7 B( Z" v9 E0 a8 P
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
4 _: n4 N. W+ l: k公仔箱論壇thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget