返回列表 回復 發帖
邊使咁誇張,又唔系大宴親朋,食來食去得屋企幾個自己人
lhy92725 發表於 2016-4-4 05:35 PM
細菌
甘米就系用滚水碌下得佐咯
lhy92725 發表於 2016-4-5 11:31 AM
已經說不夠熱
咁我又唔覺得家家都有喎. 唔係個個屋企都有地方放部咁既野架.
pknoface 發表於 2016-4-5 12:02 PM
西岸呢二十年來所有新屋既廚房都係標准配套
mnb1123 發表於 2016-4-5 12:34 PM
pk ken lives in a house that built in 1920's
其实我发现你地果边嘅屋都系超级大间,尤其个厨房
lhy92725 發表於 2016-4-5 01:15 PM
華人屋多數有兩個廚房
一個是每家都有的open kitchen另一個是有門因為中菜油煙大
甘呢样我都知,我地公司帮人设计果D屋都唔细,不过配套洗碗机暂时仲未系主流
lhy92725 發表於 2016-4-5 01:16 PM
亞洲喜歡請工人
又的确系,清洁姐姐呢架系几有市场嘅
lhy92725 發表於 2016-4-5 04:01 PM
貓可以轉工
唔係要勤工奬, 呢啲係我地做打工仔既基本條件吖嘛,
pknoface 發表於 2016-4-6 11:06 AM
你怕炒魷魚
係啊,猫姐而家要出街食,唔知食乜好啊
mnb1123 發表於 2016-4-6 01:43 PM
食荔灣艇仔粥
都几烦恼,虽然公司附近其实都几多野食,但一个月之后已经发现唔知食乜好了
lhy92725 發表於 2016-4-6 03:12 PM
餐牌這麼多的選擇你全都試過?
神王甲晚上好. 唔使試晒成個餐牌啲野咁誇係嘛?
pknoface 發表於 2016-4-7 10:27 AM
depends on the restaurant!  if i return to that restaurant, that mean the food isn't bad.  i usually order different dishes to try different tastes at the same restaurant.
Grace歡迎妳返黎啊! 呢幾日去波士頓開party玩得開心吖嘛?
pknoface 發表於 2016-4-8 08:30 AM
something real boston doesn't have
咁寻日去厠所未冇水未好麻煩?
pknoface 發表於 2016-4-8 09:30 AM
i can't even imagine the toilet full of poo
我自己有水,而且出去做野时间多过在公司
不过买水返公司比同事饮都系我嘅工作
lhy92725 發表於 2016-4-8 12:07 PM
貓貓有水
聽日仲要返工,今日仲要唔多舒服添
lhy92725 發表於 2016-4-8 10:02 PM
病貓
貓貓係富豪!隱藏式中國土豪.
pknoface 發表於 2016-4-9 07:50 AM
廣州西關小姐