返回列表 回復 發帖
又關事嘅?
lhy92725 發表於 2015-2-7 05:03 PM
當然!養孩子需要大量金錢
又或者許他不能做
(舉個例)你去打唐人工, 大部份出現金, 唔報稅(收入). 政府唔知你收入幾多. 好多有錢人大把錢將自己講到好窮, 政府會補助你. 細路讀書唔使錢之外, 連平時買餸既錢都有政府出(呢啲起美國就叫糧食劵). 細路仔飲既名貴 ...
pknoface 發表於 2015-2-7 11:27 PM
掌門屎橋
甘即系有報稅的基本上食自己一D補助都無?
lhy92725 發表於 2015-2-7 11:31 PM
免稅額兩個孩子和個人免稅額在我這裡幾乎沒有分別!
如果夫妻雙方工作,不要填寫同一個報稅表!
我記得有個移民咗去美國嘅朋友講過,
如果家庭年收入唔到三萬美金(唔係好肯定個數),就可以去申請政府補助。從懷孕開始就可以去領取政府發放的奶票和購買水果、維生素的購物卡。而且孩子出生以後提供的奶票更多 ...
perfectman 發表於 2015-2-8 08:00 AM
政府補助基本生活,如果你想要去旅遊和做其他的東西. 不可能發生..
美國人肥屍大隻, 食物券只夠填飽他們的一部分的胃.  做廢柴等政府養住在普通生活水平, 早死早著!
甘即系你屬於高收入人士咯
lhy92725 發表於 2015-2-8 12:01 PM
掌門地下室收入高
大馬依幾年都進入寸金尺土嘅時代,以前雙層排屋永久地契 馬幣280千,依架樓宇99年地契650千。
tvbkk123 發表於 2015-2-8 04:44 PM
以前是什麼時間? 10年前?
呢啲係其中一部好食懶做既人, 另一部份係有錢人唔報稅仲攞政府補助, 去遊行揾其他人幫手買機票唔會用自己名, 政府查就話朋友請. 年中省埋唔少.

一位唔報足稅既人年收入4萬:
- 年尾只報2,3千元收入. 政府退回成萬 ...
pknoface 發表於 2015-2-8 11:30 PM
收入4萬真是悲哀
甘你做咩甘乖報足稅啊
lhy92725 發表於 2015-2-8 11:34 PM
你想掌門坐牢?
地主而家通常只係用嚟比人"鬥地主"
perfectman 發表於 2015-2-9 11:02 AM
地主通常只係早晚莊香
果D叫做土地公哦
lhy92725 發表於 2015-2-9 03:59 PM

今晚土地會去搵佢,講:連我都唔識,仲要改我個朵!
perfectman 發表於 2015-2-9 04:07 PM
今晚地主和土地會去搵你們兩個白痴
土地管房外, 地主管房內!

地主神(在台灣、福建又稱地基主、地祇主、地居主)[1]、地主公、厝宅公等,古代又稱中霤神,是住宅、房舍的守護靈,亦有驅邪、招財、等作用,是一種東亞民間信仰。地主神屬於神格較低的神祇,屬於陰神,一般只有簡單的神位,不同地區的祭拜方式和相關傳說有所不同。

土地神,又有各種稱謂包括伯公、大伯公、福德正神、福德老爺、土地公公、土地伯公、福德公、土地公,地主爺,土地爺、福德、土公、土地、土伯、土正、社神、社公、社官等。琉球稱為土帝君(トゥティークー)。

土地神乃中國民間信仰普遍的神之一,主要流行於漢族地區,部分受漢文化影響的民族也有信仰。土地神屬於民間信仰中的地方保護神,是具有福德的善鬼神;在中國大陸,中華民國時期及之前,凡有漢人群居住的地方就有供奉土地神的情景。在中國傳統文化中,祭祀土地神即祭祀大地,現代多屬於祈福、求財、保平安、保農業收成之意。土地神也是道教諸神中地位較低,也是與人民較親近的神祇。
路人甲屋企地契寫邊個名,要唔要拜拜
lckiong 發表於 2015-2-9 04:12 PM
當然已經拜過五角 大多數人過四角忘了中間...

明年今日可能有人拜小強...
我地吾興拜地主嘅哦
lhy92725 發表於 2015-2-9 05:42 PM
毛主席不讓你迷信
個神咁出名你竟然唔知為佢而死上天堂有72個處女任你........
tvbkk123 發表於 2015-2-10 08:39 PM
恐怖分子真咸濕
見到話搵野,有啲掛住文武兄!
perfectman 發表於 2015-2-11 11:11 AM
你仲好意思講一日最衰都係你
tvbkk123 發表於 2015-2-11 11:18 AM
文武兄真是走佐吾返黎
lhy92725 發表於 2015-2-11 11:32 AM
文武, 見字速回!  
沒有你提供AV, 這裡的人都瘋了!
文武不見了?
BeiDouChef 發表於 2015-2-12 05:02 AM
因為選舉提名人 perfectman 提名文武但沒有投他的票