返回列表 回復 發帖
good morning kk
飲早茶~
食個包~

lckiong 發表於 2016-5-14 07:08 AM

睇住流奶

吔...估唔到老陳咁喞人晨早就:onion26::onion26:
lckiong 發表於 2016-5-14 09:05 AM
卍 乜都傾會館☯不正常人類研究中心
認同,除非你一次性買幾間投資。
如果自住(買一間),無需理會屋價以後升或跌,住咗入去,屋價跌又如何?你買得起就供得起架啦。
升都唔關你事,你住係入邊又賺唔到錢,賣出去又係用同樣嘅價錢黎買返一間屋。賺得個 ...
tvbkk123 發表於 2016-5-14 05:46 PM
need to move to another city with lower living expanses
唔洗你講啦,睇佢對話,就只佢不識人間疾苦
tvbkk123 發表於 2016-5-14 05:47 PM
西關貓
無玩啊,咩工都肯做嘅話,點會無飯開哦
lhy92725 發表於 2016-5-14 09:27 PM
你玩嘢啊
路人甲晚上好!
free2penny 發表於 2016-5-14 10:51 PM
penny晚上好!
今日甘嘅日子都去長洲同人逼?
lhy92725 發表於 2016-5-14 11:26 PM
d人好色去長洲看飄色
KK午安。
各位午安。
kingsleyyu 發表於 2016-5-15 01:24 PM
好久不見
琪利烧腊以400万元卖出,营业多年的烧腊业者受访时表示,这样的价码极具吸引力,但他们暂时没有变卖的打算。

有32年历史的琪利烧腊在开价要转让秘方和店面两年半后,被老顾客以400万元买下,比最初要价多50万元。买 ...
tvbkk123 發表於 2016-5-15 08:48 PM
Is the name 琪利烧腊 really worth that money?
都难怪嘅,400万新币買個秘方同鋪頭返黎。
唔賣貴點,邊可能短時間來賺返黎
tvbkk123 發表於 2016-5-15 09:22 PM
how much is the 鋪頭 really worth?
唔係話冇人幫襯,只不過比想象中少嗻。
價錢咁貴,日日吃,人工冇4,5千新幣都難頂啦。
單座燒鴨+燒肉$S7,鴨腿+燒肉$S16.
tvbkk123 發表於 2016-5-15 09:32 PM
cost about the same in canada
燒鴨+燒肉只需要7蚊?好平啦
我呢邊甘嘅組合,一個飯盒就要15蚊了
如果是鴨腿的話就要20咯
就是我公司附近的快餐店價格
我嘅同事最高人工果個就系4500遮 ...
lhy92725 發表於 2016-5-15 10:49 PM
新加坡
新加波币消费都系新加坡币人工收入遮,必须系以当地收入黎计架嘛
lhy92725 發表於 2016-5-16 10:26 AM
你說"燒鴨+燒肉只需要7蚊?好平啦"
kk說"價錢咁貴,日日吃,人工冇4,5千新幣都難頂啦。"
香港嘅人工收入可以32蚊10斤大米
强果嘅人工收入甚至是41蚊10斤大米
你觉得合理吗
lhy92725 發表於 2016-5-16 10:27 AM
Economics 101supply and demand.  
HK has too many 無飯婦人 and Mainlander can eat three bowls of rice in one meal.