返回列表 回復 發帖
裡面還有一個成員叫chef
BeiDouChef 發表於 2014-9-4 11:07 AM
You know the other chef meaning?
In this case, you better not pretending to be that chef.  
Galaxy Note Edge
?w=1410

?w=1410
BeiDouChef 發表於 2014-9-4 02:19 PM
I am thinking of Edge too but like 貓貓 said, it's big and doesn't fit my pocket!
Cocaine Chef 2931286
my position only cook boy not chef 2931287
BeiDouChef 發表於 2014-9-4 04:13 PM
You help chef to cook!  Watch out for the police!
我覺得應該不需要 現在都是低頭族的時代了
還有人會把手機放在口袋嗎? 有沒幾個咯~全部都是手拿著
BeiDouChef 發表於 2014-9-4 04:53 PM
褲袋有...
屋企鑰匙
公司鑰匙
車鑰匙
銀包
Samsung Galaxy Note 3
Blackberry Q10
褲袋沒有多餘的空間
路人A做咩要兩個電話
lhy92725 發表於 2014-9-5 08:19 AM
一個係老婆既, 一個係二奶既.
pknoface 發表於 2014-9-5 08:21 AM
感謝貓貓讓Ken爆自己秘密

1部工作1部私人
路人兄梗係著住條cargo pants上班定啦.
pknoface 發表於 2014-9-5 08:21 AM
無敵!
perfectman 發表於 2014-9-5 08:50 AM
這長褲和外套....
我不是去打獵!!!!
路人甲應該咁講:

褲袋幾大疊銀紙,乜嘢屋企鎖匙、公司鎖匙、車鎖匙、銀包、Note3、Q10都放唔落咗(有幾大疊銀紙袋仲放鎖匙電話咩,嗰啲係跟班做既嘛) ...
lckiong 發表於 2014-9-5 09:43 AM
我不是中國土豪...
Q10是因為實體鍵盤. 工作需要回覆email
Note3是私人. 後悔不買較小的手機
鎖匙銀包是基本需要.
大部分的牛仔褲和西褲袋已經足夠裝這些物品. 唯一的問題是坐之前要取出 Note 3.
我通常不帶袋

我出去工作時已經有其他東西攜帶.
所以我盡量把個人物品放在褲袋
实体键盘其实我都觉得是好用D嘅
lhy92725 發表於 2014-9-5 03:44 PM
所以 RIM/Blackberry 還沒有關門大吉
實體鍵盤最大嘅問題係佔咗部手機好多嘅空間,變相一係就要變大部機,一係就要縮細個屏幕,現今嘅手機係以視覺享受為主導,犧牲相比之下無咁重要嘅實體鍵盤,亦都無可厚非!
想用實體鍵盤,可以買隻藍芽小型折疊鍵盤
...
perfectman 發表於 2014-9-5 04:05 PM
所以我有兩部手機
Blackberry BIS/BES 安全D. 因為黑客沒興趣入侵
公司資料
如果真係注重安全嘅,就唔會比D資料有機會接觸到外界
好多大銀行仲係用緊電話線同海外分公司交換資料㗎,
相對互聯網,係好慢,但係點對點,最安全 ...
perfectman 發表於 2014-9-5 04:28 PM
Sounds like you don't know how BES works.  
At this time, it is the most secured server in the world.  Hackers will able to find a way to hack it one day but just not now.
遊戲7: 中秋造反

本期正确答案:
5. 將秘密寫在紙上然后藏在月餅中.

參賽結果:

奬金派發如下:

時間支出收入操作SweetLemon3 秒前TVB 500000 元
積分轉出perfectman32 秒前TVB  ...
pknoface 發表於 2014-9-6 01:57 AM
Thank you!
掌門快快帶陳大傻去洗錢!!! 否則養虎遺患!!!
打鑊路人甲先 2932120
chan200308 發表於 2014-9-6 05:17 AM
我閃